Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (186)

POMO 

všechny recenze uživatele

Wes Craven schému teen vyvražďovačky premiešava so schizofrenickou neistotou hlavnej postavy a podivnou symbolikou dravca požierajúceho zdochliny, a výsledok je tak neskutočne spraseným gulášom WTF momentov, až nejde uveriť, že rovnaký tvorca o rok neskôr s takým prehľadom zvládol najsofistikovanejší diel vrieskajúcej série. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Wes vrátil, aby opět Vřískal celé loňské léto. Po skvělém a dynamickém úvodu však zcela ochraptěl a film se změnil v ohyzdnou, pubertální Cravinu, které spláchnutím usnadnila cestu hajzlem unylá pointa! Pokud si ale stále mačkáte takové ty hnusné žluté beďary, máte třikrát týdně podivně ulepené pyžamko s medvídkem Pů nebo se vám zvyšuje humidita při pohledu na Patyzóna, budete to milovat! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný tvůrčí přehmat, na kterém je hrozně znát, že se Craven na vlastní triko pokusil natočit moderní vyvražďovačku po vzoru Kevina Williamsona, ale bez jeho asistence. Jsou tu všechny základní ingredience: úvod v minulosti, snaživé hrátky s vlastním fenoménem i pokus o barvitější vykreslení charakterů, ale všechno uchopené ze špatného konce. Postavy si zaslouží umřít za to, jak debilně se chovají, vrah je bez jiskry, jeho mordy si zpravidla vystačí s jedním bodnutím (+ tuna okaté digitální krve) a jak to celé dopadne je – vzhledem ke struktuře – úplně jedno. Tady může být vrah zkrátka každý a na výsledku to nic nezmění. Hovadina, která bolí o to víc, že ji natočil někdo, kdo by žánru měl rozumět. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ptákovina s vrahounem v převleku kondora! Trailer ještě jakž takž fungoval, v celovečerní stopáži už se ale Cravenova nemohoucnost zakrýt nepodařila (nicméně, on to nikdy nebyl vyrovnaný tvůrce, takže šance, že čtvrtý Scream dopadne dobře, stále žije). Občas se mi zdálo, že příběh My Soul to Take přicestoval z dosud neprobádaných končin scenáristické demence. Je to hloupé, směšné, bez atmosféry a s nulovým počtem zajímavých vražd. Dnes ve slasheru opravdu nestačí, aby vrah své oběti jednou kuchnul nožem (většinou mimo kameru) a šmitec. Blonďatý chlapec Bug je pak nejmimóznějším hlavním hrdinou od vynálezu filmového média. Ten film mě intelektuálně znásilnil, zavraždil, zakopal, vyhrabal a zhanobil. Nedoporučuju. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda že posledných 30min je takých akých je, pretože koniec úplne pokazil celý film. Prvá hodina je dejovo naozaj dobre zvládnutá a aj samotná atmosféra je dobre prevedená, no škoda toho konca. Videl som veľa hororov a My Soul to Take určite nepatrí medzi tie najhoršie. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nebavilo, čo už. Musím súhlasiť s väčšinou, aj keď to robím nerád. Nejde mi o to, že teenagerské vyvražďovačky sú už obohranou platňou, lenže tento horor by sa dal charakterizovať ako "veľa rečí, málo skutkov". Akcie bolo naozaj minimum, vraždy za veľa nestáli a väčšinu filmu som sa nudil. Jednu hviezdičku dám za nádejný úvod, keď som aj napriek týmto "skvelým" ohlasom ešte veril, že z toho niečo bude. Škoda... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých pěti letech se Wes Craven vrací na pole celovečerní režie, aby znovu zasáhl do žánru, který v osmdesátých letech pomáhal formovat. Ale tenhle zásah nemá razanci nože pronikajícího do teplého břicha bezmocné oběti, spíš to připomíná vidličku, kterou se někdo omylem rýpnu do dásně. A přitom to začíná opravdu pěkně, klasický exkurs do historie, ve které vzniká kult a legenda hlavního záporáka a pak skok do současnosti, kdy jsou děti z předchozích záběrů už v pubertě. Čert vem, že to není originální, slashery o originalitě nejsou a každý nemůže být Wong nebo Vojkůvka. Větší problém je, že Craven najednou otáčí a z přímočaré vyvražďovačky se stává psychologická sonda do duše hlavního hrdiny a jeho spolužáků. Ti jsou bohužel do jednoho velmi nevýrazní a neschopní výjádřit jakékoli emoce (například hrdinův přerod v drsňáka proběhne výměnou děsného svetříku za černý rolák) a divákův vztah k nim je tedy nulový. Navíc se Craven držel při zemi co se brutality týče a hluboko pod zemí pokud jde o sebemenší náznak nahoty. Čím více času uplyne, tím více vás to zmatené pobíhání a nelogické jednání postav bude unavovat, až nakonec odzíváte zcela tuctový závěr. Od roku 1991 nenatočil Craven opravdu vynikající film a obávám se, že ani přicházející čtvrtý Vřískot na tom nic nezmění, už jen kvůli tomu, že by musel být lepší než jeho starší bráchové... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Můžete se i docela bavit, nebudete-li od Cravena očekávat nic moc, zkousnete-li teenagerský hovadiny, pár ohraností a to, jaká je to celkově hloupá a o 15 minut zbytečně přetažená slátanina. Ale vůbec to není nijak urážející nebo velenudné. A viděl jsem už příliš špatných hororů na to, abych se tady nechal nějak rozhodit. Tak zlý to prostě není. Jen nechápu (a to asi mnozí z vás), jak se toho mohl chopit tak inteligentní a zasloužilý režisér… 5/10. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pitomej a otravnej slasher! Blbá kravina s děckama, debilním vrahem, překombinovanou zápletkou, nesmyslnýma a hluchýma místama atd. Navíc je to ještě vykrádačka kde čeho. Nepovažuju to ani za horor. Výbornej je na tom docela hustej začátek, ale pak jde "drama o 16 letých teenagerech" naprosto do háje a u konce jsem už jen kroutil hlavou, co to tam tvůrcové vymýšlejí a předvádějí. Žádné gore scény. Volovina. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdysi oslavovaný mistr hrůzy Wes Craven se po několika dlouhých letech vrátil ke svému oblíbenému žánru, a podle vlastního scénáře si natočil slasher, který přichází se zpožděním dobrých 15ti let. Odvar těch nejprofláklejších teen vyvražďovaček neobsahuje nějaký výraznější nápad, peprnější scény, a už vůbec žádné nahotinky. Za to má nudné zabíjení, slaďounké obsazení a přepálenou stopáž. Tohle Craven snad ani nemohl myslet vážně. Není divu, že taková hororová parodie v kinech propadla. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Potvrdila sa Moja ignorácia k tunajśím hodnoteniam....je to proste jednoduchá horror zábava , ktorá nadýchava energiu z ELM a SHADOWBUILDER. Z toho, že figuranti sú " násťročný " snáď nezačnem škúliť. Craven stárne ( ako každý z nás ) a na svoje obnosené režisérske kolená pestuje " for teens scary " kultúru , niekedy viac a niekedy menej úspešne - aj to sa cení. Pitvať scenár je zbytočné , každopádne žiadna urážka a už vôbec nie odpad - ten ma totiž pár x oslovil. Craven scenáristický aj režisérsky potenciál má a je mi 1 , ako dopadne SCR 4. Yo - jinak ale absolutní souhlas s komentama kolem. Mám prostě hodně bodů....tak co s nima nadělám ?...ráda bych přidala ještě 2 , ale nemám čas. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Wes Craven si po rokoch opäť natočil horor. Mnohí možno čakali niečo špeciálne či originálne, no on ponúkol "iba" obyčajný teenagerský slasher, ktorý zľahka ozvláštnil svojím scenárom. V úvode sa predstaví značne vyšinutý sériový vrah, ktorý sa doma vyblbne a následne sa jeho osud stane neistým, až kým sa po 16 rokoch nezačne v meste diať niečo podozrivé. K tomu je tu partia teenagerov, ktorí majú s vrahom spoločný dátum narodenia, a niektorí zrejme aj niečo viac... Vzhľadom k značne kritickým reakciám som k filmu pristupoval so zvedavosťou, ktorá mi nakoniec vydržala po celú dobu minutáže. Áno; film ma zaujal, väčšinu času som sa nenudil, bolo tu pár vydarených ľakačiek, občas ma aj trochu mrazilo a bol som zvedavý ako sa to skončí. Úvodná desaťminútovka je luxusná, atmosférická a je škoda, že film nepokračuje v rovnakom duchu. Namiesto toho sa následne takmer na hodinu zmení na všedný teenagerský slasher, ktorý trochu zbytočne otravuje blbými postavami a detskými problémami. Správna atmosféra sa prinavráti až v záverečnej polhodinke, kedy sa to opäť pekne rozbehne a ani záver nie je až taký predvídateľný ako by sa mohlo zdať. Mne sa to celkom páčilo, nechápem tie ultra negatívne hodnotenia a tak hodnotím kúsok vyššie. Časom sa k filmu pravdepodobne vrátim - pozrieť si aj jeho 3D prevedenie. ()

Botič odpad!

všechny recenze uživatele

My Soul To Take 3D? Wesi vážně? Už ve 2D prostoru je tahle "dušičkařina" o ničem. Nezajímavý strašák. Nezajímavé postavy! A přízrak osudovosti? Kdeže. Začátek přepálený - ve stylu Halloween H2O Revisited. Plus schizofrenie snad nikdy nebyla podaná takhle bezkrevným způsobem. Když cca ve dvacáté minutě začne Craven vykrádat sám sebe, začíná se člověk bát o osud dalšího Vřískotu. Zbytečný hororový přírůstek a My Time To Take! ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Je to hloupé, až moc hloupé.. ale Craven holt umí točit tak, aby to alespoň nenudilo. Kdysi dávno jsem koukal na dost podobný film, a to bylo v porovnání s tímhle k uzoufání nudné (nemluvě o hlouposti). A já od tohodle slasheru upřímně neočekával vůbec nic. Možná proto mě nakonec tahle hloupost pobavila :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nezakrývám, že mě Wes Craven naštval svým čtvrtým Vřískotem. Tady nasere ještě víc, bez úšklebků na tváři to prostě nejde, ale není to nic tak úplně hrozného, co by mělo někoho, kdo má v žánru už něco nakoukané, výrazně položit do křečí. Prostě umělé násilí i atmosféra, která se po jakž takž slušném rozjezdu vytrácí stejně jako divákův zájem!! Craven by už měl hororovým fanouškům zamávat.. ()

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Někdy musí člověk spadnout do hodně velkejch sra*ek, aby se mohl aspoň trochu vysoukat zpátky do formy. A že Craven spadnul před novým Vřískotem hodně hluboko. Natočil totiž absolutně demetní a nudný film, který se možná snaží příběhem parazitovat na hororech z 90. let, ale vůbec mu to nevychází. Na to má Craven příliš málo nápadů. Postavy jsou nesympatické a napětí či lekačky zde budete hledat marně. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Rivertonské sedmě upravuje útroby rivertonský rozparovač (nezaměňovat s Jackem… v tu dobu - a to zcela náhodně - využívají rivertonské šlapky ozdravný pobyt na Bahamách)…., ale specifický řez může přijít odkudkoliv… "Probíhá tady revoluce kamaráde, Fang musí padnout! ... Jako mafie." ()

JAn 

všechny recenze uživatele

You're not thinking what I think you're thinking, are you? Čekal ´sem, že s My Soul to Take Craven jen zabíjí čas před finišujícím Scre4m, a nebyl ´sem daleko od pravdy. Jinými slovy, MStT spolehlivě zapadá mezi horrory středního proudu posledních let. Na první pohled. Nejeden by totiž čekal, že se starý dobrý Wes po pětileté režijní pauze vrátí s něčím originálním, aby přesvědčil, že nepatří do starého železa, jenže on to vzal pokusem z druhého konce, čemuž jenom prospělo, že si scénář napsal sám. My Soul to Take je odlehčená exkurze zpátky do 90. let se zapomenutými konvencemi slasheru, včetně vražd mimo kameru, která vykrádá zejména Cravenovy filmy a jeho produkční počiny, na nichž experimentuje, parazituje a s čitelným nadhledem explicitně znázorňuje to, kde moderní horrory selhávají. K tomu Cravenovi stačí prostinký děj s naprosto banálními prostředky, zasazenými do ´populárního´ 3D. Primárním účelem je bavit, což se mu poměrně daří téměř. Na druhou stranu, Craven definoval podobu horroru 90. let, ale tady se očividně nechává strhnout módními trendy a nesnaží se být ani za mák svůj, což mi na výsledném dojmu vadí asi nejvíce. A bohužel, tahleta moderna na mě lehce dýchá i z traileru očekávaného znovuotevření vřískající série. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

37%? Za co, proboha? Jestliže minulý rok u mě vyhrál odpad roku Poslední vládce větru, letos je žhavý kandidát My Soul to Take. Wes Craven asi musel spadnout z jahody, aby ho kondor vykuchal, když po řemeslném thrilleru Red Eye natočil tuhle slátaninu. Slasher je pravděpodobně mrtvý žánr. Rád bych se mílil, ale už moc nevěřím, že Scream 4 přinese nějaký výsledek. MSTT působí polovinu filmu jako špatný vtip, kdy partička loserů z jednoho amerického města, mimochodem krajně nesympatičtí jsou úplně všichni, si hrají na nějakou pofidérní sektu. Konec se zase nese v duchu rádoby překvapivého rozuzlení. Craven zde použije snad všechny známé finty, aby diváka zmátl. Bohužel divákovi to musí být tou dobou už všechno jedno. Blbost jako blázen a jen má zvědavost mě dokázala nějak zázrakem provést celým filmem. ()

Reklama

Reklama