Reklama

Reklama

Všichni umřou, jen já ne

(festivalový název)
  • Rusko Vsje umrut, a ja ostanus (více)

Obsahy(1)

Tři čtrnáctileté dívky, Káťa, Žanna a Vika, se dozvídají, že se o víkendu koná školní diskotéka. Během příprav na sobotní „akci“, jež zahrnují mimo jiné vymýšlení plánu, jak sehnat nedostupný alkohol, je jejich do té doby skálopevné přátelství vystaveno zkoušce. Vzájemné vztahy se vyhrocují, odhalují se vnitřní nejistoty a komplikované vztahy s rodiči. Naivní představy dívek jsou konfrontovány s realitou, která je jejich snům na hony vzdálená. Debutující režisérka Valerija Gaj Germaniková v sobě nezapře dokumentární kořeny a svůj přístup komentuje slovy: „Točím filmy založené na tom, co znám, co jsem viděla, na základě vlastních zkušeností. Točím tam, kde žiju, protože to jinak dělat neumím.“ Příběh o nelehkém dospívání na moskevském předměstí je vyprávěn syrově a bez příkras, působivosti mu dodávají nesmírně přesvědčivé výkony všech tří mladičkých hereček. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Civilní, autentické, přirozeně naturalistické a velmi pravdivé. Drsný pohled do prostředí ruské školy, na násilí v rodině, šikanu i na to, jaké jsou 14ky strašné husy. Vadí mi snad jen vynechání soukromí jedné z hrdinek (když soukromí zbylých dvou je jasně ukázáno) a také poněkud úchylná kamera :) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2009] Ty vole, takový Rusko...! Velmi neriginální příběh, u kterého mi každá následující minuta byla dopředu jasná a stejně jako píše Chlupis, mě strašně štvaly všechny postavy, protože tam není snad ani jedna, která by se chovala normálně. Mě byly postavy teda taky ukradené. Jemu to zkazilo celé vyznění filmu, zatímco já to překousnul a omlouvám si to právě tím, že je to Rusko. Kdo ví, jak to tam chodí..:) Prostě naturalistický snímek, kterej nemá za cíl nic jiného, než představit realitu ruské základní školy. Což se mu povedlo. Jo, a kameraman je pedobear. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Perfektne zahrané. Baby si to evidentne užívali. Taká naturálna živočíšna hravosť. No a najlepšie boli nechty Aliošu v 68.minúte, keď vdychovali dym z úst do úst. Chlapca vytiahli asi od zemiakov na roli k natáčaniu... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Autentický film o ruských puberťacích. Abych dal vyšší hodnocení to by se lépe musel povést casting. Hlavní protagonistky jsou nesympatické a lezou časem na nervy. Scénka jak jedou taxíkem na školní discotéku je nezapomenutelná. [44. MFF KV 2009] ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Berúc do úvahy predovšetkým nedostatok kvalitných scenáristov a financií v ruskej kinematografii, je toto asi maximum, čo sa dá z danou témou urobiť. Oceňujem až surovú úprimnosť, ale zároveň neprekročenie neúnosnej miery násilia vo filme, k čomu majú Rusi sklony. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priemerny film zo sucasnej RF /Ruskej Federacie/, pribeh dost o nicom a dialogy len priemer. PS : keby aspon jazdili obcas na diskoch, alebo keby havaroval hovnocuc, tak bych hned poskocil s hodnotenim, ale takto je to len sivy, sedivy priemer : 55 % ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Super-autentický mazec. Konflikt tří kamarádek z naprosto odlišných rodin vyústí v brutální závěr, kdy jsem nechápal, k jaké surovosti se holky dokážou odhodlat. Inu, Rusko. Velmi dobrý film. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Surově upřímný, autentický a takřka otřesný pohled na čtrnáctileté školačky zatažené do světa dospělých. ()

GrimTheReape 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který popisuje opravdový život v současné době v Rusku. Problémy puberťaček a jejích krásné rozuzlení. Velmi zajímavé filmová řeč režisérky. Opravdu výborný film. ()

premeny 

všechny recenze uživatele

Dievčatá  nehrajú -  oni  sú.  Precízna prirodzenosť   odpozeraného života.   Že to  niekoho  nudí - jeho problém. ()

Reklama

Reklama