Reklama

Reklama

Americké biografické hudební drama vypráví o vzestupu a pádu legendárního afroamerického rappera Christophera Wallacea, který se proslavil jako „The Notorious B.I.G." Film sleduje jeho závratnou cestu k úspěchu - od mládí, jež strávil v 70. letech v Brooklynu, až po tragickou smrt v roce 1997.  Malý Christopher získal stipendium na soukromé katolické škole a jeho matka udělala všechno pro to, aby ho uchránila před nástrahami ulice. Bylo to však marné. Už jako teenager začne prodávat drogy, ale jeho život se změní, když přítelkyně Jane otěhotní. Narození dcery ho nasměruje k rozhodnutí vydělávat a být nezávislý - ať už legálně nebo jinou cestou. Jeho rappová nahrávka se náhodou dostane do rukou hiphopového impresária Seana „Puffyho" Combse a ten z něho doslova přes noc vytvoří senzační afroamerický kulturní fenomén. Zároveň s úspěchem však přicházejí nové tlaky a osud má s Christopherem jiné plány... Wallaceho v mládí ztělesnil jeho vlastní syn Christopher Jordan Wallace, v dospělosti ho hraje Jamal Woolard, režie se ujal George Tillman Jr. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, co si o tomto filmu myslet. Je to celé takové pohodové a cool a je tam biggie a plno pohodového klasického oldschool east coast hiphopu :), ale jako životopisný film to funguje strašně málo. Postavy jsou hrozně takové ploché a děj je zkratkovitý a tak nějak prostě očekávaný, nic tam nedělá z biggieho nějakou výraznější osobnost, protože je to hrozně stylizované do takového toho úplně typického "gangsta-se-stává-rapperskou-celebritou" modelu. Nebo je to snad tím, že by pak všichni hopeři a gangstas začli napodobovat biggieho až se z toho stal ten standardizovaný model až pak? :)). Každopádně je to hrozně strohé a dost často nedořečené a to obzvlášť pokud jde o biggieho milenky a manželky a děti a tak. Strašně jakože s někým je, pak s někým "najednou" není a pak zase je s tou první a vůbec prostě takhle skáče i v jiných věcech než partnerských vztazích. Autoři se tu asi snažili nacpat tam toho co to šlo, ale zapomněli se doopravdy věnovat nějaké charakterizaci té hlavní postavy, o které točí životopisný film. Takhle to funguje spíš jako taková motivační "náborovka" pro hopery než jako film o nějaké významné rapové osobnosti. Co to u mě taky stáhlo na tři hvězdičky je ten fakt, že se film snaží jakože předvádět jak byla west coast vs east coast válka nesmyslná a její smutné výsledky zbytečné, ale nakonec je poselství filmu silně a idealizovaně protiwestcoastovské :), což to dost kazí. Jinak obsazení je fajn a je to taková pohodovka, ale jako životopis je to vedle třeba filmu o Kinseym nebo Capotem úplně nižší liga. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Toto je čisto moja téma od päty až po uši. A nebyť najkontroverznejšej scény v hotele v NY, a to že som nepočul moju veľmi obľúbenú One More Chance... dal by som pravdepodobne päť *. Už len zato, že takéto filmu sú z drvivej väčšinu tabu a posielané do úzadia. Už sa neviem dočkať (a zároveň sa trocha bojím) spracovania celovečerného filmu s 2Pacom!!! ()

Reklama

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanoušek Hip hopu je tenhle snímek pro mě to nejlepší co si můžu přát !! Zkrácený a vystižný životopis jednoho z nejlepším a nejnadanějších raperů. Škoda, že stačí jen tak málo ( lidská blbost ) a vše se během chvilky změní, jinak by byl ještě mezi živými... Autentické záběry z pohřbu byly až neskutečné a moc mě zasáhly!! RESPEKT !! 100% ()

CaMMe 

všechny recenze uživatele

Rap poslouchám! Rap mám rád! Filmy o rapu nemusím, ale tenhle příjemně překvapil. Pokud znáte život BIGa, víte jak BIG rapoval (mimochodem zatraceně dobře) a víte jak BIG zemřel, tak o to víc Vás film bude bavit. Kdo ho neslyšel rapovat doporučuji CD "Ready to die". Nicméně víc jak 4 hvězdy si nezaslouží - suma sumárum - 75%. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Perfektne spracovana a natocena zivotopisna drama o jednom z najvacsich rapperov vsetkych cias The Notorious B.I.G.,ktory sa zavratnou rychlostou stal slavnym,no nebolo mu sudene si to dlho uzivat,musim pochvalit herca Jamala Woolarda,zahral to vyborne,ale celkovo je tento film skvostom a samozrejme nemozem zabudnut na genialnu hudbu,ktora to cele len umocnila...:-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Rappeři Beanie Sigel a Guerilla Black byli zvažováni do role Biggieho. Do role tvůrci zvažovali obsadit také zpěváka Seana Kingstona, ten dokonce veřejně prohlašoval, že roli získal. (henrycruel)
  • Chlapec, který hraje dětskou roli Biggieho, je skutečným synem Christophera Wallace. (oLí)
  • Když sedmnáctiletý Biggie rapuje na ulici proti Primovi, v pozadí je vidět plakát k filmu Juice, ve kterém hrál hlavní roli Tupac Shakur. Je to malý odkaz na tohoto rapera, který byl také ve filmu stvárněn Anthony Mackiem. V této scéně je podle všeho Biggiemu sedmnáct let, film Juice byl ale natočen až v roce 1992, kdy bylo Biggiemu zhruba 19-20 let. (Cliff Booth)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama