Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podvodník Nick Blake (John Garfield) se vrací z vojny do New Yorku. Vyhledá svou starou přítelkyni a požaduje po ní peníze, které si u ní nechal před vojnou. Toni Blackburnová (Faye Emerson) však tvrdí, že je nemá. Po konfliktu s jejím přítelem opouští Nick město. Začíná se setkávat se starými přáteli a podvodníky a hledá práci. Nakonec získá zakázku na odstranění bohaté vdovy. Za vykonanou práci si řekne o dvě třetiny získaného bohatství. Je dojednáno ... (Terva)

(více)

Recenze (6)

Flego 

všechny recenze uživatele

Zabudnutý noir, ktorý nikdy nemal vysoké ambície. Má však dobré tempo, aj atmosféru, ale nedokáže vybočiť z priemeru. Štvrtý komentár. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

John Garfield se přidá k partě zločinců, která chce využít jeho peněz a vzhledu k svedení a okradení bohaté mladé vdovy. Zezačátku je sice pro, ale pak se zamiluje a rozhodne se zrušit dohodu a vyplatit je ze svýho, ale to se jeho komplicům nelíbí a začnou dělat problémy. __ Jedná se o film s klasickým noirovým příběhem, v němž závěr nijak nepřekvapí, nicméně to nijak nevadí, protože snímek nenudí a má docela dobré tempo a hlavně skvělou atmosféru. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Atmosféra áno (noc, hmla, neóny), tempo – ktoré si tu viacerí pochvaľujú – za mňa už nie. Práve spád je pre mňa najväčším mínusom tohto filmu. A keď sa striedajú scény, kde absentuje Garfield, je to citeľné. Navyše, noir z roku ´46 a s touto zápletkou (Poštár so 113 min je iná káva) nemôže mať 100 minút.__ Btw, s podobnou zápletkou pracoval aj noir Larceny (1948) s Johnom Payneom. 3,5* ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Garfield ma neprijemnej pohled i kdyz se usmiva, je to proste takovej gangsterskej typ... Faye Emerson, Geraldine Fitzgerald a dokonce Marion Martin...cili o puvab neni nouze. Peknej noirek o padouchovi, ktery se zamiluje...100 minut je hodne, ale zde to bylo zvladnutelne. 4- ()

Reklama

Reklama