Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vídeňském dvoře dlí syn Napoleona Bonaparta, který je stálým nebezpečím pro křehký mír. Proto kníže Metternich pozve do Vídně tanečnici Fany Elssler, aby vévodu střežila na každém kroku a vyzvěděla jeho nejtajnější myšlenky a záměry. Tanečnice sice odmítne, ale náhoda ji svede dohromady s mladíkem, který se představí jako pan z Mödlinku, poručík 7. pluku myslivců, do nějž se rázem zamiluje, netušíc, že její milovaný je ve skutečnosti syn Napoleona Bonaparta... (Véča)

(více)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Skvělá historická záležitost s Lilian Harvey, která v té době opět splynula s německým filmem po svém výletu do Hollywoodu. Po té se měla dočkat už jen pár let aktivní kariéry a hodně se změnila oproti svým prvním zvukovým filmům. Zkrátka americké angažmá a oslava třicátin ji posunuly k umírněnějšímu hereckému projevu, ovšem ani tak zcela nepřestala být tou živoucí Jou-Jou. Fanny Elsslerová jen Lilian nabídla více romantizujících exteriérových scén, rozkošné kostýmy v post empírovém duchu a především jízdu na koni a nádherný balet jako skvostné sólo na závěr. ()

Mariin

všechny recenze uživatele

Dobový pohled: Německé drama romantické lásky Napoleonova syna, zvaného Orlík. Provedení je celkově bezvadné. Dobrému pozorovateli však neujde určité zaostření proti Francii částečným zkreslením poměrů po orlíkově návratu do Paříže. ()

Reklama

Reklama