Reklama

Reklama

Jsem větší a lepší

(studentský film)
  • USA I Am Bigger and Better

Obsahy(1)

V divadle zkouší novou hru. Režisér nahradí věčně nedochvilného herce robotem. Uražený herec vykřikuje, že technika zvítězila nad lidskostí. Po zkoušce se robot vydává na noční procházku městem. Díky naprogramovaným divadelním textům se stane příjemným společníkem v jednom z barů… (Brněnská 16)

Recenze (14)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Propánakrále! Budiž, triky jsou to parádní. Budiž, obsazení bezchybné. Ale jako metafyzické pojednání o lidskosti je tento krátký film zcela bezradný a banální, což dokazuje i primitivní rozuzlení celého příběhu. Jako doklad toho, že Kozí příběh je tunel dosahující velikosti i průšvihu tunelu Blanka, to funguje spolehlivě, ale jako filozofické zamyšlení to nemá co říct. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Jako experiment poměrně zdařilé, námět by si ale zasloužil spíš vlastní celovečerák. Takto film skončí sotva pořádně začne. (43. MFF KV - 8.7.08) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplná záležitost, na jednu stranu je tu sice fajn příběh s celkem slušnou animací, ale zároveň pachuťí toho, že vizuál by mohl být vymazlenější a děj lépe napsaný. Navíc si nejsem jistý, jestli je zrovna dobře, že mocná herecká skvadra profíků v čele s členy národního divadla (!) působí trochu unyle, jako kdyby se jim nechtělo hrát. CGI animaci sice moc rád nemám, ale tady svou roli docela plní a nevypadá úplně nejhůř a jelikož autor tímhle filmem prodává sebe sama, jsem docela ochotnej překousnout, že v některých scénách její použití moc smyslu nedává. Na každý pád zajímavej film. ()

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - EAST OF THE WEST - OUT OF COMPETITION - Na Východ od Západu - Mimo soutěž, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - ???/??? ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Tento film mě opravdu nadchl, protože svou animací prevyšuje některá americká díla a těžko uvěřit, je to studenská práce. Nehraje si to na americký film, ale je to prostě český film s českou animací! ()

befelemepsvz 

všechny recenze uživatele

Ve Varech to běželo před filmem Kremen, a myslim, že tohle krátké 17 minutové dílko bylo lepší jak celý následující ruský celovečerní film. Hlavně vize třeba Václaváku v budoucnosti mně přišla povedená. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Něak jsem nepochopil, jestli onen robot nabyl sebeuvědomění, nebo jen opakoval, co měl uložené v paměti, popř. co mu kdo napsal na ten ajfon. Jinak ztvárnění budoucnosti bylo podařené... zejména ona vize, jak bude fungovat hromadná doprava. Ten perfektní a čas šetřící způsob nástupu do vagónu, to by mě v životě nenapadlo. Člověk (nebo robot) se jednoduše postavil čelem k rychle jedoucí housence, ona ho nějak vcucla a bum, probudil se pohodlně usazený v kupé. Takže vlak na zastávkách vůbec neztrácel čas bržděním. Výstup předpokládám probíhal nějak podobně, vlak vysázel cestující zadem jak brambory do řádku. Samozřejmě to od nich vyžadovalo trochu součinnosti, museli rychle tu kolej opustit, aby je nevcucnul následující spoj. ()

Jeanecek 

všechny recenze uživatele

Na studentské poměry nevídaně kvalitní snímek. Příběh předvídatelný, nicméně dojemný, technická stránka 100% ()

tereez.klaud 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený snímek, byla jsem mile překvapena. Skvělé obsazení dodá filmu jiskru. Říká se, že v nejlepším se má přestat a tento film po vygradování děje rychle končí. Škoda, zasloužil by si o desítek minut více, nicméně jde o skvělou sondu do blízké budoucnosti. ()

Setanta 

všechny recenze uživatele

Málokdy se najde český snímek, který by ve mě nezanechal pocit "tady je něco špatně". Ani tento není výjimkou. Ne že by na něm bylo objektivně něco špatně. Jenom to není dost, anebo je to zbytečné. Viz zcela zbytečné sci-fi propriety, které nám létají všude kolem hlavy. Technicky nedotažené, místy nápadité (měnící se sgrafity), ale pro příběh zcela zbytečné, netřeba nic jiného než robot. Herecké výkony teatrální a to nejenom, když jsme v divadle. Předání příběhu zmatečné, absentující pocit vyvrcholení nebo silné pointy, všechno mi to jeden v jednom flow. A ten závěr... inu, mám pocit, jako by mi ten film neměl co říct. ()

MaximusMax 

všechny recenze uživatele

Fajn experiment, ale technická stránka má jednu dost zásadní vadu. Klade se velký důraz na efektní rozhýbání těla robota (pravděpodobně pomocí motion capture), ale mimika dost výrazně zaostává a často se vyznačuje až školáckými chybami (např. strojově plynulé a nepřirozené pohyby očí). A to je podle mě zrovna v této látce zásadní problém, má-li jít navíc o robota - herce. Ale cením záměr a fakt, že byl projekt dotáhnut do konce. Dvě a půl * ()

Reklama

Reklama