Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vycházející z příběhu Jamese M. Caina se točí kolem destruktivního vztahu dvou milenců. Jejich problémy se nakupí poté, co skoncují s manželem, který jim překáží. Nick Smith, majitel restaurace u silnice, si najme Franka Chamberse jako pomocníka. Frank se zaplete s Nickovou krásnou ženou Corou. Ta přemluví Franka, aby jí pomohl zabít Nicka "nešťastnou náhodou". Ale víte, jak dopadají ty nejlépe promyšlené plány? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Matty 

všechny recenze uživatele

Během prvních minut jsem si pochvaloval, jaký je to parádní film-noir. S ďábelsky svůdnou femme fatale vytvářející kolem sebe erotické dusno, přes které nepronikne ani paprsek světla, s motivacemi jasnějšími než tisíc sluncí, s atmosférou hutnější než koncentrace bodyguardů kolem George W. Bushe, jenže mé nadšení opadlo společně se zjištěním, že doba, po kterou jsem si film náramně užíval zabrala bratru dvacet minut reálného času. Minuty následující již zdaleka nebyly takovým masakrem a zpočátku extrémně jasná zápletka začala pomalu ztrácet grády přidáváním stále nových a nových vedlejších motivů, aby to celé nakonec vyvrcholilo tou nejpravděpodobnější možnou pointou. Pošťák není příliš zdařile zrežírován, dost se vleče (díky za těch pár scén v plenéru), ani herci vyloženě nezáří, nicméně je právě intenzivní erotické jiskření mezi ústřední dvojici bezcharakterních zločinců v první půli, které zajistilo filmu nesmrtelnost. 75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $1,683,000║Tržby USA $12,000,000║Tržby Celosvetovo $12,000,000║ vôbec to nestrhne tak ako film z 1981, je to dosť úmorne podané, nemá to patričnú iskru /55%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Kvalitní přírůstek do žánru, který mě dostával hlavně promyšlenými zvraty, ale poslední patnáctiminutovka už je dost překombinovaná a z velké části zbytečná. Méně je někdy více. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Hlavní atrakcí filmu je bezpochyby rajcovní Lana Turner, moc nechybělo a začal jsem si skoro až neslušně cucat palec ( no nic, necháme to bejt, skalní fanoušci jednoho filmu vědí :)). Ale protože znám remake Boba Rafelsona S Nicholsonem a Langeovou ( a mám ho rád ), tak mě vývoj děje neměl šanci překvapit a ve druhé polovině ( u soudu ) začíná ztrácet dech....Ale přihlédnu k filmu jako samotnému a půjdu na 4*... -- Rozleželo se mi to v hlavě a vidím to spíše na 3* :))) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Super dinerová lokace Twin Oaks, L. Turner jako jedna z největších koček poloviny 40. let a nadmíru zábavná toxická love story se šťastně obsazenou hlavní dvojicí. #Noirvember ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Výborný noir, který by nezapřel ani mistr Hitchcock. Naprosto skvělá atmosféra, výborně vykreslené postavy a hlavně krásná Lana Turner. Její sexapeal je neutuchající. Škoda jen, že 40. léta byla ještě natolik prudérní, abychom se my diváci lační křivek krásek taky dočkali. Tento film však nadchne i bez toho. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

S tímhle námětem to mohl být klidně nejlepší noir všech dob, ale ta strašlivá prkennost na všech úrovních je naprosto likvidační. Garnett je směšně teatrální a jediné, co jakž tak zvládá, je nabízet sexy pohledy na Turnerovou. Vést k pořádnému výkonu už ji ale nedokáže. Skutečné zklamání, na tenhle film jsem se těšil dlouho. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je to relativní, ale jsou chvíle, kdy i Lana dokáže potěšit. Ale musím být extrémně zmožená povinnými projekce mimo můj žánr. Pak i ikonický noir může oslnit už jenom tím, jak se Lana nosí ve všech těch bílých kostýmech a jen mimořádně obleče černou... Jako celek je film přeci jenom extrémně překombinovaný, ale má vynikající atmosféru a naprosto ideální herecké výkony. Mrkám na Leona Amese. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Zatím ten nejlepší film-noir, který sem viděl. Lana Turner je neuvěřitelně sexy a mezi ní a Johnem Garfieldem to od začátku skvěle jiskří. Jediné, co bych vytkl je zbytečně natahovaný konec. I tak musím říct, že jsem byl snímkem mile překvapen a určitě se k němu ještě v budoucnu někdy vrátím. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých zástupců film-noir. Od počátku se dá tak nějak tušit, o co půjde, ovšem jak se co bude vyvíjet, to už tak zcela zřejmé není. Ke konci snímek nabírá na napětí, divák může být na vážkách, zda ústřední dvojici fandit či ne, zda je vůbec morální s nimi soucítit. Potěší také prostředí a atmosféra. S mírně přivřenýma očima dávám 5*. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborný noir s množstvom zvratov, erotickým dusnom a so skazenými hlavými postavami, ktoré podrážajú iných i samých seba. Parádna červená knižnica. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Zajímavá noirovka s přitažlivou Lanou Turner, černým příběhem, vykresleným scénářem s charaktery i brilantními dialogy (především Kylea Sacketta) a správnou atmosférou. Scény Postman Always Rings Twice se převážně odehrávají v druhořadém bufetu u silnice, který působí jako mocný obraz vykořeněnosti a omezených možností v době velké hospodářské krize třicátých let. V závěru škoda té zbytečné překombinovatelnosti. [6,5/10] (Loew´s Inc.) (Čb. /// Produkce: Carey Wilson /// Scénář: Harry Ruskin, Niven Busch podle románu Jamese M. Caina /// Kamera: Sidney Wagner /// Hudba: George Bassman) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento román som videl sfilmovaný iba Viscontim a verziu z 80 rokov som videl veľmi dávno. A Viscontiho verzia je natoľko odlišná, že v podstate všetky zvraty v tomto filme boli pre mňa nové. Temné uličky, noc a tiene strieda dusno vidieka a je to rovnako atmosférické, najmä ak ústredná ženská sa môže prechádzať v šortkách. Plány sa plánujú, ale osud chce inak, policajti vyšetrujú, ale dôkazy chýbajú. Klamstvá, neistota, osudné chyby a tým pádom smrť číha všade naokolo. Jediné, čo chýba je poriadna erotická vsuvka, ale zase jej absenciu vyvažuje naša predstavivosť. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Místy rozvleklé, ale jinak dobré, herecky i napínavými momenty. Morálně ne zcela v pořádku, chybí tu hlouběji podaný prvek pokání. Snad nejhrůzněji působí, jak jsou realisticky ukázáni právníci - advokáti. Slabší čtyřka. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Verziu z roku 1981 som videl skôr a nie je vylúčené, že je dôvodom, pre ktorý ju hodnotím rovnako, prípadne o čosi lepšie, ako túto. Existujú aj ďalšie verzie, podstatná je však knižná predloha od J.M. Caina, ku ktorej sa môžu filmové verzie iba priblížiť. Táto verzia môže plne uspokojiť diváka. Jej problémom je podľa mňa nižšia emotívnosť, málo vášne i nevýrazný hlavný predstaviteľ. Výsledkom je mimoriadny film, ktorý pôsobí mierne archívnym dojmom. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že verzia s Nicholsonom a Lange bude pre mňa jasne lepšia, nielen herecky, ale predsa má ten film modernejší šat. Lana Turner ale poskytuje napriek čiernobielym farbám tak elektrizujúcu atmosféru, že sa človek nevie vynadívať ani v roku 2020. Originálne spracovanie nesmrteľného diela, naozaj nie je čo vytknúť. Len chýbajúcu farbu, čo však v roku 1946 nie je chybou filmu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V krátkej dobe som videl dve verzie slávneho románu Jamesa Cainea a musím priznať, že sa mi obe páčili. Či tento film noir s bohyňou Lanou Turner, alebo talianska Posadnutosť ( 1943 ) - oba snímky majú svoju erotickú dusnosť, tajomnosť... ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si vravel, aká je táto verzia oproti Viscontimu plochá a jednoznačná. Manžel Lany Turner bol takmer dôchodca a rozdiel medzi nimi tak markantný, že by si ho všimol asi aj slepec. Prvý bozk s novým mužom, ktorý jej skrížil cestu pôsobil dosť strojene a ja som sa začínal lúčiť s (neo)realizmom, ktorý som si pamätal z predošlého spracovania. Veľkú časť filmu som sa v podobnom rozčarovaní utvrdzoval, až kým sa nerozbehla pravá Film-Noir atmosféra s vrstevnatou zápletkou, ktorá pred rozložením vášne medzi dvoch hlavných hrdinov uprednostnila kriminálnu časť, plnú zvratov, intríg a ambivalencie. To je to hlavné slovo. Nebolo ľahké rozlíšiť vypočítavosť od túžby a naopak. Až tu som si navyše uvedomil ten metaforický význam názvu filmu. A dokonca o niečo skôr ako ho vysvetlili. :) A to pokladám za správne vyznenie, preto som si bol na konci tiež istý so 4*. Teraz už len počkať, čo na to povie Jack... ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Představte si, že Pat a Mat jsou muž a žena. Zamilují se do sebe, jenže Mat má starého manžela. Pata a Mata nenapadne žádné lepší řešení, jak být spolu, než že musí manžela zamordovat. A jak už to tak bývá, když něco Pat a Mat dělají, nedopadne to pokaždé úplně ideálně. Takhle nějak jsem si po skončení filmu vyložil chování dvou hlavních postav. Noir to je moc pěkný, Lana Turner jakbysmet, ale ta inteligence charakterů, jejich stupidní chování a vlastně i scénář, který je do té stupidity tlačí, mi vadil. 6/10 ()

Reklama

Reklama