Reklama

Reklama

Kterak Honza ze zámku utekl

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Honzu (M. Kudela) už nebaví pracovat a žít v bídě. Chtěl by žít na zámku a mít se dobře. Kouzelný dědeček (J. Haukvic) mu toto přání splní. Když Honza díky kouzlu porazí zlého obra, dá mu král princeznu za ženu. Honza se však brzy začne na zámku nudit. Princezna (P. Fuchsová) na něj nemá pro samé povinnosti čas, král (K. Vochoč) nejraději hraje kuličky a vládnutí přenechává rádci (M. Šulc), který jej bezostyšně okrádá… (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

I na tu krátkou stopáž je to příšerná pohádka. Hlavně ty barevné kulisy, tak typické pro osmdesátá léta, jsou opravdu oči rvoucí. Zápletka je příšerně slabá. Rádce se rychle přiznává, Honza ustupuje do pozadí. To, co by mohlo být humorné - jako třeba král hrající kuličky, není dotažené. A to přitom herecké výkony nejsou vyloženě špatné, i když nehrají vyloženě známí herci. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Děsivě nesympatický Honza, děsivě nesympatická princezna. Kulisy hnus, ale tady se to dá jakž takž odpustit. Co se nedá odpustit je scénář a herci všeobecně. Dokonce ani můj oblíbený pan Vochoč to netahá někam na vyšší úroveň. Celkově mi ta pohádka přišla jako nějaký nepovedený pokus o něco, o čem měl nikdo ani potuchy. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"A ty peníze jsou vaše? Jak jste si je vydělal?!" Prostý roľník Honza je nespokojný s kariérou v poľnohospodárstve a tak s magickou výpomocou od kúzelného penzistu zmení pôsobisko, stane sa manželom princeznej v kráľovskom paláci. Po prvom zobudení v oddelenom loži a prvých raňajkách v podobe pečeného vtáctva zisťuje, že palácový život okrem toho, že je nudný, je aj starostlivo rozvrhnutý dvorným radcom za účelom odvedenia pozornosti od jeho intríg a osobného obohacovania sa na úkor štátneho rozpočtu. Najprv teda vytrhne infantilného monarchu od jeho guľôčkovej kratochvíle a otvorí mu oči, neskôr rezignuje na záhaľčivý život a odvedie si princeznú do rodnej chalúpky, kde sa môžu spoločne venovať poľnohospodárstvu a budú mať spoločné manželské lôžko. Krátka vtipná rozprávková inscenácia v papundeklových kulisách, herecky nič svetoborné, obzvlášť Honza s princeznou, dokonca aj inokedy veľmi dobrý Karel Vochoč mi tu rok pred svojou smrťou pripadá nejaký unavený a nadmieru sa potiaci. Priemerná rozprávka, ktorá síce neurazí, ale ani extra neuchváti. "Víš jak už mě svrbí ruce po nějaké pěkné voňavé práci?" ()

adam31 

všechny recenze uživatele

Jedna z najhorších rozprávok Československé televize (Ostrava). Škoda filmového materiálu. A Vochoč? Šťavnatejší bol v Dispečerovi a ... Táto "pohádka" je na úrovni inej perly, ČST PRAHA, Plechová kavalérie. Už je len treba začať vysielať Gottwalda. To je pohádka, jak ... 2 bobule, či vlastne víno...☻☻☻ ()

Reklama

Reklama