Reklama

Reklama

Návrat Sherlocka Holmese - Série 2 (1988) (série)


Stříbrný lysáček (S02E02)

(epizoda)
Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, 1988, 50 min

Obsahy(1)

Holmese kontaktuje inspektor Gregory ohledně zmizení Stříbrného lysáčka, dostihového šampióna, a vraždy jeho trenéra v Dartmooru. Když detektiv dorazí na místo zločinu, hospodyně se stájníkem mu povědí, že v noci, kdy kůň zmizel, se po tréninkových stájích potuloval jistý Fitzroy Simpson a chtěl tip na vítěze dostihu. Vyhnali ho, ale ráno byl kůň pryč, stájník byl omámený opiem a trenér koně John Straker ležel nedaleko mrtvý. Nabízí se, že vše způsobil Simpson, to ale Holmes může lehce vyvrátit… (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku trochu překotný případ, ale nakonec jdou stejně všechny výtky stranou - to když se Holmes rozhodne, že si vychutná člověka, který nad ním celou dobu ohrnoval nos, a když s obrovským úsměvem inkasuje výhru z dostihů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Holmes vyšetruje zmiznutie dostihového koňa. Počkať, nie, je v tom aj tajomná vražda a množstvo podivných indícií, ktoré zdanlivo spolu nesúvisia. Holmes sa tu s Watsonom poriadne nachodí, i keď ich nachádzanie predmetov vo voľnej prírode pôsobí trochu parodicky. Záverečná vysvetľovačka ale všetko spojí dokopy a vďaka nej pridávam tejto mierne rozpačitej epizóde jednu hviezdu navyše. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kolik dají Sherlocku filmaři času, za právě tolik času musí případ vyřešit. Že to někdy není tak břitké a racionální, tak za to může scenárista, ne hlavní představitel. Někdy ale i dramaturg zprzní práci scenáristy, neb dramaturg moc nepíše, jen koriguje. A někdy fušuje dobrému scenáristovi do řemesla i režisér, to potom už scenárista většinou mlčí a píše něco jiného, tedy pokud potřebuje peníze a honorář za povídku, kterou jen pro filmový příběh upravil má už na kontě. A čím rychleji je takovýhle scenárista vydělá, tím více si pak své práce neváží. A ani neočekává, že by ohlas byl moc pozitivní, protože z něčeho žít musí, a tak dělá už na něčem dalším.***(3.10.2010) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože jsem povídku asi před půl rokem četl, tak jsem v průběhu tohoto dílu zjistil, že si vlastně vůbec nepamatuju, kdo byl vrah a z nějakýho neznámýho důvodu (asi jsem si to spletl s jinou povídkou) jsem se upnul na někoho úplně jinýho a na úplně jiný motiv a pak jsem byl stejně překvapenej jako všichni ostatní, že to bylo tak elementary. :-D No a jak už tu bylo řečeno, taky mi to přišlo trochu bez šťávy. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Než jsem si tuto epizodu pustil, položil jsem si otázku: Co to je za případ? Když epizoda skončila, dostal jsem odpověď: Je to velmi příjemný, oddechový a zábavný kousek. Sice neukazuje nijak zvlášť Sherlockovy schopnosti, ale i když je to trochu slabší případ, stejně je to zamotané. Velmi neočekávaný vrah, je tam dost momentů kdy jsem se musel smát, a celé je to na venkově. Prostě zase spokojenost. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Povídku jsem si pamatoval skoro perfektně, takže mě v tomto příběhu nemělo moc co překvapit. Přesto se jedná o jeden z mých oblíbených dílů. Velmi dobře vypointovaný a s neočekávaným vrahem. Jeremy Brett je jako Holmes klasicky vynikající a každou jeho scénu si patřičně užívám. 41 dílů, které natočil jsou (snad až na pár výjimek) pravděpodobně tou nejvyšší laťkou, jaká kdy byla filmovým (zde televizním) Sherlockem Holmesem nastavena. Dívat se na ně mě asi nikdy neomrzí, stejně jako mě neomrzí čtení Doylových povídek. ()

rozum i cit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase trocha dartmoorských blat, zase hledání stop v trávě, k tomu jeden ztracený kůň a jedna mrtvola. Pohodový díl, který možná nepatří k nejakčnějším, avšak předlohy se drží do detailu, a to včetně všech dialogů. Závěr s Holmesem, který sází na koníčky a neodolá pokušení vystřelit si ze svého namyšleného klienta, pak vyvolá lehký úsměv na tváři. Nechybí vůbec nic. Pět hvězdiček. ()

Reklama

Reklama