Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Alisa byla počata v moři, kde se její matka náhodně setkala s námořníkem. Vyrůstala pouze s maminkou a babičkou v domku na pobřeží. Po řadě různých zklamání se rozhodla uzavřít se do mlčení. Školní léta prožila ve zvláštní škole, kde v sobě odhalila schopnost předvídat budoucnost či plnit přání. V sedmnácti letech odešla do Moskvy a pokoušela se tam studovat. Jednoho večera skočila do řeky, aby zachránila tonoucího mladíka Sašu, který byl příliš stresován svými ambicemi obstát v dravém světě obchodu. Zamilovala se do něj, ale její cit zůstal bez odezvy. Nebo přece jen? Moderní variace na pohádku o „rusalce“ nebo „malé mořské víle“ patřila v Rusku k filmovým událostem loňského roku. Emocionálně pestrému kaleidoskopu obrazů ze života hlavní hrdinky dominuje výrazný soundtrack a nezaměnitelný projev Maši Šalajevové v titulní roli. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (34)

kareen 

všechny recenze uživatele

Vždy dokážu ocenit, když má film osobitou atmosféru, jako v tomto případě, ale to je asi tak všechno. Ruská Amélie a příhody kolem ní mi do noty zase tak moc nepadly, většinu času jsem se spíš nudila a ačkoliv hlavní propagonistka měla něco málo do sebe, o ostatních kolem ní by se to říci nedalo.Filmová výzva 2016 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem nadšená originálním filmovým skvostem a navíc z ruské kinematografie. Byla jsem mile překvapená, protože jsem rozhodně nečekala takovou lahůdku s vynikající Marijou Šalajevou v roli Alise. Její snové scény u moře byly barevně nepřekonatelné a celkově byl celý snímek vizuálně příjemný. Herečky v rolích maminky a babičky byly další dokonalou ingrediencí. Těch vesměs kladných superlativů bych mohla vyjmenovat ještě celou řadu, ale nejlepší je podívat se osobně a já to všem určitě doporučuju. Takže: " raz, dva, tři, čtyři, pět........ !!!" ()

Reklama

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Ruská "Amélie" mě naprosto uhranula. Od pečlivého rozzáběrování a vypucírovaných vizuálů až po zajímavě vystavěný scénář, který se nebojí sentimentální scény náležitě ozvláštnit. Popisky jednotlivých kapitol se mohou zdát zbytečné, ale právě jejich zbytečnost dává divákovi vodítko, jak celý film vnímat... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* Na tento nenápadný ruský film jsem byl nalákán velmi vysokým hodnocením mých oblíbenců, námětem i fotkami ze zdejší galerie, které slibovali i fajn estetickou podívanou. Z východních končin jsem podobný žánr nečekal a jemný absurdní humor naplnil mé očekávání beze zbytku. Prostě milý odpočinkový film pro artové fajnšmekry a moderní variace na Rusalku se opravdu povedla. Určitě se k ní ještě někdy vrátím. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Zmes rôznych žánrov, predovšetkým však komédie, drámy a romantiky, ktorá na záver skĺzne až na hranicu gýču. Predstavte si Forresta Gumpa ako s sa s humorom v koži zaľúbeného dievčaťa z neúplnej rodiny prebíja surovým až cynickým moskovským svetom. Stretáva ju šťastie a snaží sa ho dať aj iným, ale vždy za to niekto nezainteresovaný zaplatí. Leitmotívom filmu je "život máš vo svojich rukách." No ukáže sa, že to nie je celkom tak. Doporučujem hlavne ľuďom pod 35 rokov ako liek proti depresii. Má to v sebe krásu a silu európskeho filmu. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. června 2007 na filmovém festivalu Kinotavr v Soči, v Rusku. (ČSFD)
  • Režisérka filmu Anna Melikjan uvedla, že při výběru herce pro postavu Saši rozhodovala i herečka Marija Šalajeva, která označila Jevgenija Cyganova za muže svých snů. Poté vyšlo najevo, že Jevgenij má narozeniny ve stejný den jako Marija a producent Ruben Levonovič Dišdišjan, což oba viděli jako osudové znamení. (Namaste)

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama