Reklama

Reklama

Správně se rozhodnout někdy trvá i celý život... Lepší pozdě odpustit, než neodpustit nikdy. Již jako malá se Hagar nechtěla podřizovat autoritám. Jako plnoletá neposlechla svého otce, když se vdávala za "nevhodného" muže. Nyní nechce poslechnout ani svého syna, který ji chce dát do pečovatelského domu. V bilancování svého života již není schopna potlačovat své emoce. Uvědomuje si špatná rozhodnutí a úsudky, které v důsledku své tvrdohlavosti po celý život dělala. Na sklonku svého bytí, nemocná, ale stále hrdá, uteče. Vydává se naposledy podívat na místa, jež v ní vyvolávají krásné i trpké vzpomínky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

V celku podařené melodrama, které má sice pochmurnou náladu, ovšem ne vše musí být v životě happy. Děj filmu sleduje hrdou ženu nejen v součastnosti, ale i v jejich vzpomínkách na dětství, manželtví, spory s otcem i přicházející ztráty. Může se ještě smířit s těmi, které miluje, nebo ji i v její poslední chvíli ovládne hněv? Tvář anděla je filmovou adaptací slavného bestselleru spisovatelky Margaret Laurence, k níž si režisérka Kari Skogland sama napsala scénář. *** ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut jsem se hodně nudila, ale potom mě to začalo trochu bavit. Moc nemusím tenhle styl vyprávění a vzpomínek, ale tady se to dalo přežít. Určitě bych zkrátila stopáž. Skoro 2 hodiny na tenhle film je dost. Bylo tam hodně nudných scén. 55%. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Perfektní drama s celkem reálnými zápletkami. Ellen Burstyn skvělá stejně jako v Requiem za sen.Děj nebyl předvídatelný, takže jsem spokojená. Zakončení bylo unikátní. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Průměr. Těžké drama plné uvědomování vlastních chyb. Smrt za smrtí jako v Hamletovi a je to. Některé scény jsou pěkné, toho co mají mít. Např: vášeň-sex, dojetí-lásku. Je pravda, že "milá" Hegar se chovala hloupě a také se jí to vrátilo-Boží mlýny.. Stará Hegar je nerudná babka, místo aby se kála kope kolem sebe. Alespoň ke konci svého života jí lecos došlo, ale pozdě, jak tomu často bývá. Řekla bych, že protivná Hegar neposbírá u lidí moc bodů (Na ČSFD) miss sympatie a to jí neomlouvá její těžký život. ()

Stealler 

všechny recenze uživatele

Stará umierajúca žena prežíva poslednú cestu svojho života a prežíva ho skrz spomienky ešte raz. V skutočnosti nechápem takto nízke hodnotenie. Zistenie, že láska v živote nemôže nahradiť peniaze a celé sa to môže pekne posrať síce je nie najoriginálnejšie, ale po stovkách happyendov aj padne vhod aj niečo pochmúrnejšie. Systém spomienok na najdôležitejšie udalosti života sa mi páčil, dokonca by som uvítal, aj by jednotlivé epizódy boli kratšie a bolo ich tam viacej, resp. by sa film venoval viacej Hagarinej starobe, pretože čím sa zameriaval na pokročilejší vek Hagar, tým som bol do filmu viac vtiahnutý. ()

Machaut 

všechny recenze uživatele

Náhodou docela dobrý film, který jsem si koupil kvůli Elen Page na obalu DVD. Nicméně ve filmu hraje tak 4 minuty čistého času. Každopádně film se mi líbil. Narozdíl od komentářů se mi role i občasná nelogika jevila jako v pořádku. Nikdo se v životě nechová vždy správně a logicky, takže s chováním postav i dějem jsem neměl žádný problém. ()

Reklama

Reklama