Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý advokát Joe Morse podlehne pokušení a kývne na nabídku gangu kontrolujícími sázkařské prostředí. Stává se tak jejich právním poradcem. Jeho slibně se rozvívející profesní dráhu naruší vlastní bratr Leo, jenž odolává nekalým praktikám gangu. Joe je tak postaven mezi velké morální dilema a odhodlá se vydat na vlastní cestu spravedlnosti... (claudel)

(více)

Recenze (17)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si na Frajera Luka s Paulem Newmanem a kultovní hlášku: "What we got here is failure to communicate."? Tak přesně tato hláška mi běžela hlavou po většinu filmu. Zkrátka a dobře nastalo selhání komunikace mezi tímto filmem a mnou. Vůbec jsem nepochopil, co se mi noir Force of Evil snažil za svých 74 minut, které se zdály neskonale delší, sdělit. Příběh mě nezaujal vůbec ničím, postavy mě nezaujaly taktéž vůbec ničím. A navíc nemůžu ani říct, že bych se nějak výrazně nudil - prostě jsem si tak seděl ve svým vlastním světě a skrz průhlednou bariéru sledoval, že se tam něco děje a nechápal vůbec co a proč. Kdyby mě ten příběh nudil, tak dám třeba 3, ale já docela pochybuju, že tam nějakej příběh vůbec byl. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Noir na tému ctižiadosti, ktorá ničí okolie hlavného hrdinu i jeho samotného. Skvelá kamera, krátka minutáž, dobrý príbeh vtesnaný do krátkeho časového úseku a najmä fantastický Thomas Gomez vo vedľajšej role sú hlavnými benefitmi Force of Evil, ale túto tému oveľa lepšie spracoval neskorší Sweet Smell of Success. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hlavná postava, ktorá sa predstavuje hneď v úvode monológom, je celkom slušná sviňa. A nie je to typická femme fatalle, ale jeden relatívne mladý právnik, ktorý si povedal, že pracovať pre mafiu kontrolujúcu stávky je výhodnejšie než dreť na civilných prípadoch. Nie všetci v jeho okolí z toho však majú radosť, najmä starší brat bol schopný všetko včas prekuknúť, lenže je otázne, či mu to pomôže. Najmä, ak jeho biznis taktiež nie je legálny. Všetci tu sú na jednej lodi, ale ich chovanie pripomína vzburu posádky s vedením a rozpory medzi kapitánom a dôstojníkmi. Force of Evil je pomerne krátky film s hutným dejom, takže má potenciál osloviť aj dnešné publikum. K slovu sa dostanú aj fatalistické otázky bratozrady, smrteľného hriechu aj vykúpenia, na klasický happy end tu ale priestor našťastie neostal. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ktorá by sa nehodila okolo krku chlapovi, ktorý má moc, peniaze a šarm. Darmo, že ich dosiahol násilím, podvodom a dobrým oblekom. Ale aj to je skutočnosť. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal o dost víc, protože se jedná o film, který výrazně ovlivnil Scorseseho. Lepší efekt by na mě snímek měl v době, kdy vznikl, anebo v době, kdy já byl ještě dítě. V současné době se ale jedná o film, který je sice krutý, ale nejedná se o něco, co by mě mělo uvrhnout do naprostého transu z toho, že jsem ho zhlédnul. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moja noirova jazda bola zapocata kultovym Sunset Boulevardom s Gloriou Swanson a uspesne pokracuje. Tentokrat padla volba na Force of Evil. Abrahama Polonskeho ako rezisera nepoznam, ale natocene je to kvalitne, dialogy su na urovni a zapletka - gang v prostredi stavok - ma hodne do seba aj po vyse X rokoch od natocenia filmu : 85 % ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Decentná filmarina. Obsahovo a formálne na prvé pozretie nedoceniteľné (minimálne môj prípad). Úsporný voice-over, starostlivo vyberané uhly kamery a lokácie. Nenájdete jednu scénu ani záber navyše. Bral by som pokojne 10 minút navyše. Ak by ma príbeh viac strhol, idem do plných. Inak nemám čo vytknúť. "Povedz mi svoj životný príbeh, možno mu vymyslím šťastný koniec." ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[NOIR FILM FESTIVAL] Film s jasnou pointou, ale více než chaotickým provedením, kde si člověk nikdy není ničím jistý. Ovšem, nějaký souboj lidství a zisku a podobně, film je v tomto jinde, ale jde o formu, kde se děje strašně moc věcí a motá se to, jak kabely v šuplíku. ()

phamphi 

všechny recenze uživatele

Tento film ovlivnil Martina Sceorseseho, bylo to něco co znal ze života, nic takového předtím neviděl. "It was like going down and down to the bottom of the world." Incredible city poetry. Film noir must represent real cities, not the studio constructions (je dobře vidět i v první scéně Pickup on South Street nebo honička na konci The Third Man). ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Výborný noir z netradičního prostředí Wall Streetu a doupat, kde se perou špinavé peníze. Film ve kterém se tenká hranice mezi dobrem a zlem stírá navíc patří podobně jako Ztracený víkend Billyho Wildera mezi první vlaštovky nového vývoje hollywoodského filmu. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Solidní noir se sevřeným a hutným dějem, obsahově a formálně dokonalý. Výborný John Garfield.(70%) ()

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Reklama

Reklama