Reklama

Reklama

Fotograf

(festivalový název)
  • Indonésie The Photograph
Indonésie / Francie / Nizozemsko / Švýcarsko, 2007, 94 min

Obsahy(1)

Pětadvacetiletá Sita si vydělává jako prostitutka v karaoke baru. Ani to však nestačí, aby finančně podporovala nemocnou matku, která se jí na venkově stará o dcerku, a zároveň splatila dluh surovému pasákovi Surosovi. Mladá žena si z nouze najde levný a neútulný podnájem v podkrovní místnosti nad fotografickým ateliérem. Jeho majitel, nemluvný, uzavřený stárnoucí fotograf Johan, se stále zřetelněji začíná prosazovat v jejím životě – ovšem docela jinak než muži, které doposud znala. Žena se rozhodne začít znovu. Když se dozví, že nemocnému fotografovi zbývá už jen pár měsíců života, chce mu splnit jeho poslední přání. Zjistí, že tři fotografie, o jejichž vytvoření Johan usiluje, se dotýkají tragické a temné minulosti muže, jenž mimoděk změnil její existenci. Intimní příběh vypráví o vztahu dvou traumatizovaných ztroskotanců, kteří k sobě nečekaně nacházejí cestu díky křehkému a unikavému světu fotografických obrazů. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Rejže 

všechny recenze uživatele

Úzkost, bolest a strach. Hrdinka Sita utíká z domova před jejím bývalým přítelem, který ji nutí vydělávat peníze v karaoke baru. Nejprve zpívá smutné balady, to bohužel nestačí k tomu, aby zaplatila dluhy a proto je nucena k prostituci. Utíká z domu a úkryt nalézá u stařičkého introvertního fotografa, který v své duši ukrývá velice smutné tajemství. Aby u něho nežila zadarmo, nadšeně bude chtít se seznámit s prací v jeho ateliéru. Skvělá kamera, exotické prostředí Indonésie, smutný překvapivý nebo filozofický(?) závěr! Je v tom vše na zamyšlení... anotace nestačí.... ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - OFFICIAL SELECTION - COMPETITION - Soutěžní sekce - Viděno 3/4 filmu - 35%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.56/560 ()

Galerie (2)

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama