Reklama

Reklama

V Providence zemře jistý muž s manželkou při zpackané loupeži; vidíme záblesk jeho posledních vzpomínek. Jeho srdce dostává Terry Bernard, otec samoživitel, který vychovává děvčátko se vzácnou degenerativní chorobou. Po operaci Terry zažívá záblesky vzpomínek z posledních chvil života zemřelého dárce. Pak poznává jednoho z dárcových vrahů a sleduje ho do jedné uličky. Během několika dnů se Terry stává neochotným mstitelem s policejním detektivem v patách. Mezitím navazuje milostný poměr s lékařkou své dcery. Jeho nálady komplikují záblesky vzpomínek, fakt, že dárce se stále větší měrou stává součástí Terryho mysli i těla, jakož i nevysvětlitelné pouto s dárcovými vrahy. Může to vůbec skončit dobře? (Filmbox)

(více)

Recenze (23)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nuž, čo k tomuto výtvoru povedať? Tak v prvom rade je tam charizmatický Josh Lucas, ktorý do filmu dáva kus svojej charizmy(modré oči, a krásny hlas). Príbeh s podobnou zápletkou sme tu už mali, lenže táto zápletka bola predsa len v niečom iná. Páči sa mi racionálnosť hlavného hrdinu, v určitých okamihoch by som ho pravdaže najradšej zabila, ale v podstate sa nespráva ko typický hrdina, ktorý sa snaží robiť všetko podľa pravidiel. Soundtrack je v pozadí veľmi jemný sotva badateľný, ale určite tomuto filmu prospieva. Však si neviem predstaviť, že by sa mi vzadu ozývala dajaká chytľavá melódia. Scenár je v poriadku, rovnako ako aj obsadenie hercov do ostatných rolí. Možno to robí fakt, že som to pozerala po Anglicky, ale osobne sa mi tento thriller páčil a určite si ho pozriem znova. 70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný průměrný thriller, mám ovšem drobný problém s jeho nadpřirozenými prvky. Beru to, že darované srdce nutí příjemce mstít se vrahům dárce, ale to (a teď přijde velkej spoiler), že mrtvé srdce ožije, když uslyší výkřik své milé, která se ocitla v ohrožení života (konec spoileru), nepovažuju za žádnou paranormální activitu, nýbrž za pohádku. Ale co už, celkem jsem se bavil a poslední scéna vyloženě potěšila. 3* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle plakátu to vypadá vostře. Jenže je to přesnej příklad toho, jak by se nahlížet na film hlavně podle plakátu nemělo. Tell-Tale je totiž blbej ve všech sférách a nezachrání to vůbec nic. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by mohl nudit za vlast. Celkem dobrá hudba a kamera v žádným případě nemůže vyvážit, že se tam nic neděje. Joshe Lucase mám ráda a nejdřív mě potěšilo, že si tu zahrál, že by to ale sám táhl, to se říct nedá. Lena Headey slouží jako okrasná vložka, aspoň že Brian Cox se tu párkrát mihne a něco zahlásí. Film nemá spád ani překvapení, to co servírujou jako překvapení je tady napsaný v obsahu. Ano, došlo na rychloposuv. Většinu času mi bylo fuk, co se komu stane. Film, co vyšumí tak rychle, jako by se v hlavě ani nezdržel. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Další slátanina na téma "mám nové srdce a tak i myslím a cítím jako jeho původní majitel". Jenže ten byl krutě zavražděn, z čehož plyne jediné. Pomsta. Větší kokotina na stejné téma sice taky existuje, ale tohle není o moc lepší. Škoda celkem solidního obsazení, nevím na co režisér Lucase a Headeyovku ukecal, ale napařila bych mu za to týdenní maratón s filmy Uweho Bolla. Třeba by pak procitl. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímalo mě co se skrývá za podivným názvem tohoto filmu, ale odhalení bylo poměrně banální jako celý film. Terrymu Barnardovi před pěti měsíci transplantovali srdce. Od té doby ho provázejí útržkovité záblesky z noci, kdy zemřel jeho dárce a jak se následně dozvídáme přirozenou smrtí to nebylo. Terry začne na vlastní pěst pátrat po okolnostech vraždy svého dárce a jeho manželky a zjištuje děsivou pravdu o tom, že nemocniční personál byl zapleten do obchodu s orgány. Terry se začne mstít (respektive jeho srdce ho k tomu nabádá) na vrazích svého dárce, ale detektivka pohrávající si s prvky hororu příliš strachu a napětí nenažene vlivem otřepaného scénáře a fádní až připitomělé zápletky. Ještě, že to není nikterak špatně natočeno a převážně televizní režisér Michael Cuesta se předvedl v dobrém vizuálním, krvavém i nechutném světle a vzorně hrál i herecký trojlístek Josh Lucas, Lena Headey a Brian Cox. Pokus o sevřenou atmosféru tady během filmu byl několikrát, ale neustále se dostavovaly nějaké neobratné scénáristické zvraty soustavně narušující stabilnější strukturu. Bratři Scottové vyprodukovali snímek, který nepřišel příliš s ničím novým, ale na jedno shlédnutí to obstojí. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hoci netuším, čo tam bolo horrorové a kde bolo sci-fi, ale viem, že ked je vonku už niečo málo nad nulou, je mi taká kosa, že ked už sa mi podarí strčiť kľúč do zámku, mám problém odomknúť ... Ta jedna hviezdička je z ľútosti kôli Lene, že musela hrať v takej blbosti. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní thriller s prvky hororu a dramatu, na němž se mimo jiné podílel i Ridley Scott a jeho bratr Tony, coby jedni z producentů, se inspiroval povídkou Edgara Allana Poea "The Tell-Tale Heart". Ačkoliv se zde dá nalézt několik opravdu nelogických momentů, jako celek se mi to docela líbilo. Vaše očekávání však nesmí být moc velké – zvláště co se hororové stránky týče, protože ta zde byla jaksi potlačena do pozadí a spíše to připomíná trošku drsnější scifi detektivku.   Největší doménou je zřejmě samotné herecké obsazení – zvláště pak ústřední trojice Josh Lucas, Lena Headey a Brian Cox (i když ten tu měl jen menší roli) podala vcelku solidní výkony. Příběh samotný nám totiž místy nabídne opravdu nedůvěryhodné momenty, nelogické až směšné prvky, ale i několik slušných scén, které přinesly nejen menší míru brutality, ale i emočních situací a dobrou atmosféru. Prostě taková všehochuť, která zcela logicky nebude šmakovat každému. Samozřejmě nebude chybět ani trocha romantiky, výčitky a slzy, ale tak bez toho bychom se snad i obešli. Leč bylo potřeba něčím vyplnit děj.   I samotná myšlenka vzbuzuje trochu nedůvěru, ale už jsme se mohli u filmů setkat s ledasčím, tak proč ne s pomstychtivým srdcem, které touží po spravedlnosti. Jen škoda, že ty jednotlivé vraždy vrahů nebyly lépe propracovány, ale tak režisér Michael Cuesta byl vždycky spíše na ty dramata. Tady se mu však mockrát nepodařilo strhnout divákovu pozornost nějakými vygradovanými okamžiky. Spíše to bylo obyčejná průměrná šeď. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný romantický mysteriózní thriller. Docela nudný. Ta zápletka, respektive pointa mě docela zklamala, čekal jsem trochu více. Závěrečný "twist", respektive re-pointa už je jen nepovedenou snahou o něco zajímavého. A tak jediné, co mě na filmu zaujalo byla samozřejmě Lena Headey. Ta nezklame nikdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Akisha to vystihla přesně. Prostě nuda, kde vám jsou postavy zcela ukradené. Navíc ten motiv, kdy se pacientovi po transplantaci zblázní orgán, už je ohraný až běda. Plusem je vlastně jen solidní obsazení, ale Josh Lucas není natolik výrazným typem, aby dokázal sám udělat film a Brian Cox tu jen paběrkoval. Pro Lenu Headey mám slabost, ale tady mě zrovna dvakrát neuchvátila. Ztráta času. 15% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Film produkovali bratia Scottovci (Ridley a Tony) - a táto skutočnosť akoby sa podpísala aj pod vizuálnu elegenciu snímky. Žiaľ, ďalej už chváliť nie je čo (vlastne áno, výborný herecký výkon malej Beatrice Miller - hoci na nej film zďaleka nestojí). Problémom je už téma (srdce, žijúce si po operácii v hrudnom koši nového majiteľa vlastnými spomienkami a túžiace po odplate - no, ehm, téma stará a lákavá ako Frankensteinove spoďáre) a problematický je aj spôsob akým nám ju Michael Cuesta rozpráva. Krútiť hlavou budete aj pri konaní niektorých postáv (detektív, navádzajúci hrdinu k ďalším vraždám, dokonca s priloženou pištolou v balíčku) . A klincuje to "pointa", akú by sa súdny scenárista rozhodol hodiť na papier iba v prípade, že by sa za ňu prihovoril aj majster sveta happyendov Spielberg. Vďaka niektorým pekným filmárskym čerešničkám sa na to pozerá celkom dobre, ale mozog vo vlastnom záujme pošlite spať pred stlačením tlačítka PLAY. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Tell-Tale“ v sobě nemá potřebný potenciál, kterým by dovedl strhnout, anebo který by dovedl skutečně ohromit nebo ochromit diváka. Je to taková sázka na jistotu, která s sebou nenese nic speciálního, ale jednoduše chce divákovi trochu zamotat hlavu. Ani to se moc neděje. Zůstává tedy u toho, že je snímek spíše podprůměrný než jakýkoli jiný. Ani Lena to nezachrání. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu sliboval hodně zajímavou,tajemnou podívanou,trochu detektivku,a nakonec to vlastně nebylo špatný.Jen to herecký obsazení v čele s J.Lucasem mi nějak nesedělo.60%. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Jednoduše je to podprůměrná kvalita. Není to dobře natočené. Při sledování se mi vybavil jeden z dílů Simpsnových. Jeho krátka anotace: (Homer s Haďákovými vlasy) - Haďák byl zatčen pro kouření a rozprodán na orgány. Homer si koupil jeho vlasy. Ještě před zatčením měl Bart potyčku s Haďákem, a Haďák přísahal, že ho zabije. Homerovi vlasy zarostly do mozku a chtěl zabít Barta. Nakonec ale přišla policie a vlasy zabila. Tell-Tale je nabízí určitou modifikaci dějovové zápletky, ale jinak je to velmi podobné. V souboji vraždících vlasů Homera a vraždícího srdce Terryho na plné čáře vítězí žlutý démon. Celkově jsou to slabé 2*. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Na filmu z produkce bratrů Scottových je vidět silný vliv jejich vizualizace. To je ale to jediné, co činní film zajímavým. Jak se říká, darovanému koni na zuby nekoukej,takže když Terry dostane srdce od dárce, který byl brutálně zavražděn, netuší, že ho nové srdce bude nutit se pomstít. Bohužel téměř bez napětí, Lucas nemá zrovna moc charizma a veterán Cox toho nemá moc co ukázat. Je to škoda,protože nápad to nebyl vůbec špatný, ikdyž už jsme tady měli Bílýho policajta s černým srdcem, ale v rukou zručnějšího režiséra a hlavně s podporou lepšího scénáristy by byl film mnohem zajímavější. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Trochu krimi, trochu drama, trochu thiller, trochu . . . . . chtěl jsem napsat sci-fi, ale blbost je lepší. Je to všechno a nic. Kdyby tam nehrála Lena Headey ( na kterou se rád dívám :-), tak to skalpuju. Asi mi vadí ta nadpřirozená pointa s tim srdcem. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Směs několika žánrů, na které se podílelo na můj vkus až moc známých hlav, skončila přesně podle osobní prognózy, což jest někde v dalece zapomenutém podprůměru. Film o člověkovi, který úspěšně podstoupil transplantaci srdce, které ale postupem času jako by žilo svůj vlastní život a novému majiteli ukazovalo správný směr, není ve skutečnosti žádná kulinářská záležitost ani infarktová pecka, nýbrž pouhopouhá na povrchu nablýskaná věcička, protkaná šílenou monótóností a nezáživností. Taková ta neschopnost strhnout pozornost třískala přímo po palici. Markantní nedostatky tak nedokázal vykompenzovat ani líbivý vizuál a ani pohledné křivky hlavní představitelky. Sorry. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Cesta pomsty, která svým průběhem hodně připomíná klasický snímek 'Přání smrti' (1974). Co se může stát člověku po transplantaci srdce jsme tu měli už také mnohokrát. Za připomenutí stojí třeba snímek 'Bílý policajt s černým srdcem' (1990). Terymu Bernardovi, kterému tedy bylo srdce transplantovaná také, se přihodí něco jiného. Ono srdce ho nutí najít vrahy svého dárce orgánu a učinit s nimi rázný konec. Hlavní pojítko se zmíněným snímkem 'Přání smrti' je hlavně postava policajta, který o něm ví, ale než by ho zatkl, spíše ho v tom podporuje. Příběh je napsán dle povídky 'Tell-Tale Heart', kterou má na svědomí výjimečný autor daného žánru Edgar Allan Poe. To slibuje mnohé, ale zřejmě stále jen v literární podobě. Zdánlivě slibný thriller, avšak bez napětí, námětově temnější atmosféry a vlivem autora povídky vůbec patřičné dějové výjimečnosti. Tady se zkrátka jen lehce odvypráví až moc jednoduchý příběh a to je na celém snímku asi tak vše. Spíše to tak vytváří dojem jednoduchého televizního zpracování určené jen tak k nenáročnému odpočinku u televize. Tohle zkrátka po zhlédnutí z hlavy hodně rychle vyšumí a konec. ()

Reklama

Reklama