Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (302)

castor 

všechny recenze uživatele

Mají ho za blázna, ale jen do té doby, než kolem něho začnou hladově kroužit federálové. Protože tenhle rozplétač zamotaných konspiračních teorií leccos ví. A postupně začne vytahovat i stále jasnější důkazy. Legendární Richard Donner se znovu sešel s Melem Gibsonem a dokonale namíchali několik žánrů. Chvíli je to tak díky nim zábavné, pak napínavé, následně špionážní, jindy zase docela romantické. Scénář je překombinovaný, ale pořád ještě snesitelný, paranoidní Gibson dokazuje, že tehdy herecky bodoval (škoda, že dnes -2015- je v branži prakticky odepsaný), rozplétání pravdy má své momenty, ale určitě se to dalo víc prostříhat. Julia Roberts zase dokazuje (ač neměla tak vděčnou úlohu a její part není tak dramaticky bohatý), že nehledá postavy, které se jen romanticky peleší s nějakým hezounem, ale ráda zkouší nejrůznější žánrové polohy. V roli nebojácné advokátky ministerstva spravedlnosti působí znovu velmi žensky a ve svých názorech neotřesitelně, ač to na ní se svými verzemi zkouší vícero mužů (samozřejmě včetně Gibsona). A Donner nad vším pečlivě dohlíží, tentokrát za velmi solidní podpory (v té době Bayova) kameramana Johna Schwarztmana. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson i Julia Roberts mají minimálně jedno společné - Spiknutí je můj nejoblíbenější film, který natočili. Tak senzačně sehranou hvězdnou dvojici uvidíte málokdy a málokde. Spiknutí je bezchybná směsice komedie, thrilleru, akce i romantiky, které nechybí nic. Poctivá Donnerova režie je lahůdka jako vystřižená z let osmdesátých, úvodní titulková sekvence s taxíkem projíždějícím městem upomíná na Scorseseho Taxikáře, Patrick Stewart je slizoun k (ne)pohledání, nezapomenutelná scéna mučení vodou mě permanentně děsí, "útěk" s vozíčkem zase tak nějak zvrhle baví... No a k tomu všemu hraje ze všech Burwellových soundtracků ten nejlepší. Dávám pět čistočistě stoprocentních hvězd a nahoru zvedám i palce na nohou. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa jedna z najlepších psychoticko paranoidiných postáv vo filme a tým pádom aj hviezdny výkon Mela Gibsona ! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Herecký výkon Gibsona je dost přesvědčivý, ale nějak mi sem nesedla Julia Roberts. A to celkově: jak postavou, tak i jako herečka, myslím její výběr do filmu. Jinak jde o vcelku průměrný thriller s několika záživnými honičkami a zajímavými teoriemi. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

tak neviem ako sa mám na to pozerať.ako akčná komédia to bolo vynikajúce ale ten film som nepochopil.ako thriller to bolo celkom fajn ale nepochopil som to.4* za duo gibson - robertsová a zaujímavého patricka stewarta v úlohe záporáka ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Richard Donner natočil povedený a inteligentní thriller z prostředí zákulisních her. Vskutku zajímavé že zprávy a dění kolem nás by mohly nějak spolu souviset. Mel Gibson ve vrcholné formě dokazuje obdivuhodné zaujetí pro svou postavu. Přestože Julii Roberts nemusím, tady mi seděla. A považuji tento film za její druhý nejlepší po Pretty Woman. 70% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a dobře zpracovaný Donnerův thriller, který tahal jednu koncspirační teorii za druhou. Například ta o tom, proč vznikla válka ve Vietnamu nebo o hudební skupině, která koncertuje po světe jen proto, aby vyhledavala informace. Mel Gibson je hvezda skoro kazdeho filmu, ale tady byl naprosto verohodny paranoik s velkym smyslem pro humor. Julia Roberts je uplne to same v zenske verzi co Mel. Ale tady se mi uplne nelibila, nejsem jeji nejvetsi fanda, ale vykon ji neodpiram. 6/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zajímavá zápletka za podpory příjemného soundtracku, nepředvídatelný konec a hlavně výborně hrající Gibson. I takto stručně lze shrnout Donnerův thriller. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Donner, Helgeland a Gibson boli pri tomto filme nie len pri chuti, ale predovšetkým v dobrej forme. Conspiracy Theory ma nie len vymakaný príbeh, kde atmosféra a napätie fungujú na výbornú a idú ruka v ruka, ale aj perfektné herecké obsadenie kde Gibson podáva famózny výkon a kde ma zaujala aj Julia Roberts, ktorú obvykle nemám moc v láske. 85% - 4* ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Parádní konspirační thrillerová akce, které nechybí chytlavé hlášky a předvídatelná romantika. Rád si to zopáknu! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Amatérský splétač složitých konspiračních teorií Jerry Fletcher pocítil násilí páchané na své osobě a pochopil, že se minimálně jednou trefil do černého. Jenže Jerryho práce byla vždy spíše kvantitativní, takže nemá nejmenší tušení, který z jeho pověstných blábolů se skutečně stal. Pátrání po pravdě není zdaleka tak zábavné a napínavé, jak by mohlo být, ale nudou jsem při sledování tohoto snímku rozhodně netrpěl. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

I nejhorší Donnerův film pořád s prstem v nose strčí do kapsy většinu konkurence. A když Mel hraje psychouše, kterému sekunduje krásná Julie, nelze to pokazit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Najlepší na filme je samotný obsah a zápletka s dobrou atmosférou, ktorá fungovala hlavne na začiatku a prvej polovici. Neskôr dobrá atmosféra troška poľavila, čo bolo spôsobené prekombinovaním deja a hlavne začalo sa tam miešať veľa politiky (aj keď chápem, že bez toho to asi nešlo). Čo sa týka Gibsona, treba uznať, že paranoidného taxikára zahral veľmi presvedčivo. Filmu tak dodal svoj charakteristický herecký punc, kedy aj napriek tomu, že ide o vážnu vec, nechýba v žiadnom jeho snímku aj štipka humoru a prípadne i pár pekných hlášok. 80/100 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé jak moc se za posledních deset let změnilo vnímání konspiračních teorií. Věřím že v době natáčení měl být Mel Gibson za jasného sympaťáka, byť i jako politování hodného cvoka. Kdežto teď, v době post-faktické, kdy Trump, ruští hackeři a důchodkyně na sociálních sítích řádí s hoaxy jak černá ruka? No už není tak snadné mu fandit... Ale tak co, pořád je to slušně natočený thriller, Donner na ně měl talent. A vidět božského Patricka Stewarta jako bezskrupulózního parchanta je docela zábavná změna 7/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Tak co tu máme za žánr ? No, takový zvláštní typ thrilleru. Příběh je jednoduchý, nemá nic překvapujícího, scénář není nejlepší, konec je scénáristicky poměrně slabý, ale přesto mě to bavilo. Mělo to jeden velký klad, na kterém vlastně celý film stojí a to skvělý Mel Gibson, který zde předvádí skvělý herecký výkon. A to zcela v netypické roli co zde hraje. Takže kvůli němu jsem zaokrouhlil mé rozhodování mezi 3 a 4 hvězdnou. Nějaké menší akční kousky zde byly, když byly celkem jednoduché, o akci zde nešlo. Jak říkám, kdo má rád Gibsona a chytla ho jeho postava v tomto snímku, tak by měl být spokojený. Místy jsem se opravdu smál. Roli podivína, který se věčně strachuje, je připraven na vše – to se fakt vydařilo. Dostalo mě třeba, že si dal na lednici zámek, o to víc mě pobavilo, že si zamykal i termosku s kafem nebo džusem. Hudba byla taková normální. Herecké obsazení krom Gibsona bylo slušné. Julia Roberts sehrála svůj klasický výkon – bavila mě. Patrick Stewart (u mě známý jako kapitán Picard z lodi Enterprise ze seriálu Star Trek – Nová Generace) zde měl zápornější roli – nějak se nepředvedl, ale nevadil mi. Zbytek bez problému. Takže, nic výraznějšího se ve filmu neděje, ale to mi nepřekáželo. Dlouhá délka mi také nevadila, tak proč být zbytečně kritický ? Nadprůměrná záležitost to rozhodně je. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto paranoidnímu thrilleru, který se díky ne náhodným konspiračním teoriím hlavního hrdiny stáva chvílemi i docela zábavnou komedií, zcela kraluje výkon Mela Gibsona, který opět dokazuje, že umí hrát a to dokonce moc dobře (a nemusí mít v ruce meč nebo pistoli - i když ta se také na okamžik mihne). Patrick Steward jako hlavní záporák také stojí za to. Moc zajímavý mix zábavy a napětí. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Škoda, že většina těchhle slušnejch filmů z 90. let v dnešní době už ztrácí na své působivosti. To, čím tehdy mohly překvapit, se dnes stává okoukané a nestačí to. Proto jsem film dost dlouho nebral vážně, nebezpečně, spíš jako hru. Pod pojmem „akční“ si taky dnes představím něco víc. Ale příběh fajn, Mel předvádí svoje „komediální“ hraní (myšleno pozitivně) a po dlouhé době jsem viděl Julii zamlada. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh **** | hudba *** | humor – | akce ** | napětí ** | pustil bych si znova *** ()

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama