Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Recenze (252)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V osmdesátých letech se mohlo stát všechno. Kde jinde a kdy jindy byste se setkali s dětským dobrodružstvím, kde parchanti klejou, jak v dnešních filmech Kevin Hart. Navíc je to sranda. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Vidět to jako malej, asi jde o jeden z mých nejmilovanějších filmů vůbec. Takhle "jen" hodně parádní návrat do minulosti plný klukovin, protkaný dobrodružným feelingem. Astin a Brolin potěšili! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $61,389,680Tržby Celosvetovo $73,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $552,440 //počet predaných kusov 18,666Tržby za predaj DVD v USA $13,176,869 //počet predaných kusov 1,677,695║ Tak táto rodinná komédia sa my dostáva do rúk, keď som už trošku zvyklí na vážnejšie veci z kinematografie ale nič to nemení na tom, že som si to užíval ako malí chalan a zabával som sa(a nie sám) od začiatku do konca. Richard Donner je majster v tom čo robí a tento námet o stratenom poklade podáva z takou ľahkosťou aká sa len tak nevidí, popri tom tam zaznie aj krátka odozva na Supermana. Vo filme sa objaví množstvo už dnes známych osobností ako Sean Astin, Josh Brolin či Joe Pantoliano. Scenár mal na starosti Chris Columbus a citeľne vidieť, že sa moc činil. /95%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones pro mladší a nepokročilé. Producent Steven Spielberg dodal know-how a vše podstatné si pohlídal...o šest let později zužitkoval zkušenosti nabité z Rošťáků v hodně podobném Hookovi... Ve své době to asi byl unikátní a pohlcující dětský dobrodružně laděný film, dnes už ale hodně zestárl a pokleslá estetika osmdesátek z něj trčí jako péra ze starého otomanu... PS: Pozor na barrandovský dabing, to je čiré zoufalství a zlo (tolik vulgarismů není ani v béčkových filmech pro dospělé)... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dávno tomu jest co se jednalo o můj nejoblíbenější dětský film, který jsem z ojeté VHSky sjížděl snad týden co týden. Tehdy jsem ho považoval za bezchybný a po všech stránkách dokonalý. Dnes; s odstupem mnoha let; na něm již nejednu chybu přeci jen vidím. Ovšem ani jedna není toho druhu, aby mi i v dospělosti zabraňovala si ho náležitě užít. Vše totiž zastře ta správná osmdesátková atmosféra dětské výpravy za dobrodružstvím. A samozřejmě nezapomenutelný hudební motiv, který přibije i to věčné řvaní. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní dětské dobrodružství. Příjemně jsem se pobavil a zasmál. Atmosféra osmdesátek je prostě nenapodobitelná. Nejlepší byl Cvalda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Budeš mluvit, nebo tě mám rozmixovat?“ Goonies radíme medzi magické spielbergovské rodinné hity (väčšinou s príchuťou sci-fi, fantasy alebo veľmi jemného hororu), s ktorými Spielberg mal niečo spoločné ako producent, šéf výroby alebo autor námetu, prípadne s nimi nemal spoločné vôbec nič, ale napriek tomu niesli jeho nezameniteľný rukopis, keďže iní režiséri, producenti a scenáristi pri pohľade na rebríčky tržieb zistili, že je rozumné okopírovať ho a zviesť sa vďaka tomu tým pádom na vlne popularity jeho komerčných trhákov (ktoré odštartoval v roku 1982 E.T. – Mimozemšťanom). Radíme sem The Gate, Záhrobné komando, Bádateľov, ale v podstate aj Gremlins. Odohrávali sa prevažne na nudnom americkom predmestí, ideálne počas letných prázdnin a spravidla bola hrdinami skupina detí chlapčenského pohlavia, prípadne puberťákov. 19-miliónových Goonies režíroval Richard Donner podľa scenára Chrisa Columbusa v Spielbergovej produkcii (a podľa jeho námetu), takže sa na nich stretol tím snov. V hlavných rolách môžete spoznať 17-ročného Josha Brolina, 14-ročného Seana Astina a v tej dobe mimoriadne obľúbeného Coreyho Feldmana (Pri mne stoj!, Gremlins, Piatok trinásteho 4, Stratení chlapci, Ľudia z predmestia). Okrem toho môžete zahliadnuť Joea Pantoliana (Matrix) a Roberta Daviho (Predátor 2). Goonies ma ako malého minuli pozrel som si ich prvý raz v živote až dávno po tridsiatke v rámci doplnenia filmového vzdelania a ako sa dalo čakať, už to nebolo ono. Nestratilo to nič z fantastickej osemdesiatkovej bezstarostnej atmosféry, dospelí sú nedôležité postavy, ktoré do sveta malých hrdinov v podstate nepatria, ale scenár ma príliš neoslovil, dostatočne ma to nestrhlo, nebavilo a napr. Pri mne stoj! malo stokrát lepší kasting. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Zaslouženě kultovní dobrodružka a nejzářnější zástupce amblinovských 80's dobrodružek pro děti, které do civilních prostředí amerických předměstí či maloměst situovaly velkolepá fantaskní dobrodružství a byly koncipované jako horské dráhy plné různorodých emocí od napětí, přes děs a hrůzu až po rozvernou zábavu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne dobrej detskej dobrodruznej film. Indiana Jones to sice neni, ale i tak to je slusny dobrodruzstvi, tentokrat v jeskynich. Sice film nicim zvlast neprekvapi, opet tu jsou i zlocinci, aby deti otravovali a opet tu je dobrej konec. Jenze tenhle film je krome nejaky ty akce taky napinavej a hlavne hodne vtipnej. Sice deti nekdy strasne rvaly, az mi lezly na nervy, ale vetsinou delaly slusny vtipy a obcas i nejakou tu hlasku. Svizna dobrodruzna komedie, ktera dokaze zabavit po celou dobu a nenudi. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když sem si to pouštěl, tak sem ani netušil, že už sem to onehdá viděl, ale při břisním tanci cvaldy a záběrech na nemotoru sem si okamžitě vzpomněl a pak už se jen výborně bavil u tohohle rodinnýho dobrodružnýho filmu, kde jsou v dětských rolí dneska už docela dost známí herci jako Sean Astin, Josh Brolin nebo Corey Feldmann ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Spielbergův vklad je dost citelný nejen z filmového plakátu, ale z celého konceptu à la dětská variace na Indiana Jonese. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Takový ten klasický film pro celou rodinu, který nemůže dopadnout jinak než skvěle. Děti všechny zachrání, padouchy přemůžou, prožijou velké dobrodružství atd. Ale já to mam prostě rád a na podobné filmy nedám dopustit. Podle místních komentů zjišťuju, že se asi jedná o dost oblíbený film, já ho však viděl poprvé až dnes, kdy už tento žánr asi není určený pro mě :). Proto taky nehodnotím podle nějakých nostalgických vzpomínek. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

jako dítěti mi tenhle filmík uniknul.. jako stará pasta jsem si nechtěla nechat ujít jednoho ze svých srdcových herců jako náctiletého uličníka.. a konalo se překvapení.. tohle dobrodrůžo mě strhlo a jako dítě by mě nejspíš rozšmelcovalo.. paráda! a josh měl parádní trenky!:-) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Výborná osmdesátková záležitost, škoda jen, jak všichni pořád křičí..ale to je snad jedïná chyba na jinak prefektnim dobrodružství ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pro dětskou fantazii naprosto dokonalá dobrodružná záležitost. To platí i pro ty, kterým jí trochu zůstalo i do pozdějších let. ()

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama