Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

lamps 

všechny recenze uživatele

Věřím, že v Americe je to stále veleoblíbený kousek, ale popravdě nedokážu moc pochopit proč. Ono se bezpochyby jedná o pohodové, z dětského pohledu bohaté a magické dobrodružství vezoucí se na vlně tehdejšího fantasy boomu. Avšak chybí tu jednak E.T., tedy originální a vkusný motiv, který nás nepřestane bavit a fascinovat ani po opakovaných projekcích, a jednak více Spielberga, který dokáže podobné motivy probouzet takřka z ničeho. Viděl jsem, ale vícekrát již opravdu nemusím.. 65% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones pro mladší a nepokročilé. Producent Steven Spielberg dodal know-how a vše podstatné si pohlídal...o šest let později zužitkoval zkušenosti nabité z Rošťáků v hodně podobném Hookovi... Ve své době to asi byl unikátní a pohlcující dětský dobrodružně laděný film, dnes už ale hodně zestárl a pokleslá estetika osmdesátek z něj trčí jako péra ze starého otomanu... PS: Pozor na barrandovský dabing, to je čiré zoufalství a zlo (tolik vulgarismů není ani v béčkových filmech pro dospělé)... ()

Reklama

andriy 

všechny recenze uživatele

V dětství jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec...skvělá a zábavná dobrodružná podívaná. Update: Tak jsem se na to podíval znovu po mnoha letech, a z mého dětského nadšení nevyprchalo vůbec nic. Poprvé jsem film viděl v originále a musím říct, že český dabing se tehdy hodně povedl, některé hlášky jsou dokonce do češtiny přeložené lépe, než je tomu v původním znění [viz třeba "Fuj, ty smrdíš víc jak celá tělocvična." :)]. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobrodružná jízda, která působí jako povedená dětská verze Indiana Jonese. Hlavní postavy v podobě party kluků jsou zvládnuty skvěle, mají dobré hlášky a vhodně se doplňují. Co ale rozhodně nelze pochválit je přemrštěná ukřičenost, jenž se po chvíli stane opravdu otravnou. Naopak příběhová linka zaujme, stejně jako různorodé prostředí nebo výborný výběr padouchů a nestvůry, kterou si snad nejde neoblíbit. [75%] ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když sem si to pouštěl, tak sem ani netušil, že už sem to onehdá viděl, ale při břisním tanci cvaldy a záběrech na nemotoru sem si okamžitě vzpomněl a pak už se jen výborně bavil u tohohle rodinnýho dobrodružnýho filmu, kde jsou v dětských rolí dneska už docela dost známí herci jako Sean Astin, Josh Brolin nebo Corey Feldmann ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Režisér Richard Donner se ve filmu obevil ve scéně, kdy rošťáci vylezáji z jeskyně, jako šedovlasý šerif, který s kolegy přijíždí na čtyřkolkách. (Don_Salieri)
  • Dětem, které hrály rošťáky, bylo umožněno přivést si do závěrečné scény, kde se všichni shledají, některé své rodinné příslušníky. (mi-ib)
  • Cvalda (Jeff Cohen) při výslechu vypovídá, že jednou shodil svou sestru Edie ze schodů a svedl to na psa. Sestra Jeffa Cohena se jmenuje Edie. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama