Reklama

Reklama

Muž na laně

  • Velká Británie Man on Wire
Trailer 1

Obsahy(1)

7. srpna 1974 byl spáchán „umělecký zločin století“. Pachatelem byl francouzský vizionář, pouliční umělec, kapesní zloděj, provazochodec a především snílek, který by pro uskutečnění svého snu neváhal i zemřít – Philippe Petit. „Byla by to krásná smrt. Vždyť bych zemřel při provozování své vášně,“ říká dnes francouzský dobrodruh, který ilegálně přešel po ocelovém laně mezi newyorskými „dvojčaty“, v té době nejvyššími budovami světa. Samotná příprava akce zabrala Petitovi a jeho skupině spolupracovníků osm měsíců. Ve strhující rekonstrukci poskládal režisér James Marsh vzpomínky všech zúčastněných, z nichž je zřejmé, že i když byla akce promyšlena do nejmenších detailů, stačilo málo a na titulních stránkách světových deníků by fotka Petita procházejícího se téměř půl kilometru nad zemí mezi „dvojčaty“ chyběla. Skvěle dramaturgicky vystavěný snímek s napínavou dramatizací této unikátní akce využívá množství autentických záběrů a fotografií, které si Petit a jeho spolupracovníci pořizovali, a ve vhodných chvílích nechává naplno vyznít působivou hudbu Michaela Nymana. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Diskuze

Hex6

Hex6 (hodnocení, recenze)

odvaha, smělost, trochu bláznovství....obdiv lidí, tleskající dav......

copak se asi stalo hlídačům té budovy, pracovníkům odpovědným za bezpečnost ..nikdo nepovolaný tam neměl co dělat.....a oni tudíž dělali špatně svou práci...

na ty asi nemysleli...na to prostě podobní lidičky nikdy nemyslí ....

všechnu pozornost má ten odvážlivec....uznávám to, ale neuznávám tu cestu, když to může jiným lidem ublížit ..mít zásadní negativní vliv na jejich život

LBsmoke

LBsmoke (hodnocení, recenze)

hlavně je v pohodě že je jediný kdo to kdy udělal a udělá bo world trade center už není co bývalo..

Uživatel Baxt smazal svůj příspěvek.

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama