Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po uspechu Gremlins duo Spielberg/Columbus opat spojilo svoje sily a pod taktovkou Richarda Donnera vznikol tento kuzelny dobrodruzny rodinny film. Skvela atmosfera, vyborne humorne vsuvky (Feldmanovo prekladanie spanielciny je skratka nezabudnutelne) no na druhej strane mi vadila az prilisna ujacanost a schematickost celeho filmu. Mozno po opetovnom zhliadnuti zvysim hodnotenie. Rozhodne by som uvital podobne filmy aj v dnesnej dobe. 70% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Rodinný dětský film, ztraceny poklad a jeho dobrodružství, co mi vadilo ta uřvanost děti, takový ukřičený film. Nakonec ti zlodějové, no někdy po pár desítkách minut film přestal vzbuzovat dětství a začal sv,m příběhem celkem nudit škoda. Herecké tváře které dnes známe jako skvěle herce měli přesto slušný zážitek. ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Kouzelný a hlavně jeden z mých nejoblíbenějších dobrodružných filmů z útlého dětství. Je škoda, že dneska se takový žánr už příliš nenosí a podobných filmů vzníká čim dál tím méně, ale taková je holt dnešní doba. Z aktualního dospělejšího pohledu už samozřejmě vidím tu škálu nesmyslů, kterými nás Donner bezhlavě krmí, ale i tak jsem se při sledování místy pobavil přímo královsky a o to jde především. Možná bych ještě mohl trošičku rýpnout do počtu hereckého obesazenstva dětských rolí, kterých je podle mě zbytečně moc a zvláště pak mladší diváci z toho můžou mít trochu chaotickou paseku, ale to je na úhlu pohledu. Jinak si myslím, že jde pořád o jeden z nejzajímavějších dětsky laděných dobrodružných filmů, na které můžete na obrazovkách narazit a rozhodně by ho bylo hříchem minout. Když si připočtu i oficiálně vydanou videohru, kterou mám taktéž nesmírně moc rád a úžasně rytmickou titulní píseň od Cyndi Lauper, nemůžu prostě jinak, než střílet plnými 5ti hvězdičkami. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Z času na čas sa mi pri výbere filmov, z ktorých mám pocit, že by ma mohli baviť, podarí šliapnuť úplne mimo, a toto je jeden z tých prípadov. Respektíve, možno to bol správny krok, ibaže s oneskorením prinajmenšom jednej dekády. Byť totiž v ich veku, tak by ma pirátske dobrodružstvo násťročných sopliakov zrejme dokázalo spoľahlivo vtiahnuť. Dnes už však vidím predovšetkým rozpačitú snahu natočiť Indyho pre deti, ktorej akékoľvek pozitíva (hudobná stránka, príjemná dobová atmosféra a občas i nejaký ten zábavný okamih) dokázali u mňa bezpečne udupať nesmierne uškriekaní hlavní hrdinovia, nevtipne ťarbaví záporní hrdinovia a putovanie oboch týchto skupín, ktoré vo mne nezanechalo žiaden výraznejší dojem. Asi to teda nebol práve najlepší spôsob, ako sa zoznámiť so scenáristickými schopnosťami Chrisa Columbusa, ktorého som doteraz poznal len ako mimoriadne zručného režiséra. (40%) ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobrodružná jízda, která působí jako povedená dětská verze Indiana Jonese. Hlavní postavy v podobě party kluků jsou zvládnuty skvěle, mají dobré hlášky a vhodně se doplňují. Co ale rozhodně nelze pochválit je přemrštěná ukřičenost, jenž se po chvíli stane opravdu otravnou. Naopak příběhová linka zaujme, stejně jako různorodé prostředí nebo výborný výběr padouchů a nestvůry, kterou si snad nejde neoblíbit. [75%] ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Dětem, které hrály rošťáky, bylo umožněno přivést si do závěrečné scény, kde se všichni shledají, některé své rodinné příslušníky. (mi-ib)
  • Když chlapci sedí v obýváku a sledují MTV, ve skutečnosti nesledují klip "Good Enough" od Cindy Lauper, jelikož ten byl vydán až 6 měsíců po skončení natáčení. (mi-ib)
  • Většinou se scény natáčely popořadě. Celková výroba trvala 5 měsíců. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama