Reklama

Reklama

Humboldt County

  • USA Humboldt County
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Budoucnost medika Petera Hadleyho byla ještě nedávno docela jasná. Stačilo složit poslední zkoušky, převzít diplom, a už se viděl na novém místě ve velmi prestižní fakultní nemocnici. Jenže jednoho důležitého profesora, shodou okolností Peterova otce, mladíkovy plány vůbec nezajímaly, a tak syna nakonec od zkoušky vyhodil. Něco takového prostě dokáže zkazit den. I z toho důvodu se Peter nakonec uchýlil hledat spásu do jazzového baru s touhou utopit neúspěch v alkoholu a flirtu s přítomnými zástupkyněmi něžného pohlaví. Jeho snaha ale nakonec přinesla mnohem sladší ovoce, než sám doufal - po bouřlivém večeru se probudí po boku největší místní krasavice, zpěvačky Bogart. A protože nemá zrovna nic lepšího na práci, nakonec kývne na výlet za Bogartinou rodinou žijící v Humboldt County. To ale Peter zdaleka netuší, co ho čeká. Bogartin strýc Jack a teta Rosie, bývalí akademici, kteří už dávno zběhli k hippies, žijící se svojí mírumilovnou komunitou uprostřed kalifornských lesů, totiž zdaleka nejsou obyčejní farmáři, jak Bogart slibovala. A poté, co zpěvačka uteče a nechá Petera na místě, to mladík pozná víc než dobře. Tady se pěstuje marihuana a život zde plyne ruku v ruce s obláčkem sladkého kouře nad hlavou. Komediální drama natočilo v roce 2008 režisérské duo Darren Grodsky a Danny Jacobs. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten druh filmu, jehož začátek mě dokáže nadchnout, ale bohužel s přibývajícím časem se kvalita filmu postupně zhoršuje. Což je docela velká škoda, protože námět to byl zajímavý a filmy z prostředí hippies mi nevadí, i když zde se ani příliš o hippies nejedná, spíše jsou to lidé, kteří chtějí jen klid a při tom si pětují daleko od lidí marihuanu. Bohužel však film zůstal někde na půl cesty mezi geniálním neotřelým příběhem a bezbarvou nudnou historkou ze života jednoho budoucího lékaře. Já jsem ale hlavně rád, že jsem to dokázal dokoukat aniž bych usnul, protože už po půlhodině filmu jsem začal pociťovat, jak se mi zavírají oči. Nakonec tedy film nezbývá než označit za docela solidní průměr, kde rozhodně byla na začátku zajímavá myšlenka, avšak čím déle je hlavní hrdina na farmě, tím více ubíjející celý tenhle film je. Asi jsem od toho čekal trochu víc, asi jsem tak trochu doufal, že film se mi bude líbit, a takováto očekávání bohužel ne každý snímek dokáže splnit. Jak říkám, tady to zůstalo zaseknuté bohužel v průměrných vodách, ale filmu naštěstí docela pomáhají i herecké výkony, které jsou velice silnou stránkou filmu. Už to nebudu dál protahovat, tenhle film beru jako mírné zklamání, ale i přesto film dokázal zůstat v průměru, proto hodnotím třemi hvězdami. ()

Philoun1 

všechny recenze uživatele

Pěkný filmek o tom, že v jednoduchosti je krása a člověk vlastně vůbec nepotřebuje vymoženosti dnešního světa. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

celkem fainový příběh tradičního se odloučení od konzumní společnosti a žití si v ústraní s partou hipíků, dosti se to celé točí kolem pěstování maryhuany, která slouží jako hlavní obchodní surovina a v komunitě je každodenní rutinnou...každopádně to nemá skoro žádnej spád a tak do půlky si říkáte o čem to vlastně je, nicméně neurazí, možná tak zarputilé odpůrce drog, zahrané je to více než solidně a některé záběry jsou opravdu "vykouřeně" krásné ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

jak je lehké najít klid a utéct dobrovolně z chaosu do jiného protředí než je člověk zvyklý a najít možná sám sebe pomocí druhých lidí, kteří žijí úplně jinak, než na co je člověk zvyklý v stereotypu, první půlka byla fajn, ale poté jaksi ztrácel dech,a už to nebylo tak dobré jako první třetina filmu, ale přesto to zas tak moc špatný film nebyl, i když na něho po chvíli zapomenu a už asi nebudu vědět o čem to vlastně bylo. Škoda. ()

Reklama

Reklama