Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (302)

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Super thriller, takovej ten, jestli máte hlavní postavě věřit nebo nikoli, skvělý Mel Gibson, který nám tu postavu naservíroval přímo lahůdkově! Já věděl, že emeričani nejsou svatoušci, žijou válkama, druhým vymývaj mozky, a teď se odkryli! HA! ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Slabomyselna americka ftakovina. 1* za ohromnu snahu Sadroveho Mela a Robertovej Julky tento sunt ozivit. PS: Co je horsie ako zla fimova hudba? Zla americka filmova hudba. ()

lxbch 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film se mi moc líbil. Všechno dohromady dává vynikající podívanou. A kód na kafe v ledničce je 4 23 12. ()

ZackSawyer 

všechny recenze uživatele

Až nezvykle silný a pravdivý? film. Není vhodný pro lidi, kteří nemají přesah. Realita nebo paranoia? Ví ONI, kdo všechno se na film díval? Vadí JIM to ještě po těch letech? Co nového, širšího, možného se děje? Úú výbornej film. :-) Viděno po letech a zoubky ozubeného soukolí do sebe skvěle zapadají... Ehm tak mě napadá, jaké je vaše prostřední jméno? ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Thriller, romantika, konspirace, lehce komediální scény ... na jeden film se toho snažil Donner smíchat až moc a podle toho taky vypadá výsledek. Ale díky slušně hrajícímu Melu Gibsonovi a souložitelný Julii Roberts se dá přežít zbytečně dlouhá stopáž (závěrečná třetina už byla svym tempem vyprávění hodně uloudaná), divnej záporák Patricka Stewarta i absence větší porce akce nebo napínavější atmosféry. Za mě klasickej průměr na jednu projekci, tři slabší hvězdy. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Jerry, kdo jsi? .. Chlap, so chce uhasit oheň..." Vynikající mysteriózní thriller, především díky Melu Gibsonovi, který zde podal jeden ze svých nejlepších hereckých výkonů. Trochu může připomínat Forresta Gumpa, ale komedie to opravdu není. Hlavní téma konspirace je podáno opravdu skvěle. No a Julia se už jen veze na vlně :-) ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Gieronimo, to vám dá křídla." Pošetilý taxikář Jerry v podání Mela Gibsona je těžce uvěřitelný. Ten fakt zahraje cokoliv. Bavili mě ty jeho konspirace kam se podíváš. Výborně ho doplňuje půvabná Julia Roberts. Napětí i bez velkých akčních scén. Malinko mi vadil ten holywoodský konec. 8/10 ()

Aditu 

všechny recenze uživatele

Skvělá paranoia, kterážto zahraná Gibsonem vytahuje tenhle snímek drobet nad průměr. Nápad je také slušný, ale obávám se, že bez Gibsona by to hned spadlo dost do průměru. ()

dustur 

všechny recenze uživatele

Výborný Mel Gibson ,v úlohe vyšinutého taxikára ,ktorý sa zamiloval do Julii Roberts a nasledne ju sleduje na každom kroku..,čo má v podstate aj dobrý nápad.... Ale ako celý film je parádny - a aj scény kde sa objaví hlavný záporák celeho filmu v podaní skvelého Patricka Stewarta.... Ale po sérií filmov Smrtonosná zbraň ,nám režisér Richard Donner naporcoval thriller ktorý je až velmi príjemný... Moje hodnotenie filmu ,zaslúžene .: 5 / 5 ------ komentár upravený 06.07.2016 ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

"Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám ...." říká explikace k filmu, ale myslím, že on to neví jistě ani on sám. Kdo? Podivínský taxikář, který každému vypráví o podivných spiknutích .... Tím se potenciálně vytváří prostor pro šílenou fantasmagorii! Ale překvapivě je to film, který má spád a napětí, občas se na chviličku ztratíte, ale hned se zase chytnete. Julie Roberts je (pro mě překvapivě) opravdu výborná, Mel Gibson také a celkově je to slušný thriller. Bohužel ale není úplně vynikající, přece jenom scénář má pár slabších místeček a nedosahuje kvalit nejlepších kusů. ()

mogul01 

všechny recenze uživatele

Nemůžu hodnotit jinak než plných pět hvězdiček. Nápínavý film o konspiraci s trochou humoru (jasná stopa R. Donnera) v určitých pasažích a pár vychytávek z amerických dějin pro pozorné diváky. Dojemný závěr podbarvený skělou hudbou, tak to má být! ()

hlína 

všechny recenze uživatele

Krom výborného výkonu Gibsona mě tenhle film moc nechytnul a hlavně mi vadilo, že celý děj byl dost natahovaný a zbytečně rozplizlý.... ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Donner ma dobry nos na dobre scenare a je vyborny reziser, ked k tomu pridate hviezdy ako gibson,roberts a stewart mozete ocakat kvalitu na vysokej urovni a tento film to veru ma. Gibson tu hra ako o zivot a verite mu kazde slovo, Julia je krasna ako vzdy a film ktory napriek svojej dlzke vam ujde ani sa nestihnete pozriet na hodinky. Jednoducho vas vtiahne do deja a uz nepusti. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Verim vsetkemu co je v tomot flme ukazane. Donner isty, Gibson presvedcivy, Roberts prijemna, akcia prvotriedna, dej napinavy, pribeh uveritelny a originalny. Thriller ako sa patri, ma vsetko co je zapotreby, aby divak ustrnul od zaciatku a pomaly odhaloval spiknutie, ktore vedie do zaverecneho rozuzlenia. Silny scenar, herci a skuseny reziser davaju tomuto filmu cisty charakter, na ktorom je viidet snahu vsetkych zucastnenych priniest divakovi krasny a kvalitny filmovy zazitok. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Pokud jste stoupenci různých konspiračních teorií, bude to vaše parketa. Mel Gibson v roli Jerryho Fletchera podal skvělý příklad totální paranoie člověka, který vidí spiknutí kde se jen podívá. Vidí JE všude, za vším, co se kdy semele a semlelo jsou ONI. Podle toho vypadá i jeho soukromí. Fakt mě pobavil jeho příchod domů a jeho lednice - zámek na lednici, v lednici nádoba na kafe se zámkem, prostě život dokonalé připravený na JEJICH příchod. Že ale není planý mluvka, to se pozná, když ho unesou a následně navštíví doma. Pak se rozjede opravdu napínavá akce, konspirace mu pořádně zamává životem a s životem právničky Alici Suttonové (Julia Roberts), která zpočátku jeho řečem nevěří. Spiknutí je opravdu dobrý film, kde není nouze o akci i romantiku, který končí jako každá pořádná konspirace. Znáte to, Elvis žije a Američani nikdy nebyli na Měsíci ... Skvěle jsem se pobavil a to stojí za ty 4 hvězdičky - 90%. Podle posledních zpráv film pobavil i Usámu, žijícího z podpory americké vlády někde poblíž New Yorku ... :-) ()

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama