Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přehled částí:
1. Od okupace přes normalizaci k revoluci
2. Bezmocní u moci
3. Slovensko, jiná revoluce
4. O ekonomiku jde až v první řadě
5. A co s komunisty? (oficiální text distributora)

Recenze (9)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako nepříliš aktivní účastník studentských nepokojů z roku 1989 mohu s klidným svědomím napsat, že takhle to, milé děti, tenkrát nebylo. Avšak tato pohádka je vtloukána do hlav národa již tak dlouho, že se všeobecně považuje z pravdivou. Pokud se někdo chce podívat skutečnostem na jejich prohnilý zoubek, tak kupříkladu tento článek se poměrně shoduje s mými osobními zkušenostmi - http://darny.blog.cz/1008/analyza-17-listopadu-a-zmen-ve-vychodni-evrope-v-roce-1989-cast-i ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Názorově účelová a tendenčně namixovaná šaškárna, nevzdělanému televizáckému stádu bez přehledu určený čudlácký blábol... Při sledování takových pořadů se vžycky hlavně ptám - "komu to slouží"... . . . A za koho to vlastně dnes >veřejnoprávě privátně< klepe ten Klepl? A pro koho jančí Jančárek? . . . Jedna hvězdička tedy jen za některé(!) informace, které si však konfrontací s jinými zdroji musíte do kontextu dát už sami! Nebo TO všechno jen tak sežrat jako krmení, protože >vo to tu de< že... - - - P.S. Jo, fak/t by mě zajímalo, co s těmi všemi prolézačskými náhlými >nekomunisty< , zvláště pak těmi, co tak rádi s plnými hubami "kapitalizmu" (sic! - opravdu stádo stále věří, že žije v >reálném kapitalizmu< a v demokratickém právním státu?) parazitují ponejvíce na veřejných zdrojích, protože jinak by se svými reálnými(!) schopnostmi(!) pochcípali hlady... Socializmus hadra! - - - - - (Sledováno občasně nahodile v dobách vzniku i v současnosti, hodnocení při repete čtvrté části 27.12.2011 na >bludném prostoru< 10., komentář zde s úšklebkem jako čtvrtý - 27.12.2011) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který evokuje divadelní zkušku. Klepl a Someš nás se scénářem v ruce provází jednotlivými etapami (dějstvími) Sametové revoluce. Dokument je rozdělen do 5 dějství. Text někdy čtou, někdy vyprávějí, vzájemnou komunikací s texty v ruce i pohledy směrem k režisérovi do hlediště dávají jednotlivým pasážím dramatický tón. Divadelní pasáže jsou doplňovány archivními nahrávkami z listopadových a polistopadových časů, kdy rodící se svobodu bylo nutno nějak státotvorně uchopit. Dobové záběry jsou doplněny vzpomínkami jednotlivých ,,hlavních účastníků" revoluce včetně Václava Havla. Snaha divadelně zdramatizovat dokument o listopadovém převratu jej na jednu stranu odlišuje od klasických dokumentárních filmů, na stranu druhou mi moc nesedli oba hlavní účinkující a to hlavně ,,BUBO BOBO" Klepl ( i když tehdy ještě neúčinkoval ve všem...). Každopádně těchto dokumentů je neustále třeba. Svoboda totiž není a nebyla zadarmo, jak si dnešní mladí myslí. * * * ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento doku-divadelní projekt sice není zcela na škodu, ale možná by mohl být trochu víc konstruktivnější, než jen aby sklouzával k místy bezduchému předčítání, podobajícímu se první čtené divadelní zkoušce. Přesto musím ocenit, že jsem se dozvěděl některé, mně ne zcela známé informace. ()

reditelka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda pořady o dobách minulých. Tenhle byl ale podán pro mě tak nestravitelným a nezáživným způsobem, že jsem si z něj nevzala téměř nic. Byl to dokumentární pořad nebo divadelní zkouška? Tento pokus o zajímavé pojetí mě spolehlivě odradil od dalších dílů. ()

dobso 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že celkom slušne spravený dokument. Jeho hodnota ale zrastie až za 10-20 rokov. Keď už nebudú žiadny komunistický politici. ()

sahier 

všechny recenze uživatele

Keď že pravda je vždy niekde medzi nebom a zemou a neverím žiadnym takým či onakým komplotom ,ktoré raz uvádzajú červené farby, raz modré farby a v ďalšom rade rôzne nacionalisticko- fašizujúce - šovinistické existencie, mienim hodnotiť tento film čisto technicky. Slušné prevedenie, zaujímavý a netradičný štýl podania dokumentu zaoberajúceho sa určitou historickou etapou dvoch národov ,ktoré okrem jazyka a pár spoločne trávených desiatok rokov v jednej krajine nemajú ani mentálne ani historicky takmer nič spoločného .... ()

stepni.vlk 

všechny recenze uživatele

Reakce na 5. díl - My všichni starší víme o co jde. Jen to teď konečně někdo řekl nahlas a konečně natočil. Ne, nelze vše svalovat na komunismus. V porevolučním zmatku si téměř každý uloupil to svoje. Jestli je to v pořádku, to ponechám na svědomí každého z Vás. Nicméně je dobré vědět, že nic není černobílé. Tenhle dokument je do značné míry tendenční a hazí jen svinstvo na opačnou stranu než je obvyklé. Díky tendenčnosti také dostal ode mě jen 3 hvězdy místo 5. Doplňuje však šířku záběru a říká, že po revoluci nekradli jen členové vlády, a Viktor Kožený, ale i bývalý komunisté, potažmo všichni kdo jen trochu mohli a měli na to náturu. Doporučuji zejména mladším 30-ti let, kteří jsou ochotni přijmout i jiná fakta, než která jsou jim běžně předhazována. Kdo to zažil, mohl by vyprávět. :) ()

Reklama

Reklama