Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Rodinný dětský film, ztraceny poklad a jeho dobrodružství, co mi vadilo ta uřvanost děti, takový ukřičený film. Nakonec ti zlodějové, no někdy po pár desítkách minut film přestal vzbuzovat dětství a začal sv,m příběhem celkem nudit škoda. Herecké tváře které dnes známe jako skvěle herce měli přesto slušný zážitek. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Když mě nebaví, jak se v Goonies všechno (až na prvotní rozhodnutí pustit se vstříc dobrodružství) děje jakoby náhodou. Každý další krok hlavních hrdinů je posouván tím, že někdo někam šlápne a něco se otevře či propadne. Takže pátrání po pokladu postupuje lineárně bez opravdového napětí. To se nedaří přivodit ani trojici (spíš trapně) komických figurek záporáků, kteří jsou zároveň (minimálně) dvojnásobní vrazi (WTF?), ale taky neskuteční diletanti, co si neumí poradit s bandou děcek... Jasně, v podstatě je to celý nadsazený jako v nějakým animáku, ale zároveň to postrádá ty prvky, který takovej animák činí zábavný (např. tu není žádná rivalita mezi chytrou figurkou jako Bugs Bunny a hloupou figurkou jako Kačer Duffy, protože všichni jsou tu pitomci; taky tu chybí fyzický gagy, se kterýma se výborně pracovalo třeba v Sám Doma). ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem o tomhle snímku slyšel a vím, že v Americe je hodně oblíbený, ale při jeho sledování jsem prostě neměl pocit, že se jedná o něco výjimečného. Ano, dětští herci jsou zde fajn, příběh je celkem zajímavě dobrodružný, jsou zde zajímavé nápady a Columbus jako scenárista potvrzuje svou sílu, ale já jsem z toho odvázaný prostě nebyl. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Spielberg-Columbus-Donner.Z toho môže vynsť len skvelá rodinná zábava pre všetkých.len škoda že ten film až tak zostarol takže v hodnotení je trošku nostalgie.edno z najmilovanejších diel režiséra Supermana a Smrtonosných zbraní z pera Chrisa Columbusa (režisér Sám Doma a prvých dvoch Potterov). Miestami je to možno až príliš ukričané, ale toto dobrodružstvo za pirátskym pokladom má množstvo iných kladov. Hromadu humoru, typickú osemdesiatkovú spielbergovskú atmosféru alebo zopár známych tvárí v predhviezdnom období. Všetko to krásne šlape a spoľahlivo vráti do čias, keď sme si mysleli, že nič nie je nemožné. Vo väčšine civilizovaných krajín sveta kultová záležitosť a nesmrteľná klasika trpí v našich končinách syndrómom strateného pokladu. Kto nevidel, je najvyšší čas si tento kúsok doplniť. A ak na konci filmu začujete zmienku o strašidelnej chobotnici, na ktorú chlapci počas svojej výpravy narazili, nebojte sa. Videli ste finálnu verziu filmu. Postavy tak iba reagujú na scénu, ktorá bola na poslednú chvíľu vystrihnutá a veta, ktorá na ňu odkazuje ostala omylom v konečnom zostrihu. Ani jedna z najslávnejších filmových chýb však neuberá tejto snímke na kvalite. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhý film, který se rozpadá na dvě poloviny. V první sledujeme pod titulky jeden z útěk z vězení a pak klasickou seznamovačku s partou nijak zajímavých děcek, ve druhé se běhá v podzemí domu, který se divím, že nespadl, jak jsou pod ním velké jeskyně snad několik kilometrů, a dokonce se tam vejde pirátská loď. Btw - jak se tam dostala a kudy pak vyplula ven, když děcka měla problém se odtud dostat? Zločinci nezajímaví, zvraty nijaké, děcka otravná (až na tu holku, které pedofilní Donner občas zabere zezadu kalhotky pod kratičkou sukýnkou), příběh předvídatelný a tuctový... Možná si měl Chris Columbus přečíst nějaký díl o třech pátračích, aby věděl, jak má vypadat správně nadupané klukovské dobrodružství. Tohle připomíná nepovedený pokus o Hucka Finna (a z něho odvozené Pány kluky). ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Soundtrack obsahoval také píseň "8 Arms To Hold You" od skupiny "The Goon Squad". Píseň z něj byla odebrána, když byla z filmu vystřižena scéna s chobotnicí. Filmaři však byli přesvědčeni, že jde o hit. Proto jej vydali na desce jako taneční singl. Prodeje byly však nevalné, díky nízké podpoře. Ze singlu se stala jedna z nejcenějsích a nejvzácnějších věcí související s filmem Rošťáci. (mi-ib)
  • Cyndi Lauper spolunapsala píseň "Goonies 'R' Good Enough" a v klipu k této písni si zahrál cameo výkoný producent snímku Rošťáci Steven Spielberg. (mi-ib)
  • Ve filmu bylo použito přes 900 000 galonů vody (necelých 3,5 milionů kubíků). (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama