Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Recenze (252)

joelly01 

všechny recenze uživatele

Hledala jsem film z detstvi a bylo mi doporuceno totok, ze by to mohlo byt ono. Nebylo, ale dokoukala jsem to az do konce. Mohl by to byt prijemny detsky film kdyby... kdyby na sebe vsechny hlavni postavy NERVALI. Nevim jestli to byl dabing nebo i original je tak uzasne urvany, ale toto byla Tantalova muka! Zhaveni lebky zvane budik! Skoro dve hodiny na sebe rvouci spratci. Nejsou ani dve minuty klidu. Porad jen rev a rev. Hlava me z toho bolela jak prase. Ale uz tehdy bylo videt ze z toho Joshe vyroste svihak.... ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Cesta za pokladem pirátů aneb co je potřeba udělat, aby se rodina kamaráda nemusela stěhovat. Podařený dětský film, taková klasika osmdesátých let. Kdyby mi bylo výrazně méně, tak bych třeba přidal výrazně lepší hodnocení. Takhle jsem se mírně pobavil, ale na více než tři hvězdy mi to u Goonies prostě nedá. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Měl jsem štěstí, ze jsem poprvý viděl Rošťáky ve čtrnácti letech očima dítěte. A pak znovu a znovu a znovu a znovu... Můj nejoblíbenější dětskej film vůbec. 95%. ()

Dlo'h-osh 

všechny recenze uživatele

Až moc dětské, uřvané a otravné. Dětská parta nesympatická, půlku filmu se navzájem překřikují, záporáci příliš směšní a groteskní a celkově některé scény patří spíš do nějakého animáku typu Tom a Jerry než do hraného filmu. Možná tak pro diváky do věku hlavních hrdinů to může mít své kouzlo, ale i pro ty je tu spousta lepších filmů, ať už Stůj při mně, Super 8 nebo Jumanji: Vítejte v džungli. Kromě nostalgie už není moc důvod na to dnes koukat. ()

(fjw) 

všechny recenze uživatele

Film, který okouzlí svou kouzelně-pohádkovou-pirátskou atmosférou (ačkoli je ze současnosti) atmosférou a naprosto vás vtáhne do děje. Naprosto skvěle padnoucí hudbu od Davida Grusina (úvodní scéna - útěk z vězení nebo finále no lodi). A herecké výkony dětských představitelů jsou také na výbornou. "Astorii" jsem si zamiloval až po tomhle filmu a musím se tam jednou podívat, a určtě to bude na podzim (to je roční období ve kterém se děj odehrává, aby to mělo to kouzlo:) "Ať žije Tupoň!":))) ()

Leeroy3167 

všechny recenze uživatele

Ako krpec som tento film zbožnoval. Dnes s odstupom času mi to príde dosť infantilné a ukričané. Ale pár scén je nezabudnuteľných... brušný tanec Cvaldu, či Tupoň ako Superman. :) Ale aj ked Donnera uznávam, tento film sa k mojim obľúbeným nezaradí. Z nostalgie dávam 3* ()

route60 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejlepších amerických dětských filmů jaké vznikly, Richard Donner obsadil do Rošťáku budoucí známe tváře jako Sean Astin nebo Josh Brolin, kamarádi se vydají po stopách pokladů a netuší do čeho se dostanou, film má vše od nápadité akce, napětí a hlavně vtip, rád jsem to zas viděl. ()

DaliborekD 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s ultrakorektními filmy pro děti, které dnes jdou do kin jsou Rošťáci svěžím a hravým počinem zvládnutým po scénaristické, herecké i filmařské stránce. Donner s Columbusem rozehrávají výpravnou, vtipnou a hodně akční jízdu s nezapomenutelnými charaktery a patinou klasických paperbackových románů, které s takovou oblibou obšlehával Spielberg v Indiana Jonesech a ti kluci ušatí si, i ve srovnání s ním, nevedou vůbec špatně. ()

Scenixia 

všechny recenze uživatele

Výborný film, co pobaví malé i velké. Já na něm vyrostla a i teď po těch letech mě baví a neznám podobně dobrý snímek. Vždy se jedná o pouhou napodobeninu. Tady je vtip, dobří dětští herci i akce. :-) ()

peaceNwar 

všechny recenze uživatele

Dnes by som tomu asi nedal toto hodnotenie, ale keď som ešte bol malý špunt, tak som to žral ako len málo filmov. Úplná nostalgia. A okrem toho, dodnes si pamätám, aj s desaťročným odstupom na všetky tie superské gagy a tú neuveriteľnú atmosféru a plnoadrenalínové dobrodružstvo. Tento film je môj osobný poklad, ktorý stále nosím v srdci, aj keď to je tak dávno. ()

MFA 

všechny recenze uživatele

No úplná klasika. ten film mi připomíná dobrodružství, kamarádství a naivitu dětských let. Je to velmi příjemný dobrodružný film s dětskými herci plný bláznivých situací a pirátské atmosféry. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když jako malý sledujete film pořád a pořád dokola a pokaždý najdete něco novýho? Tak tohle je přesně ten případ. Nahrál jsem to z TV a nedal jsem na tenhle film dopustit. A nedám na něj dopustit ani teď. Je to na svojí dobu neuvěřitelně nabušenej film, plnej toho pravýho dobrodružství. A mladej Sean Astin(Samvěd Křepelka z Pána prstenů), tady vede celou svojí partu do toho jedinečnýho dobrodružství. Na dnešní dobu možná pro někoho nedokonalý nebo zbytečně dětinský, ale rozhodně je to film, kterej neurazí, potěší a přinese do let, kdy jsme si na hledání pokladů hráli snad všichni. Za mě 4* a ROZHODNĚ DOPORUČUJU ()

CabelNM 

všechny recenze uživatele

Pozerať Burákov prvý krát v 26 rokoch, film starší ako som ja sám určený predovšetkým pre detské publikum dalo docela námahu aj keď to zo začiatku vyzeralo sľubne, postupne čoraz menej ma to bavilo a vo finále som už bol rád že som sa dočkal konca, som si istý že s hodnotením by som šiel určite vyššie ak by som film poznal a pozerával ho ako malý chalan, dnes by bol možno aj kultovým :) páčil sa mi cvaldov herecký výkon ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Podotýkam, že už nie som cieľovka ale normálne si nemám problém vychutnať aj detské filmy. Toto bolo jedno uvrieskané peklo. ()

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama