Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními představiteli komedie na úrovni jsou filmové legendy Clark Gable a Doris Dayová. Jedná se o jednu z nejlepších Gableových rolí na sklonku jeho kariéry: jako novinář Jim Gannon, který prošel tvrdou školu života, má averzi k teoretické výuce žurnalistiky...ale jen do chvíle, než zjistí, kdo ji vyučuje. Půvabná Erica Stoneová (Dayová) ho přitahuje, Gannon se proto vydává za novinářského eléva a usedne do lavice v jejím ročníku. Brzy se z něj stane její třídní oblíbenec, on ovšem usiluje především o její přízeň v soukromí. V okouzlující komedii Učitelčin miláček dále účinkují Gig Young (za tuto roli později nominovaný na Oskara), Mamie Van Dorenová, Nick Adams a Jack Albertson. Připraveni, třído? Dnes budeme časovat sloveso "smát se". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Skvěle podané charaktery posouvají tohle dílko o stupeň výš. Zápletka není sice bůhvíjak originální, ale Clark Gable je šarmantní světem protřelý pardál,s cynickým úšklebkem novináře. Doris Day je okouzlující a vtipná, ovšem excelentní je Gig Young. Jeho role je skvělá, vtipná, dialogově pestrá a určitě je tím, co mi z celého filmu utkví nejdéle. Jako milá konverzační romance to funguje i po tolika letech. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální. S přehledem strčí do kapsy všechny provařené filmy z novinářského prostředí, ať už His Girl Friday nebo All the President's Men. Nechybí nic, nepřebývá nic. Skvostný scénář, vypiplané repliky a dokonce se povedlo vkusně zobrazit i střídání generací, pohled z praxe i školometskou teorii a klasické tření na poli médií. "To je úkol novin v dnešním světě. Televize a rádio vysílají zprávu chvíli po tom, co se to stalo. Noviny jim už ve zpravodajství nemohou konkurovat. Ale mohou a měly by říkat veřejnosti, proč se to stalo." ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Teacher's Pet se po trošku pomalejším úvodu brzy rozjede a začne diváka bavit svým vtipem. Zlomem je část, kdy hlavní hrdina, Jim Gannon, přichází na hodinu učitelky Ericy Stone. Začíná se rozvíjet romantická linie, humor a spousta skvělých scén, z nichž mnohé stojí opravdu za zapamatování, např. popíjení v baru s všeználkem, dr. Hugo Pinem. Děj je sice předvídatelný, ale to nic neubírá z kouzla tohoto starého skvostu. Clark Gable je charismatický a role mu dobře sedí, ostatní herci zdárně sekundují a dotváří tak nezapomenutelnou sestavu. Tato bezmála šedesát let stará romantická komedie zastíní svoji poutavostí, nápadem a celkově vkusným zpracováním většinu současných žánrově shodných počinů. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Čím to, že mne Clark Gable ani Doris Dayová nikdy nezklamali? Každopádně: Hollywood kdysi produkoval romantické komedie, které byly vtipné a sexy, přitom noblesní a s profesionálním nadhledem zahrané...ale ta doba se už zřejmě nikdy nevrátí. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pôvabná romantická komédia s hviezdami strieborného plátna žiari svojou inteligenciou, vtipom a pohodou. Je málo podobných žánroviek, ktoré tak príjemne dokážu pôsobiť na diváka. Nikdy neskĺzne do trápneho humoru ani klišé, práve naopak - a je v nej miesto aj pre situačnú komiku ( vyzliekanie z nohavíc ). Clark Gable ma príjemne prekvapil svojou mimikou a ukáznenou grimasou. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem uvažovala nad pětihvězdičkovým hodnocením. Problém byl právě se slovem "dlouho". Střední pasáž, kdy se Gable snaží vyšachovat druhého nápadníka, by chtěla zkrátit. _____ Jinak ale vtipné situace i dialogy o tom, jestli novináři stačí praxe nebo potřebuje zázemí v dobrém vzdělání, jakoby komentovaly dnešní stav oboru. Stačí si otevřít namátkou některé noviny (doporučuji Blesk). Ještě k tomu jsou podané tak svěžě a vtipně, jakoby je někdo napsal dneska. ___ A ten článek, kterým se uvedl Gable na večerním kurzu novinařiny, byl napsaný excelentně. /13. 1. 14./ ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Teacher’s Pet je velmi příjemná romantická komedie (scénáristé ji původně napsali jako drama, ale po odmítnutí ze strany všech studií látku předělali do komického tónu a trefili se do černého) s vynikajícím Clarkem Gablem v roli zarputilého novináře. Zkrátka ho musíte vidět na vlastní oči. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie ze žurnalistického prostředí, která překvapivě v druhé polovině změní směr a nedrží se pouze standardních postupů, ale projeví jisté analytické sklony, kterými baví dvojnásob. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

16. Zlatý Glóbus za rok 1958 - nominace (2) - Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Clark Gable, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Gig Young ()

Mol 

všechny recenze uživatele

COKOLIV NAD 500 SLOV JE PRO MĚ ROMÁN!! Gable opět excelentní a Doris určitě taky není k zahození, i když v té poslední scéně vypadala jako lampička, tak zadkem kroutit umí. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Hodne romanticka lehka komedie, se sympatakem Gablem a spolehlivou Doris D. v čele. Aneb - jak se nejdriv nesnaseli, pak se zamilovali, pak se zase nesnaseli, a nakonec se udobrili... :-) Potesila ucast Mamie Van Doren, kterou uz jsem dlouho nevidel... ()

šokin 

všechny recenze uživatele

Šablona filmu je sice obvyklá, takže předvídatelná a v podstatě scénář po celou dobu nepřekvapí, ale herci jsou výborní, dialogy dávají filmu šťávu a režie jen podtrhuje celkově dobrý dojem. Nevím,zda by byl film úspěšný jako drama? Vycházím samozřejmě z toho, že Damiel má správné informace:) Velmi příjemný film... ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se mi skoro říct: Clark Gable je můj miláček. Faktem je, že ta dávka klukovského rošťáctví, které mu kouká z očí v kombinaci s jeho nepopiratelným šarmem je pro mě neodolatelná kombinace. A pro Doris Day zjevně taky. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Mírně vyčpělá, zastaralá romantická komedie typu záměny identity - úmyslné, následného zamilování se a roztržky, když všechno vyjde najevo, usmíření, změna charakteru postav - prostě typické klišé romantických filmů. Dost dlouhé a ne zase až tak vtipné. ()

Reklama

Reklama