Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manhattan Melodrama je především příběhem velkého přátelství. "Blackie" (Clark Gable - JIH PROTI SEVERU, STALO SE JEDNÉ NOCI) a "Jim" ( William Powell - THIN MAN, MY MAN GODFREY) jsou od dětství nerozluční přátelé, jejichž rodiče zemřeli předčasně. Blackie je znám svou vášní k hazardu a v období prohibice úspěšně provozuje nelegální kasino. Oproti tomu Jim se věnuje raději knihám a stává se státním zástupcem, aby mohl v praxi prosazovat své čestné ideály. Přestože se Blackieho přítelkyně Eleanor nakonec ožení s Jimem, a přestože oba dva stojí na opačné straně barikády, zůstávají nejlepšími přáteli. To dokonce i ve chvíli, kdy Jim šetří vraždy, ve kterých má Blackie prsty. (worm14)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Scéna požáru na výletní lodi na začátku filmu je založena na skutečné události, která se stala 15. června 1904 na East River v New Yorku. Při neštěstí na lodi General Slocum zemřelo přes tisíc lidí, převážně dětí a žen. Až do 11. září 2001 se tak jednalo o největší tragédii v New Yorku. (Griffith)
  • První ze čtrnácti filmových spoluprací Williama Powella (Jim Wade) a Myrny Loy (Eleanor). Jenom v roce 1934 si společně zahráli ještě v dalších dvou snímcích. (Griffith)
  • Jedná se o poslední film, který před svou smrtí viděl slavný gangster John Herbert Dillinger. Když po skončení vyšel z kina, byl zastřelen FBI. (Mol)

Reklama

Reklama