Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(117)

Obsahy(1)

Králíček a beruška učí děti kreslit v novém animovaném seriálu. (oficiální text distributora)

Recenze (23)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Žil byl (a stále žije) pán jménem Yves Got, který se krom jiného živil (a stále živí) kreslířskou tvorbou pro děti. A vymyslel zajíce Matýska (v originálu Louie), berušku Sofii a několik dalších postaviček, a hlavně seriál, ve kterém učí děti (nebo taky jejich rodiče - funguje to docela dobře;)) jak si nakreslit to či ono, od delfína po dostavník. Sice občas místo čtverce vymlaskne regulérní obdélník, ale jak známo, nic není dokonalé - ani totalita:) Za zmínku stojí ještě výborná hudba, která je jednoduchá, zapamatovatelná, a ani po sedmdesátém díle z ní nechcete páchat hrubé brachiální násilí;) Tenhle naučný pořad se opravdu povedl. A jeho český dabing taky. 80%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Seriál pro nejmenší, který na ploše cca šestiminutových epizod, během nichž cílová skupina zvládne udržet pozornost, prostřednictvím dvou roztomilých postav učí děti (vsuvka pro intouše: skvěle se tu pracuje s bořením čtvrté stěny) jednoduše nakreslit nějaký předmět či zviřátko a navíc k tomu nenásilnou formou i naučí jak a k čemu daná věc slouží či k čemu je dané zviřátko užitečné a prospěšné. Jinými slovy to plní přesně to, co by měl každý pořad pro nejmenší plnit; zabaví i poučí. Pokud na to však někdo kouká bez přítomnosti cílovky (aby pomohl například s tím kreslením) a následně tu udělí nízké hodnocení, tak to nevypovídá ani tak o tomto pořadu jako spíše o daném divákovi. Na druhou stranu chápu dospělé, kteří tu osobní zkušenost mají. Pokud potomstvo vyžaduje Matýska do zblbnutí, tak alergie na něj může být zcela opodstatněná; o tom žádná. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Někdy nestačím žasnout, jak si někteří místní blbové honí trika. V každém druhém komentáři se tady někdo ohání slovem infantilní, tedy dětinský nebo zaostalý. Tyhle individua buď nepochopily, že cílovou skupinou jsou děti tak do čtyř let a nebo si za každou cenu chtějí nahonit další komentář i za cenu toho, že u toho vypadají jako naprostí volové. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tohle moje dvouletá kopie miluje a mně se velmi líbí pro nenásilné vedení k aktivitě místo pasivního zírání na televizi. Vkusné a kvalitní. ()

Krt.Ek

všechny recenze uživatele

Zapřísahal jsem se, že už pořady a seriály určené nejmenším divákům hodnotit nebudu, přece jenom můj pohled se od jejích pohledu velmi odlišuje. Ale přece jenom chci o Matýskovi něco říci, ptám se, proč takovýto projekt nebyl k sehnání, když jsem chodil do školky? Myslím si totiž, že pořad je skvělé didaktická pomůcka k výuce kreslení - krátký, nenáročný. Možná bych dnes uměl lépe malovat a nemusel se za své první (a vlastně i současné) kresby stydět. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Animace působí, jako by si tvůrci dost výrazně pomáhali windowsáckým Malováním. Líbí se mi, že Matýsek ukazuje, jak se co dá nakreslit, což může rodičům pomoct. Mezi pohádkami, které naše děti sledují, ho ale hodnotím spíš níže. (1 317.) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jen vzpomínka na Matýska vytváří enormně silný návrat do prvních let na základce, kdy jsme skutečně pravidelně sledovali Kouzelnou školku a ségra se dle tohoto pořadu skutečně učila malovat. Na svůj účel povedená záležitost. ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

No vida a mě lákal kurz kreslení pravou mozkovou hemisférou....doporučuju napřed vyzkoušet Matýska, já jsem spokojená. Za děti, samozřejmě....:-))))))))))))))))))))))))))) ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Tak debilní, že se to ani nedá nenávidět. Matýsek s beruškou učí se svými čarotužkami jak nakreslit primitivní obrázek a přitom prolamují čtvrtou stěnu obrazovky. Cílová skupina jsou buď děti, které by neměli televizi sledovat a nebo zkrachovalí kreslíři pod vlivem drog, kteří nad tímto pořadem přemítají nad smyslem života. Dnes si nakreslíme... ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Zpracování je skutečně infantilní (nepodceňujme tolik malé děti, kterým je seriál určen :-)), ale Matýskovy obrázky jsou dostatečně jednoduché a přitom věrné - stojí za to přiučit se s ním kreslení... To se týká i mě, nejen mých dětí :-) No, a nemusím snad dodávat, že našim malým dcerám se seriál líbí. Zajímavé komentáře: Teya, dav110, WhiteDevill. ()

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověku, který sbírá a mění šmoulí a zvířátkovské kartičky získané za nákupy z Alberta, mi nemohli britští animátoři a čeští dabéři udělat větší radost... Dnes už vstávám výhradně s MATÝSKEM. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Výborně roztomilý animáček mého dětství, který mi ukázal, že ikdyž se hodně snažím něco nakreslit, nikdy to nevyjde! ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Perfektní. Jednoduchý koncept a přitom plné nápadů. Doufám, že ten náš kreslíř od Matýska taky něco obkouká. Kritikům, kterým to připadá infaltiní: Je to pro děcka!!! ()

Angel30 

všechny recenze uživatele

Děti by jistě hodnitily jinak, ale tohle je vážně vážně infantilní. Infantilnost z toho číší na kilometry daleko ... Ale pro dospělé to není a co si pamatuji, tak neteři se to moc líbí :) ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Perfektní pořad pro děti, který je hravou formou učí základy kreslení. Zajímavé je přímé obracení se na diváky formou otázek a zvolání, která se od nich v určitý moment čekají. 3letý syn to pochopil sám a celkem rychle a zapojuje se, TV se tak stává interaktivní. (A teď zbývá už jenom... VYBARVIT!). Já sám se vždy rád podívám s ním. ()

Reklama

Reklama