Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument přibližuje přípravy a nové nastudování jazzové opery Jiřího Šlitra a Jiřího Suchého na jaře roku 2007. Původní inscenace měla premiéru v roce 1965 v divadle Semafor a o rok později získala i podobu televizního filmu. Jeden z jeho režisérů, Miloš Forman, ji čtyřicet let poté nastudoval v Národním divadle. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (5)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je to na úrovni běžných filmů o filmu, i když je to film o divadle. Všichni se polácejí po ramenou, jak jsou skvělí všichni, se kterými mohli spolupracovat, a je konec. Pokud máte zúčastněné umělce rádi, můžete z toho být nekriticky nadšení, pro ostatní lepší průměr. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o skvělých lidech. Jednou jeden můj kamarád jen tak mimoděk pronesl, že kdo má rád Semafor a Suchého písničky nemůže být špatný člověk. On už na to určitě zapomněl, ale tady mu dávají za pravdu. ()

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - DOCUMENTARY FILMS - OUT OF COMPETITION - Dokumentární filmy - Mimo soutěž, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - ???/??? ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

"Já, který bych na sebe nikdy nevzal dlouhé podvlíkačky, lítám tady v nich po jevišti. Svůj vstup do Národního jsem si představoval úplně jinak." - Jiří Suchý (mám toho starýho kluka moc ráda, hlavně ty jeho humory a životní Pravdy - třeba zrovna tuhle: "Mládí rozeznáváme fyzické a duševní. To fyzické nás s přibývajícími léty opouští, zatímco to duševní taky." - nebo - "Život nechce být směšný. Nu což, nechce - nechce. Však my už ho k tomu donutíme!") ()

sator 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že by Špátová něco pokazila.Ale protože je dokument plný úžasných lidí, kteří jsou navíc fajn kumštýři,je to radost sledovat,nedá se snad ani nic pokazit.. ()

Reklama

Reklama