Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (302)

Yenefer 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný scénář a režije Briana Helgelanda udělal z tohoto snímku parádní triller.Obsazením J.Roberts a M.Gibsona do hlavních rolí režisér taky nic nezkazil. Když přidáme pár perfektních,napínavých a hlavně děsivých scén, vyjde z toho prostě spiknutí. ()

Frag 

všechny recenze uživatele

Je to celou dobu napínavý a záhadný, celou dobu jsem pořádně netušil, co se vlastně děje a kde je pravda. Znáte to - scény, kde je cosi naznačeno a zdánlivě to s dějem nesouvisí, ale nakonec zjistiíte, proč tam musely být. Takže jsem čekal překvapivý závěr s nějakým šokujícím vysvětlením, ale nic takového se bohužel nekonalo. Možná bych to musel vidět víckrát. Ovšem Mel Gibson je naprosto famózní a tahle role ukecaného blázna mu sedla a zařadila se mezi jeho nejlepší výkony. ()

Patr1k 

všechny recenze uživatele

Richard Donner, Mel Gibson a sympatická Julča – film zaujme v originálnom znení skrz Gibsonove monológy a jeho herecký výkon, scenár mohol mať väčšiu šťavu, aby bolo čo žmýkať, takto to zanechalo troška zmiešaný dojem, čakal som niečo štýlu „Donnerovo-Gibsonových zbraní“. Každopádne nenudí, na upršaný večer ako stvorené. ()

Groower 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře se na to koukalo, přesto jseml to celou dobu nebral nějak vážně. Možná to bylo Gibsonem u ,kterého jsem hodně dlouho nevěděl jestli je blázen nebo nevím co. A na konci jsem opravdu jen čekal odkud vyleze:-) ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Veľmi vďačný námet, výborný scenár a réžia a osvedčené hviezdy dávajú rezultát v podobe atraktívneho thrileru so všetkým, čo k nemu patrí, možno sa núkal trochu realistickejší záver, ale v takýchto prípadoch sa to ani veľmi nehodí, keby to bolo točené dnes, dvojka je do roka istá, takže 90% ()

gezper 

všechny recenze uživatele

Skvělý paranoidní Gibson, parádní scénář, obstojná režie, pohledná Roberts, řádný záporák "Pickard" a kvalitní hudba, která správně zvýrazní tam kde má. To vše dává nevídaně kvalitní konspirační mix, za který by se ani duo Mulder-Scully nemuselo stydět, a taky ho trochu ta dvojka i připomíná. Navíc jsem se na pár místech i pořádně pobavil, ač to není primárně komedie. Je to fakt jízda! Snad jen ten úplný konec, no .. , no ale zase o moc lepší mě závěr narychlo taky nenapadá. [90%] ()

LCH 

všechny recenze uživatele

Výborná podívaná o konspirační teorii...! Skvělý Mel Gibson a Julia Roberts. Dávám 4 hvězdy. Moc nechybělo a dal bych plný počet. (85%) ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem nevěděl, co si myslet a netušil jsem, jak se to celé vyvine. Ale nakonec z toho byl slušný thriller, kterému do pater vyšších než průměrných jednoznačně pomáhá herecký výkon paranoidního Mela Gibsona, který to zahrál opravdu přesvědčivě. ()

Tuty 

všechny recenze uživatele

Další můj oblíbený film s Melem Gibsonem, navíc skvěle obsazený, originální a Julii to tu moc sluší. Univerzální zábava... ()

Kxxx 

všechny recenze uživatele

Scénář je hodně přímočarý a žádné překvapení se nekoná, Queen Anne is dead! Další konspirační blbina. Jediný dobrý jsou herci, ale moc to filmu nepomohlo. ()

hrano 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý počin a zároveň profesionálne herectvo ústrednej trojice, na čele s Gibsonom, to sú hlavné ťaháky tohto snímku. Čo jeho kvalitu zráža dole je slabo rozvinutý nápad s konšpiračnými teóriami a taktiež v niektorých miestach absolútne nefungujúca chémia medzi dvomi hlavnými protagonistami. (70%) ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné, jsem ráda, že i když se jedná o konspiraci jak všichni s oblibou říkají, aby jakkoliv zpochybnili pravdu, vychází v z úst Mela-Jerryho mnoho pravdy. Filmy mají často určité poslání, ale musíme jej chtít vidět. Jsem ráda, že mají filmaři odvahu, říkat tak jak to je. A to aniž by nám vnucovali jestli je to tak, nechají nám prostor si udělat názor. Samozřejmě tento taxikář tu byl vylíčen poněkud labilně, aby nám nenapadlo mu věřit, ale plynoucím dějem filmu můžete změnit to co je vám na první pohled podstrojováno. Určité logické chyby tu jsou, ale to je tím, že před tolika lety divák nebyl tak náročný. Předvídatelnější snímek. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Slušný konšpiračný thriller a začína pekne konšpiračne. Hlavný hrdina Jerry Fletcher v konšpiráciách ide úplne naplno, prezidenti, zemetrasenia, raketoplány, vraždy. Dokonca vydáva vlastný časopis, v ktorom zverejňuje svoje teórie a má 5 predplatiteľov. Byt má zabezpečený a je veľmi ostražitý. Celkovo však vyzerá veľmi labilný a po únose film naberá obrátky a dej sa začína zamotávať. Jediným pevným bodom mu je Alica Sutton. Postupne sa všetko vyjasňuje a ústi do prekvapivého a uveriteľného konca. Produkcia je kvalitná, Mel Gibson sa v roli mierne pomäteného Jerryho prekonáva a Julia Roberts svojim šarmom valcuje. ()

F2003F 

všechny recenze uživatele

Po druhom už je to ťažko na 3. Prvá polhodina si zaujímavo získa pozornosť a navnadí na atmosféru strhujúceho trileru, ktorá ale rýchlo vyprchá. Začne sa vytrácať od momentu kedy sa Melovi podarí na vozíku ujsť a nadobro sa vytratí od nemocnice. Uveriteľnosť akou silne oplýva napríklad JFK prakticky žiadna, preto film nemôžem hodnotiť rovnako, znevážila by sa tým výpovedná hodnota spomenutého. Tu je totiž príbeh vystavaný ako obyčajný akčný úlet, kde má hlavná postava "nadprirodzené schopnosti" a celý čas iba prchá pred špičkovo vycvičenými agentmi všetkých tajných služieb bez jediného škrabanca. Herci ani nehrajú moc presvedčivo, Julia dojem dokonca trochu kazí a jediný kto to zachraňuje je hrozivý Patrick Stewart, ktorý prináša aspoň malú serióznosť a efektný vplyv. V rámci žánru fajn, menej ale z pohľadu vložených predpokladov. Donnerovi išli rodinnejšie projekty, Schumacherovi zas dospelo temnejšie. Conspiracy Theory len povrchne pláva na sľubnom námete. ()

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama