Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do ospalého zapadákova přijíždí nový strážce pořádku, což se sice zamlouvá starousedlíkům, ale ne muži, který zde doposud platil za hlavní autoritu. Premisa jak vystřižená z klasického westernu; jen tentokrát není dějištěm historická usedlost v Americe, nýbrž současná dánská vesnice v Jutsku obklopená močály. Sem je za trest převelen kodaňský policista Robert, jehož příchod je vítán podivně uspokojeným výrazem místních obyvatel. Konstábl, jehož chování „podle příručky“ je záhy konfrontováno s lokálními zvyklostmi, začíná tušit, že za fasádou zdánlivě obyčejného maloměstského života se skrývají zneklidňující tajemství. Groteskně laděné drama se žánrovými odbočkami ke krimi, westernu či hororu, natočené podle románu Erlinga Jepsena (autora předlohy úspěšného Umění plakat), vyniká originální stylizací a poutavým vykreslením temné atmosféry obestírající podivně vyšinutou komunitu. (Česká televize)

(více)

Diskuze

ad0lph

ad0lph (hodnocení, recenze)

Už od začiatku vo mne film nabudil atmosféru mesta Innsmouth (The Shadow over Innsmouth od H.P. Lovecrafta), ktorá pretrvávala až do konca, viem, že zrovnávanie je scestné, ale aj tak.

cinefob

cinefob (hodnocení, recenze)

Nejlepší film podzimu to rozhodně není, na druhé straně nijak neurazil.

Emmyvision

Emmyvision (hodnocení, recenze)

Něco mi říká, že tohle bude nejlepší film podzimu. Na Dány nikdo nemá. Možná jen Mexičani. A Švédi (ale v hokeji :o)).

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama