Reklama

Reklama

Boogie

(festivalový název)
  • Rumunsko Boogie (více)

Obsahy(1)

Třicátník Bogdan si založil firmu na výrobu nábytku, oženil se a zplodil syna. Nyní s rodinou tráví dovolenou u Černého moře, manželka čeká dalšího potomka. V letovisku se setká se dvěma spolužáky ze střední školy, kteří se v životě dosud neusadili a vedou nezávazný způsob existence. Boogie (jak byl hrdina nazýván v době svých studií) se názorově i pocitově konfrontuje se Sorinem a Valim během jedné noci, kterou spolu stráví v restauraci, bowlingovém klubu, baru a na ubytovně s prostitutkou. Pokus o návrat do teenagerovských let má pro něj poněkud hořkou příchuť, neboť všichni tři se změnili, nejvíce díky svým závazkům on sám... Snímek nechává nahlédnout do duše svých hrdinů prostřednictvím neokázalého způsobu režie. Statické záběry, autentické zachycení zvuku a vynikající herecké výkony vytvářejí dojem bezprostřední účasti na vystřízlivění nastupující střední generace. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (10)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Scéna manželské hádky jako by opravdu vypadla ze života a sama o sobě by si rovných 5* zasloužila, nicméně zbytek filmu působí poměrně nevýrazně a postrádá hlubší divácký zásah. ()

HenryS. 

všechny recenze uživatele

"Co tyhle lidi drží na diskotékách?" nebo "to byly kurvy tam, nebo holky se svejma boyfriendama?" - "kurvy. s boyfriendama." Kdyby tyhle geniální hlášky nenapsal sám život, tak bych je řekl já. ()

Reklama

StaryMech 

všechny recenze uživatele

"Boogie" se prý doma líbilo nejen pro svůj skromný realismus, ale i proto, že se jako první z porevolučních filmů postavilo stranou politického / společenského dění - výjimečnost, kterou jsem jako český divák stěží mohl ocenit. Vedle kritikou připomínaných "Doširoka zavřených očí" Stanleyho Kubricka a dalších tematicky příbuzných děl , třeba Felliniho "Darmošlapů" nebo Krškových verzí Šrámka, mi Munteanův snímek - kromě toho, že vzal zkrátka ženské postavy i obecenstvo - vyzněl jaksi ploše, příliš podchlazeně. Čas, který jsem strávil s dobře zahranými, leč málo zajímavými chlapíky a jejich vlažným ohlížením za uplynuvším mládím, nevnímám jako ztracený, jen zbytečně dlouhý. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak mam dalsiu oblubenu europsku filmarsku destinaciu - po byvalej Juhoslavii a ich filmoch uz aj Rumunsko. Vyborny pribeh o madom cloveku, ktory sa ozenil, vedie obycajny zivot, do toho je tu stretavka starych spoluziakov este z cias strednej skoly, a tak spolu oslavuju, kecaju. Na rozdiel od Boogie-ho v podani sympataka Dragosa Bucuru su ti dvaja stale rozlietani, bez zien a bez zavazkov. nechyba vo filme navsteva bowlingu, ludovo kolkarne, kadejake rumunske hospody stoja za to. Radu Muntean ako reziser sa teda predviedol a Boogie je dalsia europska filmarska kvalita, ktora nema s Holym Udom nic spolocne . 77 % ()

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 2.13/130 ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama