Reklama

Reklama

90210: Nová generace

(seriál)
USA, (2008–2013), 78 h 24 min (Minutáž: 39–42 min)

Hrají:

Shenae Grimes, Tristan Mack Wilds, AnnaLynne McCord, Jessica Stroup, Michael Steger, Jessica Lowndes, Matt Lanter, Trevor Donovan, Rob Estes, Jennie Garth (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(114)

Obsahy(1)

Hlavními postavami seriálu jsou Annie Mills a její bratr Dixon. Právě jejich očima se budeme dívat na život a jednotlivé příběhy na staré známé adrese. Annie hraje Shenae Grimes, bráchu Dodona pak Tristan Wilds. Oba hned první den na střední škole West Beverly Hills pochopí, že už nejsou v Kansasu. Úvod tak nepokrytě kopíruje začátek původního seriálu, kdy dvojčata Brenda a Brendan Walshovi po příjezdu z Minnesoty poprvé nasáli atmosféru poněkud snobštější části světa…
Rodina Millsových včetně otce Harryho a matky Debbie se přestěhovala do Beverly Hills z Kansasu z jednoho prostého důvodu. Aby dohlédla a postarala se o Harryho matku Tabithu. To je někdejší televizní hvězda, kdysi pořádně divoká, nyní už ale poměrně vyhaslá.Annie i Dixonovi vadí, že jsou ve škole noví, nikoho pořádně neznají a navíc jim pořádně leze na nervy fakt, že jejich otec na West Beverly Hills řediteluje.Annie je milá a přátelská dívka zapálená pro divadlo a nová škola je pro ní naprostým kulturním šokem. Dixon je zase vynikající student i sportovec, a přestože je adoptovaný, má se sestrou vynikající vztahy, navzájem se podporují a doplňují.Právě blízký vztah pomáhá oběma sourozencům zapadnout do cizího prostředí a postupně objevovat nové kamarády v řadách svých spolužáků.Jednou z nich je bohatá, zhýčkaná a sexy Naomi, kterou hraje AnnaLynne McCord (znáte ji možná ze seriálu Plastická chirurgie, v originálu jako Nip/Tuck),je tu i Ethan (Dustin Milligan), populární sportovec a budoucí Dodonův rival, dále Navid (Michael Steger), šéf studentského zpravodajství, a rebelka Silver (Jessica Stroup).Co by to bylo za školu bez učitelského sboru. A jsme u staré známé Kelly, toho času sexy výchovné poradkyně v podání Jennie Garth. Důležitým členem štábu je také Ryan Eggold v roli chytrého a zábavného učitele Ryana Matthewse.
Úplně nové prostředí, zcela jiní lidé, nové zážitky, nové lásky, takový bude život členů rodiny Millsových, kteří postupně poznávají, jak moc se jejich život proměnil. (Leeslie)

(více)

Recenze uživatele NinadeL k tomuto seriálu (6)

90210: Nová generace (2008) 

114/114 Je sice docela škoda, že se nové Melrose Place nepovedlo, ale tak minimálně tady je možné si tu a tam znovu prožít nostalgii po 90. letech. ()

Série 1 (2008) (S01) 

1. série byla ve znamení restartů hlavních nápadů každých pár dílů, ve druhé sérii už měli tvůrci více jasno, což se ukázalo jako zásadně dobrý tah... Ocenila bych sice více návratů původní sestavy, ale mezi nováčky kraluje Nip / Tucková AnnaLynne McCord - a ta společně se svou sestrou v podání Sary Foster - udělá taky dobře. ()

Série 2 (2009) (S02) 

Během 2. série nové 90210 dostalo ideální drive, každý má pletky s každým, hlavní motivy a zápletky se střídají fatálně každých pár minut, všichni se baví o všem a nechybí morální ponaučení :D Je to hravé, má to šmrnc a zároveň je to vaší vrbou, na věku nezáleží. ()

Série 3 (2010) (S03) 

A ve 3. sérii konečně došlo i na HIV. Doufám, že nakonec zkopírují všechna klišé, která najdou. Teddyho coming out už je hodně blízko modernitě dneška. A z toho plyne ten velice příjemný pocit, že se ty příběhy odehrávají tady a teď. Když se baví o filmech, tak jedině o současných, používají reálné technologie, navazují v každém ohledu na dnešek a to se nakonec stává hlavním primem celé show. Co na tom, že každé dva až tři díly se aktuálně nejvýraznější zápletky mění v marginálie zas a znovu. Raj Kher je tu od toho, aby aktuálně zaujal smrtelnou leukémií a připomenul, že zájem o vše indické vrcholí ;) Co si asi ti blázínci počnou, až nastoupí na výšku? Co by, budou zkrátka pokračovat tam, kde přestali a v podstatě se nezmění vůbec nic. A tak se skutečně děje. Nejdrsnější jsou samozřejmě nástupy nových postav, které jsou tak papírové, že by je stačilo jedním šmahem vygumovat. Ale co mi dělá skutečnou radost, je flexibilita Adrianna Tate-Duncan. S tou se dá provést naprosto cokoli. ()

Série 4 (2011) (S04) 

Je zábavné, jak jsou všichni ve 4. sérii tak rádoby dospělí, řeší tu vejšku, ty svatby, rozdělují se příběhy na ty, kteří už jsou do pracovního procesu, vrací se stiný minulosti. Začíná bydlení na pláži ;) Naomi je bitchována o 106 a to jí vážně svědčí, má aspoň důvod za důvodem k pomstě. A ačkoli se hodně snažila, nerd Max na ní byl krátký. A escortní Annie? Podobně skvělé jako pozdní Brenda. Jenom ten drogový Dixon to táhne k zemi. Ale jako vždycky je to maratónová věcička a epizodicky by to nemělo valného smyslu. Protože v druhé půlce je to zase něco o poznání jiného a naplňujícího. Navuzuje Raj s velkým překvapením, vracií se Jen Clark jako ještě větší mrcha, než si Naomi myslela. Z nových událostí: Liam se stává filmovou hvězdou, Silver se začíná strachovat o svou budoucnost, protože se ke slovu přihlásí dědičná choroba... Královský je ovšem epický záběr => Naomi chystá Maxovi svatbu, Ade dává poslední šanci Dixonovi, Dixon má smrtelnou (?) nehodu, takže nakonec Ade odlétá s Justinem do Las Vegas, Ivy se stěhuje do Mexico City, aby si nenechala projít mezi prsty svou novou lásku se závislostí na street artu, Silver volí mezi Liamem (kterému se vrací Vanessa) a Navidem a do hry se vrací Teddy, a pořád nezastavujeme a jízda pokračuje. Rychlost, výborné twisty, sexy baby, pořád to tu je. ()

Série 5 (2012) (S05) 

5. série pokřtila 902-100 a dosáhla určitých vrcholů se sólovou kariérou Ade a Burlesque Silver. Nicméně už bylo znát, že to celé jde do finále a tak jsme si jen doodvyprávěli ty hlavní linky. Annie našla sama sebe a díky tomu i Liama, Naomi si taky našla pro sebe ten svůj kus štěstí, Silver bude i nadále bojovat se světem a Ade a Navid mají jeden druhého. Nostalgie, se kterou to všechno začalo došla svého naplnění. Seriál skončil a trvalkou se staly singly Jessicy Lowndes: Fool, I Don't Want You Anymore, Teardrops Fall, Snake Charmer a The Last Time. ()

Související novinky

Beverly Hills 90210 chystá návrat

Beverly Hills 90210 chystá návrat

23.12.2018

Stanice CBS podle všeho plánuje druhý restart kultovního seriálu pro mladé Beverly Hills 90210. Původní herci Jennie Garth, Tori Spelling, Jason Priestley, Brian Austin Green, Gabrielle Carteris a… (více)

Reklama

Reklama