Reklama

Reklama

Druaga no tó - ~the Aegis of URUK~

(série)
  • angličtina The Aegis of Uruk
Japonsko, 2008, 5 h (Minutáž: 25 min)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Před mnoha lety se v království Uruk tyčila k obloze obrovská věž s 60 patry plná monster a pokladů. V nejvyšším patře věže se nacházel mocný artefakt - hůl s modrým krystalem, která dokázala svému majiteli splnit jedno přání. Tuto hůl střežila mocná příšera, samotný bůh temnoty Druaga. Tehdy se v království objevil Gilgamesh, mladý muž údajně vyvolený bohyní Ishtar, který se do věže vydal, aby zachránil svoji vyvolenou. Během epického dobrodružství Gilgamesh zabil Druaga a věž byla zničena. Z Gilgameshe se stal král celého Uruku a zdálo se, že klid jeho říše nemůže nic ohrozit. Uplynulo několik desítek let a zemí se začala šířit zvěst o tom, že kdysi zničená věž se začíná obnovovat, že zničené zlo nebylo zastaveno a že se do říše Uruk opět vrací... A opravdu povstala nová věž, sice jinak rozložená než ta předchozí, ovšem opět plná monster a pokladů. Gilgamesh však je již v letech, a tak nikdo nepochybuje o tom, že bude muset přijít nový hrdina, který se vydá až do nejvyšších pater, aby zastavil zlo a získal možnost splnit si své přání...
A tak jak léta plynula, v nejspodnějším patře věže vzniklo město Meskia, kde se začali scházet dobrovolníci, hrdinové i snílci, kteří čekají, až nastane ten správný čas - období označované jako "léto Anu", kdy jsou monstra ve věži díky vlivu boha větru Anu méně aktivní. Několik dní před začátkem tohoto období do města také vždy dorazí početná armáda spolu se samotným králem Gilgameshem, který má v plánu do útrob věže vyslat početnou armádu, protože je to přeci jeho říše, kdo je v neustále válce se zlem. Zkrátka spousta lidí poháněná nejrůznějšími pohnutkami a s rozdílnými motivacemi se vždy sejde v Meskii, když se blíží léto Anu, a je jen otázkou času, než se objeví někdo, kdo bude doopravdy schopen dostat se až na vrchol... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (8)

daGGos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ultima Online, Dark Age of Camelot, World of Warcraft nebo třeba Warhammer Online. Tak co? Vybaví se vám při zmínce některé z nich, nebo jakékoliv jiné MMORPG hry vzpomínky na bezesné noci, plačící rodiče a partnerky a rozzuřené učitely či šéfy? Tak to vám zaručím, že si tohle anime rozhodně užijete. Nebo alespoň jeho významnou část. Seriál totiž neustále přeskakuje z komediálních scén (dost často parodujících právě nejrůznější žánrová klišé) do noty ryze vážné a zde nutno podotknout, že příběh se asi do vašich myslí zrovna zlatým písmem nezapíše. Na druhou stranu to však neznamená, že by byl bůhvíjak špatný a z hlediska toho, co jsem zatím viděl, ho hodnotím jako lehký nadpůměr. Sečteno podtrženo 4*. Lidé neholdující temným kobkám a tučným lootům si jednu hvězdičku odečtou. ()

Omegaboy 

všechny recenze uživatele

První série se rozjíždí a já říkám bravo. Důležité je vědět, že tento příběh je spojený hlavně s počítačovou hrou Tower of Druaga a je nutné to i tak brát. Potom si také všimte jistých spojitostí i v seriálu. Nicméně jedná se o kvalitní záležitost z novější anime tvorby a jistě stojí za shlédnutí. Osobně se nemohu dočkat pokračování. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková docela zajímavá a malinko nadprůměrná fantasy s lehce podprůměrnými vtípky, narážkami a parodiemi, která nezapře, že je pokračováním staré arkádové hry. Když si člověk o tomhle něco zjistí, tak mu najednou ten díl, kdy je hlavní hrdina doslova ovládán, aby přehrál původní Gilgamešovo dobrodružství, přijde vlastně i docela vtipný a povedený. Zkrátka pro fanoušky RPG, DaD (prostě pro ty, co znají dobrodružství ze starých herních sérií jako byl Might and Magic nebo Baldur's Gate) tohle bude důvěrně známé, tedy je to skoro ničím nepřekvapí, ale svým prostředím a atmosférou by je to mohlo docela bavit. Hlavní hrdina během jednotlivých dílu zaznamenává viditelný postup (leveluje) a i když je mu neustále předhazováno, že vlastně není ničím výjimečný, tak je stejně všem jasné, že to nějak dá a co nezvládne pomocí svých schopností, to prostě porazí díky síle odhodlání a samozřejmě i díky spolupráci s ostatními, což je především v hrdinských anime obvyklé asi jako třeba v ecchi příliš krátké kalhotky, ale když se to dobře zpracuje, tak to nemůže vadit a když se to zpracuje skvěle (toto anime však není ten případ), pak se to i líbí. Co se dalších postav týká, tím že je to v podstatě závod několika skupin, tak jich je tady poměrně hodně, ale i tak se autoři snaží nám každého z hráčů alespoň minimálně přiblížit, nastínit jeho motivaci, zkrátka abychom si k postavám udělali nějaký vztah a mohlo nás tak třeba bolet, když umřou. Bohužel tím, kolik tam těch postav je a kolik dostávají prostoru to u mě stejně fungovalo jen v jednom případě a i když byla úmrtí pokaždé náležitě teatrální se snahou o to být co nejvíce emotivní (v jeden okamžik jsem si dokonce vzpomněl na smrt vrhače nožů Britta ze Sedmy statečných), tak u mě skoro žádná odezva - prostě trochu smutný jsem byl jen jednou. Co se příběhu týká, je to tak jak píše Subjektiv, tedy příběh není nijak zamotaný, spíš jen taková lineární cesta, kde každou chvilku dostáváme neskutečně okaté náznaky, že přijde velké překvapení, které nám má vyrazit dech. Jenže nevyrazí... Možná to jen přijde trochu zajímavé a někdo jako já si řekne, že ano - chci se podívat na další sérii, protože chci vědět jak to dopadne, ale že bych byl v šoku, napnutý, těšil se - zapomeňte! Tedy za mě tahle první část jen za 6/10 a jdu pokračovat, protože druhá polovina vypadá dle zdejších hodnocení mnohem lépe... ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jil je bojovníkem, kterému dívky padají k nohám a muži ho obdivují. Bohužel pro Jila, jen v jeho snech. V reálu je to idealistický usmrkanec, kterému kdekdo nakope zadek. Ale kdo ví, jednou třeba něco dokáže. Sám si vytyčil nemalý cíl, vylézt na vrchol věže legendárního zlého boha Druagy a porazit ho. Obří věž, která už jednou byla zničena a bůh, který už jednou byl poražen, obojí legendárním králem Gilgamešem... Ke smůle diváka Druaga neskrývá příběh zamotaný, dobrodruzi prostě lezou věží vzhůru a čekají je stále obtížnější překážky, přičemž co chvíli je do děje vhozena reklama na závěrečnou pointu: "Nic není jak se zdá!" a "Tohle vám vyrazí dech." Jenže nevyrazí. Abychom se po cestě nenudili, vydláždili ji páni tvůrci nepříliš zábavným humorem a přihodili jednoho, z hlediska děje zbytečného, záporáka, který to hrdinům ještě více komplikuje. Také nechali vzhůru lézt moře postav, které nám postupem času vyjeví svá (z filmového hlediska) banální trápení. Občas dokonce někdo dojemně umře! Ale dost cynismu, přes počáteční, byť velmi křehké naděje, že to možná ujde, se dostaneme do míst, kde hrdinové už konečně stoupají, žel divákova trpělivost klesá. A aby toho nebylo dost, seriál není dokončený - je třeba počkat do roku 2009. ** ()

jenHonza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anime se mi líbilo, ale nebyl tam žádný moment, který by mě nějak posadil na prdel. To samé platí i o hlavních a vedlejších postavách, bylo jich dost, ale žádnou si za nějaký čas nebudu pamatovat. Tedy ano, jednu si pamatovat budu. S hlavní postavou cestuje malá holčička s černou mašlí na hlavě a to je snad ten nejotravnější charakter, jaký jsem kdy viděl a ten její dabing byl tak otřesný, že jen vzpomínka na něj a rozbolí mě hlava. 3* ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama