Reklama

Reklama

Americké biografické hudební drama vypráví o vzestupu a pádu legendárního afroamerického rappera Christophera Wallacea, který se proslavil jako „The Notorious B.I.G." Film sleduje jeho závratnou cestu k úspěchu - od mládí, jež strávil v 70. letech v Brooklynu, až po tragickou smrt v roce 1997.  Malý Christopher získal stipendium na soukromé katolické škole a jeho matka udělala všechno pro to, aby ho uchránila před nástrahami ulice. Bylo to však marné. Už jako teenager začne prodávat drogy, ale jeho život se změní, když přítelkyně Jane otěhotní. Narození dcery ho nasměruje k rozhodnutí vydělávat a být nezávislý - ať už legálně nebo jinou cestou. Jeho rappová nahrávka se náhodou dostane do rukou hiphopového impresária Seana „Puffyho" Combse a ten z něho doslova přes noc vytvoří senzační afroamerický kulturní fenomén. Zároveň s úspěchem však přicházejí nové tlaky a osud má s Christopherem jiné plány... Wallaceho v mládí ztělesnil jeho vlastní syn Christopher Jordan Wallace, v dospělosti ho hraje Jamal Woolard, režie se ujal George Tillman Jr. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Perfektne spracovana a natocena zivotopisna drama o jednom z najvacsich rapperov vsetkych cias The Notorious B.I.G.,ktory sa zavratnou rychlostou stal slavnym,no nebolo mu sudene si to dlho uzivat,musim pochvalit herca Jamala Woolarda,zahral to vyborne,ale celkovo je tento film skvostom a samozrejme nemozem zabudnut na genialnu hudbu,ktora to cele len umocnila...:-) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Toto je čisto moja téma od päty až po uši. A nebyť najkontroverznejšej scény v hotele v NY, a to že som nepočul moju veľmi obľúbenú One More Chance... dal by som pravdepodobne päť *. Už len zato, že takéto filmu sú z drvivej väčšinu tabu a posielané do úzadia. Už sa neviem dočkať (a zároveň sa trocha bojím) spracovania celovečerného filmu s 2Pacom!!! ()

Reklama

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Nebyla to nějaká kulervoucí nuda, ale na můj vkus prostě moc stopáže o ničem, za což nejspíš mohly hlavně hip "černé" dialogy, které byly jenom hromady namachrovaných nesmyslů. Většinou se smysl každých deseti vykonverzovaných vět dal shrnout jedním slovem. Nechápu!! Ale jinak jenom nudnější životpisné drama. Objektivitu neřeším. ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanoušek Hip hopu je tenhle snímek pro mě to nejlepší co si můžu přát !! Zkrácený a vystižný životopis jednoho z nejlepším a nejnadanějších raperů. Škoda, že stačí jen tak málo ( lidská blbost ) a vše se během chvilky změní, jinak by byl ještě mezi živými... Autentické záběry z pohřbu byly až neskutečné a moc mě zasáhly!! RESPEKT !! 100% ()

yatan 

všechny recenze uživatele

pribeh je velmi pekne zacaty..drzalo ma to v nalade prvu tretinu filmu a cudoval som sa preco to ma take nizke ratingy na medzinarodnych portaloch..potom to postupne preslo do priemerneho zivotopisu a uplne ma film sklamal ked dohady podaval ako "fakty"..bolo trosku citit ze P.Diddy ako executive producer a dalsi jeho znami chceli prihriat polievocku Biggiemu ale takto snad nyeee... Biggie sa ozenil s Faith po 9 dnoch nie po troch tyzdnoch.. soundtrack super herecke vykony solidne - Jamal Woolard bol podla mna skvely..pribral koli tej role 50pounds a uveril som mu..maleho Biggieho hral jeho vlastny syn ktoreho mal s Faith Evans..Angela Bassett kralovala :) scenar cekom fajn.. styl filmu bol celkom zaujmavo ponaty s prestrihom na archivne zabery.. pointa tohto filmu ma ale sklamala..Biggie bol viac ako len talentovany cernoch z ulice..stal sa zosobnenim sna pre kazde cernoske deti z chudobnej aj bohatej stvrte na vychodnom pobrezi ameriky..bol ikona..a chybalo mi (az na poslednu scenu) zosobnenie jeho hodnoty a vyznamu pre ludi... ps: 2pac bol stvarneny ako "neger" na tej istej urovni ako Biggie alebo ako niekto kto je v uzadi a je tam len dlhsie..co sa tyka uspechu a vplyvu..Biggie bol aj je na tom o dost horsie ako 2pac.. Tupac - 73mil albumov Biggie - 23 mil albumov ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 154krát což je 1,25krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Součástí závěrečných titulků jsou autentické záběry z pohřbu Christophera Wallace. (SniperG1)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama