Reklama

Reklama

Policajt umí karate

  • Japonsko Keidži monogatari: Ringo no uta (více)

Obsahy(1)

Policista Hajime Katayama ovládající karate dostane za úkol vyšetřit dva roky starý případ přepadení vozu převážejícího peníze v městě Sapporo, při kterém bylo ukradeno 150 milionů jenů, a policie přitom získala jedinou stopu - jadérko jabloně uchycené v botě jednoho ze zlodějů, které při přepadení odpadlo z podrážky a zůstalo v přepadeném vozidle. V místní pěstitelské stanici Hajime požádá pracovnici Shibonu Ishidoya o vyklíčení jadérka, a do dívky se při tom zamiluje. Semínko roste, až se zloději o této naději dozvídají z místních novin, stanici vydrancují a Shibona je zabita. Zůstane jediná stopa v podobě fialových listů vzácné jabloně. Katayama se poté tréninkově ujme chlapce Takeshiho, kterému spolužáci ubližují. Začne Takeshiho učit karate, a tehdy se seznámí s jeho matkou Sumie Murobuse a začnou se pomalu sbližovat. Jaké je však jeho překvapení, když na její zahradě objeví vykvetlou jabloň s vzácnými fialovými listy. (Havelinka)

(více)

Recenze (20)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Za zmínku snad jen stojí bojová scéna s ramínky na šaty, která byla vskutku zajímavá. Ovšem i celkový film nebyl špatný i když o karate se rozhodně mluvit nedá, filmy z Hong Kongu jsou na tom poměrně lépe. 40% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Kirin Kiki - (Sumi Yashiro) +++ Akiji Kobayashi - (Todo) +++ Ken Takakura - (detektív Mikami) +++ Tetsuya Takeda - (Gen Katayama) +++ Hisayo Ariga - (Hisako Misawa) +++ Noboru Nakaya - (Kuki) +++ Hudba: Hiroshi Misaka ++++++++++ Jeden z filmov, ktory vysielala ceskoslovenska televizia koncom 80-tych rokov a na ktory si matne pamätam, ale nebol som vynimocne nadseny......... 01.08.2008 ()

Idaho odpad!

všechny recenze uživatele

Policajt umí co? Karate to rozhodně není. Tragédie po všech stránkách. Akční scény = ubohé, scénář = nula, herecké výkony = tam někdo hrál? Ani „ramínka“ a hezká závěrečná melodie to nevytrhnou. Tohle byl největší šok, který ani nostalgie nezachrání. Film doporučuji zhlédnout znova a nehodnotit podle nostalgie. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jakoby se Japonci nemohli rozhodnout, jestli chtějí komedii nebo trágu. Nebojí se kopat do koulí, a pak zatýkají hlavní ženskou postavu, když tu nejosudovější nechali zabít a na konci ji ukážou na hřbitově se západem slunce. Katayama je jouda, vyšetřovat v Japonsku vraždu na základě klíčení jadýrka jabloně, takovou hovadinu bych asi nevymyslel. I přes dabing z Barrandova bída. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Toto japonské akčné krimi som videl ešte niekedy koncom 80. rokov v kine a pamätám sa, že už vtedy mi ako chlapcovi prišlo miestami dosť nezáživné a celkovo iba priemerné. Názov Policajt ovláda karate síce znie pútavo, akčných scén je tu však žalostne málo a za zmienku stojí snáď iba tá s ramienkami na šaty, ktorú spomína aj užívateľ Dragoni. Hoci ma tento film nejako extra nezaujal a nemám obzvláštnu chuť si ho po rokoch znovu pozrieť, na počudovanie si ho dodnes stále dosť živo vybavujem... ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tři jsou jen z velké nostalgie :-( V dobách ÚPF a totální absebci pořádných akčňáků, byla tohle pro mne bomba. Dnes mi to celé příjde hodně hloupé. Semínko z jablka, jako ústřední dějový motiv, pár "akčních" scén s neskutečnými zvukovými efekty, jsou na utahaný děj podkreslený japonskou odrhovačkou, strašně málo. Jakobych hodnotil 30 let zpět. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina je skôr smiešny pajác s netypickou figúrou na tákýto druh filmov - malý, dlhovlasý, škaredý - na druhej strane ale celkom sympaťák. Ono, prvá polka sa nesie v typickom komedionálnom duchu a aj keď sa to násilným činom, ktorá prináša smrť, zmení, čiastočný komedionálny podtón ostáva. To, či policajt vie karate, nechám na každého, ako to posúdi. Ja som ale pod pojmom karate čakal určite viac ako nepodarené výkopy s nízkou výškou, kopy pod pás a narábanie s drevenými vešiakmi, ako keby to boli nundžaky. Odhliadnúc od týchto nepodarkov a komédií ale niečo film prínaša. Niečo milé, teplé, pohodové - niečo, čo v dnešných filmov už nie je možné vidieť, a to ani v tých japonských. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

ramínka na šaty jako smrtící zbraň, zavilej a mírně zavalitej polda pátrá po vzácném semínku, akce prokládaná humorem a dojetím ... dětská klasika, která by obstála i dnes, aspoň v to věřím, i když vzpomínkám se věřit nedá. ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Poněkud zoufalé dílko, jehož snad jedinou zajímavostí je svérázná postava policisty Katayamy. Šel by na něm vystavět „kultovní“ seriál, podobně jako Dr. House na MUDr. Houseovi. To, co zde někteří kritizují, tj. nedostatek akčních scén, právě dodává filmu kouzlo. Tušíme, že Katayama je slušná mlátička, ale těšit se musíme až do konce. Akční scény jsou zajímavé amatérským pojetím. Neprůbojný naivka v teplákách, který neumí vyskočit na smrk, působí věrohodně. Příběh jako takový je nejspíš výtvorem dětí ve školní družině. Stejná je i kategorie diváků, kteří budou potěšeni. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Jeden asi snad z pěti akčních filmů, který vysílali za komoušů v televizi. Já ho sice potkal později, ale tahle krimi drama komedie mi přišla slabá i v rámci nedostatkového žánru, který jsem jako malý zbožňoval. Krom názvu se mi do hlavy dostal i ten trik se šatním ramínekem ... od té doby už jsem nechtěl nunčaky nebo hvězdice, protože jsem zjistil, že mám šatní skříň plnou výzbroje ... :-). ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Záležitost jen pro pamětníky a sběratele obskurních filmových zážitků, dobrý film to rozhodně není. A jeden ze snímků, u kterého by mě fakt zajímalo, jak se dostal do filmové distribuce socialistického Československa. A proč zrovna druhý díl vícedílné série, když žádný jiný ne? ()

Selous_Scout odpad!

všechny recenze uživatele

Nejblbější film dějin, pokud tedy vyloučíme tzv. alternativní kinematografii. Neexistuje prostě nic podobného, a to ani vzdáleně, co by bylo tak neuvěřitelně pitomé, a to měřeno libovolnými parametry. Kdo nemá příležitost tento japonský skvost vidět, shlédněte prosím francouzský film Francie. Jest to též hovadina k pohledání. Vynásobte zážitek minus deseti a máte výsledný dojem z Policajta, co umí karate. ()

Parabot 

všechny recenze uživatele

"Takeši, ramínko!...to ne, dřevěný!" za těch spoustu let je uvedená hláška jediné, co si z filmu pamatuju. V dětských letech to byl ovšem kult. ()

magic0 

všechny recenze uživatele

Koncem 80. let si to pamatuji v televizi, nyní jsem na něj náhodou narazil. No tenkrát jsem byl ze snímku velmi nadšen a hlavně z příběhu a z scénky s ramínky. Po x letech jsem si film párkrát vybavil, ale nevěděl jsem o jaký jde a myslel jsem, že je to něco s Bruce Lee a nyní mně tento skvost padl po ruku. Ale bohužel jsem si to asi znovu pouštět neměl. Vzpomínky z dětství jsou ten tam. Pohyby akčního hrdiny mně přijdou jako by se učil od hlavního hrdiny z filmu Dünyayı Kurtaran Adam. Ale mohlo to být ještě horší. (28.10.2013) ()

musolini 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno,pár let po premiéře by to byly alespoň 4 hvězdy,jak jsem ten film,jako kluk měl rád.Dnes po letech a střízlivém rozumu jen 2,protože to je naivní film a taková komunistická klasika... ()

Reklama

Reklama