Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film Jiřího Krejčíka Osudové peníze volně dle povídky Karla Čapka je setkáním dvou klasiků - klasika české moderní prózy a klasika českého filmu. Příběh ze souboru Trapné povídky o gymnaziálním profesorovi a jeho dvou sestrách rozvinul Jiří Krejčík s akcentem na dramatický životní úsek mladší sestry v atmosféře maloměstské morálky. Dodržením dobové atmosféry prvorepublikového Československa se Jiří Krejčík vrací k žánru dobového obrazu, ve kterém již vícekrát dokázal svoje mistrovství (Nerudovský Týden v tichém domě a zejména film věnovaný pěvkyni E. Destinové Božská Ema). Z Čapkovy předlohy ostatně Jiří Krejčík vyšel už vícekrát, připomeňme film Čintamani a podvodník podle Povídek z druhé kapsy nebo TV film Svatá noc z Apokryfů.
Do hlavní role Růženky obsadil režisér debutující slovenskou herečku Gabrielu Marcinkovou, která studuje v současné době bratislavskou VŠMU v ročníku Martina Huby. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

Škoda, že objektivitu hodnocení sráží netrpěliví hltači filmů, co mají potřebu hodnotit a komentovat všechno, na co jen pohlédnou (viz komentář uživatele Baxt). Dám příklad: Zkusil jsem film Občan Kane. Asi po hodině jsem usnul a vzbudil se až před závěrem. Měl jsem dát odpad, protože mě ten film nedokázal udržet vzhůru? Dokázal jsem si dosadit, jak se asi příběh vyvíjel, zatímco jsem spal. Přesto jsem nehodnotil. Neměl jsem na to totiž právo! Stejně jako žádnou zemi nepoznáte z rychlíku, ani film nepoznáte, pokud utečete před závěrečnými titulky.

alezzi

alezzi (hodnocení, recenze)

Hrůza a děs, už dlouho jsem nic tak otřesnýho neviděl. Opravdu to nešlo ani jako nedělní naprosto odpočinková film. Pane Krejčíku příště bude líp, tím se si jist, protože hůř už to nejde.

alanwilder

alanwilder (hodnocení, recenze)

Baxt: Proč nasrané komentáře? Film jsem hodnotil po 80 minutách, kde bylo jasné že nejde o tuctovou záležitost. Chápu že někdo neumí rozpoznat kvalitu ani po 4 hodinách ale u mě to problém si myslím není. :)

patrikus

patrikus (hodnocení, recenze)

Zajímalo by mne, kdy už to ten Krejčík konečně dostříhá a dodělá postprodukci... Už rok to leží ve střižně !!

Související novinky

Seminář duchovních filmů

Seminář duchovních filmů

14.03.2014

Od 21. do 23. března 2014 v hodonínském kině Svět proběhne I. ročník Semináře duchovních filmů. Vrcholem programu bude strhující dvouapůlhodinový film Na druhé straně kopců nejznámějšího… (více)

Reklama

Reklama