Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film, ktorý bol vydaný v tzv. THE 25/th ANNIVESARY SPECIAL EDITION nádherne zobrazuje kulturistov ako vyzerajú teraz a ako počas natáčania filmu Pumping Iron. Sú tam zobrazené scény, ktoré do filmu samotného neboli vložené. Taktiež tam nájdete komentáre samotných kulturistov k natáčaniu filmu Pumping Iron. V závere sa napr. dozviete čo momentálne každý z kulturistov Pumping Ironu robí a v čom podnikajú. V jednom z bonusov, ktoré su na DVD nájdete 13min. rozhovor s Arnoldom Schwarzeneggerom, ktorý Vám poodhalí čo bolo v dokumente pravdivé, a čo nie, a aký vplyv má kulturistika na ľudstvo v súčastnosti. (Ba-nny)

(více)

Recenze (30)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Při natáčení dokumentu Pumping Iron v roce 1977 vzniklo více než 100 hodin materiálu. Naprostá většina tudíž nebyla využita a dál ležela bezprizorně ve skladu. V roce 2002 se na materiál zaměřila společnost Cinemax a vytvořila film Raw Iron, který mapuje význam prvního dokumentu, který nakopl kariéru Arnolda Schwarzeneggera a zpopularizoval posilování. Je zvláštní, jak se aktéři tehdejšího šampionátu změnili a zestárli. Hlavně Mike Katz a Ken Waller. George Butler vysvětluje, jak inscenovali "zápletky" filmu, například Katzovo schované tričko.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Co dodat, doporučuji zhlédnout polovinu bonusů ještě před Pumping Iron. Arnold je prostě borec, který uměl být vždy zatraceně vtipný, tady dává nahlédnout prakticky pod pokličku části svého života. Nejvíce se mi líbil bonus Ze zákulisí natáčení a něco navíc. Mimo jiné se zde hovoří o filmové kultuře 80. let, kdy naši akční hrdinové byli krásně nesmrtelní. Chuck Norris, JCVD, Stallone, Bruce Willis a samozřejmě Arnie pro mě byli vším. Zajímavý je také kratší bonus číslo 3, kde nám hlavní vypravěč, kdo jiný než nejznámnější Rakušan, vysvětluje některé věty, potažmo scénky a uvádí je na pravou míru. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skvelý dokument, skvelého dokumentu.Pokiaľ sa vám páči Pumping Iron, rozhodne odporúčam aj tento dokument, v ktorom sú vysvetlené niektoré scény, vidíme tiež väčšinu kulturistov po rokoch a čo sa s nimi deje ďalej, plus nejaké tie komentáre.Proste klasika, ale dobrá pretože cítiť s toho emocie. 95% - 5* ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Krásné ohlédnutí za klasickým dílem kulturustiky, Pumping Ironem. Nezveřejněné scény, zajímavé rozhovory. Big Lou v super formě. Arnold a tento film motivoval spoustu lidí k tomu aby "ničili" svá těla v posilovně, posilovali, nabírali hmotu. Byla to krásná doba, zlatá éra kulturistiky. Takové akční filmy už se bohužel netočí, není tady místo pro namakané borce, škoda. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Vidět dosud neviděné scény, spolu s komentáři hlavních aktérů, kteří se za těch 25 let tak změnili, bylo úžasné... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Toš čo k tomu dodať? Arnie je zakladateľ modernej kulturistiky... celý dokument vlastne pojednáva o tom, že charizma, intelekt, bojovnosť, dravosť a zdravá súťaživosť spravila z Arnieho osobnosť, ktorá začala určovať tzv. vtedajšiu "módu". Preslavenie posilňovne (takto by to malo byť spisovne :) Golds Gym Venice, kde sa stretávali najväčší borci danej doby - Mecca kulturistiky. Inak Raw Iron zobrazuje pozadie diela Pumping Iron, rozoberá jeho prevedenie a vysvetľuje ako to valstne bolo. Celú atmosféru dotvárajú žijúce legendy, ktoré spomínajú na časi minulé a "zašlú slávu". Veľmi príjemný dokument v ktorom na záver sám veľký Arnold :) povie pár slov k veci... 8/10 ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Raw Iron je dokument, který po 25letech zobrazuje hlavní propagonisty filmu Pumping Iron. Je vidět, že i po tak dlouhé době, jsou to lidé, co mají k sobě velké přátelské pouto. Raw Iron je tak určitě zajímavý doplněk k filmu. Dozvíme se tak spoustu věcí z natáčení nebo můžeme vidět, neuveřejněné záběry. (Scéna z hory kulturistů, která proslula tím, že se na ní dělaly ty nejlepší fotky, rozhodně zamrzí, že se neobjevila ve filmu) Určitě doporučuju fanouškům filmu Pumping Iron. Jako dokument film k filmu nezklamal. (80 %) ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

moc povedený film o filmu, díky kterému se dozvíte spoustu zajímavých informací o zákulisí natáčení Pumping Iron a rovněž o tom, co dělají největší hvězdy tohoto kultovního dokumentu v "současnosti" (2002).. 4* ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jistě je zajímavé dozvědět se motivy a mýty tvůrců filmového díla o fenoménu jménem Arnold. Všichni se ve vzpomínkách vrací do svých mladých let a snad až nostalgicky si upamatovávají na svá slavná léta a úspěšné období. A v pokročilejším věku se někteří aktéři svým tělem více podobají tomu mému. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Je to sice jen dokument o dokumentu Pumping iron (Železný Schwarzenegger/1977), je ale ještě pohodovější, mluví se tady o tom, co pro kulturistiku/svět znamenal kdysi tento dokument, jak změnil vnímání tohoto sportu ve světě. Ne jen záběry ze zákulisí, ale i dobře natočené vynechané scénky. Od Schwarzeneggera dozvíme spousta zajímavých věcí. Z tohoto pohledu je to brilantní dokument, a přemýšlím že snad ještě lepší než ten původní. (Ale pravda, to bylo o něčem jiném). No a dalším plusem je, že stejný lidi mluví i tady, na půl původní záběry, na půl dnes /2002/ nahrané. 5/5 ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Podobne ako "Pumping Iron" aj Raw Iron je u mňa jasných 5*. V podstate ide o zaujímavý dokument o dokumente, kde spomína na staré časy a natáčanie hlavne Arnold, ale taktiež sa pozrieme, ako žijú v súčasnosti bývalé osobnosti tohoto športu. ()

MiCM 

všechny recenze uživatele

Dokument, ve kterém uslyšíte mnoho věcí o Pumping Ironu. Všichni jsou zde o mnoho let starší, takže je to velice zajímavý pohled. Lou a Arnold stále v dobré kondici, sympaťak Franco působí ve starších letech velice charismaticky a Ed Corney s Mikem Katzem uz jsou takoví starší pánové. Pro někoho kdo má, rád tuhle oblast sportu, nebo tyhle "herce", nebo možná i pro některé z těch, kteří jen viděli Pumping Iron, může být tento dokument až dojemný, tak jako pro mně. Doporučuji po shlédnutí Pumping Ironu každopádně také. Určitě to bude velký zážitek. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Proč v osmdesátých letech rapidně stoupla popularita fitness center? Proč v akčních filmech přestaly hrát chcíplotiny? Po kom je pojmenovaná prestižní kulturistická soutěž s tisíci účastníky? Kdo si vystřelil z diváků, aby kultovní „Pumping Iron“ na sebe vydělal? Koho obdivují Eastwood, Sly, Cameron, The Rock? Která hora svalů má charisma? Odpovědi na otázky mají společného jmenovatele, Arnold Schwarzenegger. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

"The making of" Železného Schwarzeneggera (jak já ten překlad nenávidím...) jsem viděl hezkou řádku let po samotném Pumping Iron a díky za něj. Do té doby jsem opravdu a vážně vše co tam padlo žral a bral do posledního písmene jako dokument, ne jako "docudrama". Nahlédnutí pod pokličku zcela mění celkový náhled na film a dává možnost po 25ti letech se na film podívat ze zcela jiné roviny. Tedy pro někoho kdo Pumping Iron zná a viděl více než jednou nelze dát méně než plných šest... nebo i sedm hvězdiček :). ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a dopln'ující datadisk k Pumping Iron.Popravdě sem ani nevěděl co ten film znamenal,protože sem ho viděl prvně asi před rokem,ale pár kulturistických časáků bych doma v dětském pokoji ještě asi našel ;).A Arnold je takový můj filmový fotřík se spoustou nabušených a neporazitelných strýčků.I love you man!ARNOLD IS NUMERO UNO. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Asi jediný dokument o natáčení filmu, který mi přijde lepší než film, o kterém pojednává. Velmi si cením obzvláště dovysvětlujících komentářů, které objasňují, že ne všechno bylo tak, jak se po zhlédnutí "Pumping Iron" mohlo zdát. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Asi naprostej "must" pro všechny bodybuildery. Krásné ohlédnutí za uplynulou kariérou po 25 letech. Nádhernej závěr s melodií, která ve vás zůstane a kterou si budete pobrukovat ještě druhý den. Vždy mě potěší, když je za hudebního doprovodu odvyprávěno co se stalo nebo jak šly dějiny. V tomhle případě co se stalo se všemi aktéry z původního filmu.....Arnie se vrhnul na filmovej business aby vydělal pár babek :) ()

Reklama

Reklama