Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou tohoto netradičního kriminálního filmu je sedmatřicetiletý Tibor, který pracuje jako patolog. Vede osamělý způsob života, má problémy s komunikací. V téže nemocnici o několik pater výše leží jeho matka umírající na rakovinu. Tibor se dozví o možnosti léčby matčiny nemoci ve Švédsku, což ovšem pro něj představuje finanční náklady, které by sotva zaplatil. V tu chvíli vstupuje do jeho života tajemný jednooký muž, zvaný Kyklop, jenž mu za zabití jistého člověka nabízí potřebný obnos. Tibor na jeho nabídku přistoupí, aniž by věděl, koho vlastně sprovází ze světa. Dopis, který po vraždě obdrží, mu však odhalí souvislosti, které netušil. Režisér a scenárista Attila Gigor nenatočil svůj první hraný film jako podívanou pro silné žaludky. V jeho hrdinovi je i něco dojemně bezbranného, o čemž vypovídají výrazně stylizované scény jeho představ. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (61)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

1) Ještě, že nemám záclony ale žaluzie. 2) Do fitka nepáchnu. 3) Nebudu vraždit lidi. Přinejmenším dokud si o nich něco nezjistím. ~~~ Výborná "malá" maďarská! detektivka v čele s perfektně zahraným cynickým pomocníkem patologa, okořeněná humorem a neokoukanými nápady. Výborné. Až jsem se místy přistihl, jak se připitoměle usmívám. Maďaři překvapili! ()

Fr

všechny recenze uživatele

,,DLOUHO JSEM HLEDAL NĚKOHO, KDO MÁ PROBLÉMY A KDO UŽ PŘEDTÍM VIDĚL MRTVOLY. MÁM 40 000 EURO A CHCI NĚKOHO ZABÍT…“ /// Tibor je zvláštní chlap. Bez smyslu pro humor a taky toho moc nenakecá. Snad proto je patologem. Nudnej život nudnýho chlápka neruší až slib, že matka neumře. No a k tomu potřebuje prachy. Ty má ,,Kyklop“ a s nima i nabídku… Divnej – zvláštní film. Moc to nevodsejpá, ale díky sledu zajímavých událostí, se na to dá koukat. Vlastně ten děj je zajímavej. Detektivka, inspirovaná zřejmě Philem Marlowem či nějakým cynickým detektivem a je takovým nevotřelým pokusem o ,,segeďáckej“ noir. Což může u festivalovýho diváka navodit stav orgasmu. Tím chcu říct, že to není tak blbý… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, jaký jsou výhody mít za přítele patologa. 2.) Čumím jen na netradiční detektivy. 3.) Thx za titule ,,cml77“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

43. MFF KV .. Scénář: Attila Galambos .. Maďaři skvělé filmy umí tvořit, wtz! Žánrově svěží kriminální scénář, spousta režijních nápadů, výtečná ústřední postava (jak napsaná tak zahraná), vybalancované napětí s humorem, prostě jeden z nejlepších kousků 43. Filmových Varů. Rozhodně doporučuji si někde film opatřit, sám se po něm rád znovu vrhnu, jakmile bude k dispozici. 90%. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Kvalitní a netradiční snímek v čele s výborně zahranou hlavní postavou sarkastického Tibora, který je mimochodem pěkně mrzutým patologem žijící osamělým životem. Pro záchranu své nemocné matky je však bez váhání ochoten přistoupit i na návrh Kyklopa, který se "náhodou" objeví v jeho životě a nabídne mu slušnou finanční částku za zabití jednoho neznámého muže. Tibor kupodivu neváhá a mrtvola je na světě, postupně ale začíná zjišťovat, že je vše komplikovanější, než se na první pohled zdálo. Na vlastní pěst tak začne pátrat po identitě své oběti a celý příběh se postupně začne rozplétat. Film rozhodně stojí za pozornost, jedná se o netradiční a svěží maďarský počin, který potěší nejen svou zápletkou, ale i vtipnými dialogy. (8/10) [MFFKV 2008] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Madarskym filmom sa dost vyhybam, hoci Kontroll z roku 2003 bola chutovka neskutocna. Tuna je hrdinom 37 rocny patolog, ktory nema peniaze- a cely film sa o tom toci. Ma kludne tempo, vyborne dialogy, kulisy - nerad to pisem, ale Madari natocili pravu nefalsovanu filmarsku jazdu, prosim viac takychto filmov : 89 % ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo od 30. júla 2007 do 13. septembra 2007, a to v Budapešti a neďalekom meste Gödöllö. (MikaelSVK)

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama