Reklama

Reklama

90210: Nová generace

(seriál)
USA, (2008–2013), 78 h 24 min (Minutáž: 39–42 min)

Hrají:

Shenae Grimes, Tristan Mack Wilds, AnnaLynne McCord, Jessica Stroup, Michael Steger, Jessica Lowndes, Matt Lanter, Trevor Donovan, Rob Estes, Jennie Garth (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(114)

Obsahy(1)

Hlavními postavami seriálu jsou Annie Mills a její bratr Dixon. Právě jejich očima se budeme dívat na život a jednotlivé příběhy na staré známé adrese. Annie hraje Shenae Grimes, bráchu Dodona pak Tristan Wilds. Oba hned první den na střední škole West Beverly Hills pochopí, že už nejsou v Kansasu. Úvod tak nepokrytě kopíruje začátek původního seriálu, kdy dvojčata Brenda a Brendan Walshovi po příjezdu z Minnesoty poprvé nasáli atmosféru poněkud snobštější části světa…
Rodina Millsových včetně otce Harryho a matky Debbie se přestěhovala do Beverly Hills z Kansasu z jednoho prostého důvodu. Aby dohlédla a postarala se o Harryho matku Tabithu. To je někdejší televizní hvězda, kdysi pořádně divoká, nyní už ale poměrně vyhaslá.Annie i Dixonovi vadí, že jsou ve škole noví, nikoho pořádně neznají a navíc jim pořádně leze na nervy fakt, že jejich otec na West Beverly Hills řediteluje.Annie je milá a přátelská dívka zapálená pro divadlo a nová škola je pro ní naprostým kulturním šokem. Dixon je zase vynikající student i sportovec, a přestože je adoptovaný, má se sestrou vynikající vztahy, navzájem se podporují a doplňují.Právě blízký vztah pomáhá oběma sourozencům zapadnout do cizího prostředí a postupně objevovat nové kamarády v řadách svých spolužáků.Jednou z nich je bohatá, zhýčkaná a sexy Naomi, kterou hraje AnnaLynne McCord (znáte ji možná ze seriálu Plastická chirurgie, v originálu jako Nip/Tuck),je tu i Ethan (Dustin Milligan), populární sportovec a budoucí Dodonův rival, dále Navid (Michael Steger), šéf studentského zpravodajství, a rebelka Silver (Jessica Stroup).Co by to bylo za školu bez učitelského sboru. A jsme u staré známé Kelly, toho času sexy výchovné poradkyně v podání Jennie Garth. Důležitým členem štábu je také Ryan Eggold v roli chytrého a zábavného učitele Ryana Matthewse.
Úplně nové prostředí, zcela jiní lidé, nové zážitky, nové lásky, takový bude život členů rodiny Millsových, kteří postupně poznávají, jak moc se jejich život proměnil. (Leeslie)

(více)

Recenze (96)

KarelR

všechny recenze uživatele

Pilot: Na CW udělali asi to nejlepší, co mohli a 90210 je v podstatě Gossip Girl 2. Jestli je za to budete milovat nebo nenávidět je na vás, ale mně tohle nové pojetí sedí. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Beverly Hills 90210: Klony útočí. (pilot) Co spojovalo generaci 1979-1988, čili dnešní dvacátníky? Na základce kluci sbírali hokejové kartičky, sledovali Želvy Ninja a později v neděli večer zapínali telku kvůli Béháčku, aby v pondělí kouleli očima nad scenáristickým kodexem: každý s každým + o všem si musíme promluvit. Aaaron Spelling je mrtev, ale známá adresa se vrací s cílem nalákat do téhl "vysněné" boudy další oběti. A na nás, kteří se na tohle díváme čistě z nostalgie, líčí past odkazy na staré známé a vizuálně v podobě Kelly, která se vrátila coby sestra/výchovná poradkyně a je chodící reklamou na dobrou estetickou chirurgii a její kamarádky Brendy. A hurá, jsme v novém miléniu, takže bratr "Brendy" je Afroameričan :) Kdybych coby žák měla dát vysvědčení téhle škole, pak hudební výchova za jedna, protože soundtrack je na tomhle zmrtvýchvstání nejlepší, ale v ostatních předmětech sotva prolézá- v pilotu se celý děj odehrává rychloposuvem, takže se do jedné hodiny vejde High School Musical, Gossip Girl, Mean Girls, Legally Blonde, What a Girl wants- a do toho středoškolského mumraje vpadá babča ožralkyně, rodinné problémy, ředitelská zodpovědnost, korupce a divoké partys. Nekompaktní, přeplácané, z mrzkých dialogů se s kolísavým hereckým ansáblem k nadprůměru nevylížete. Teenageři působí v jistých ohledech tak vyspěle, že si připadáte jako malé dítě sami, ale tam, kde bylo původní BH chtěně i nechtěně zábavné, působí tohle snobsky a pokusy o plnohodnotný humor lze spočítat na prstech jedné ruky. Jistý potenciál tu ale vidím. Nebo spíš: chci vidět:) 35% ()

dO_od odpad!

všechny recenze uživatele

// Asi se všichni můžeme shodnout na tom, že to je nekoukatelná sračka a ten omyl, či nešťastná náhoda, které nás k tomu přivedly, by se už nikdy nikdy nikdy nikdy nikdy neměly opakovat. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

1. série: Oproti původní Beverly Hills 90210 tady nejsou všichni až tak bohatí, krásní a dokonalí. To je velká škoda, protože o tom to má vlastně být. Občas pochybuji o hlavní hrdince Annie, ale snažím se ji respektovat. Ostatní "hvězdičky" se nám ale začínají pěkně vybarvovat... Velice nudný začátek se seriálu odpustit rozhodně nedá. To byla totiž ta chvíle, kdy měli ukázat, že mají na to, říkat si nová generace 90210. Nestalo se tak a jsem si jistá, že prvních 10 dílů odradilo spousty diváků. Někdy po 15. díle ale začíná přihořívat a seriál se pomalu staví na nohy. Poslední díly už jsou slibné. 60% 2. série: Obrovským překvapením je pro mě 2. série. Děj i styl se odhoupl od původní BH 90210 a začíná si tvořit svoji vlastní tvář. K lepšímu se také změnila znělka. Líbí se mi drsnější atmosféra a více intrik. Beru zpět, že Annie je nezajímavá. Trojice Naomi, Silver a Adrianna mě dostává! 90% Oblíbené postavy: Naomi, Erin, Adrianna, Navid, Liam ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vyrovnat se původní sestavě na adrese 90210 byl nadlidský úkol, jenže nová parta je svými excesy a pokřivenými charaktery místy skutečně dorovnává. Holky jsou boží úplně všechny a jedna hezčí než druhá, můj žebříček: Naomi, Adi, Annie, dlouho nikdo, Ivy, hodně dlouho nikdo, princezna Silver. Linky holek jsou přeci jen zábavnější, ale i takový dobrák Navid nebo rebel Liam pobaví. Ze starých známých se pořádně ukáže jen Kelly, ale už od začátku je jasné, že nová parta berličky potřebovat nebude a i ona rychle zmizí ze scény. První tří série na střední jsou jízda plná intrik, jak ji máme všichni rádi. Nástupem na vysokou se parta hodně rozsype a je vidět, že se hledají motivy dalších zápletek. Někdo si zkouší najít práci, někdo se snaží udržet na škole, někdo hledá sám sebe a drive je najednou fuč. Ke konci série navíc přichází epizoda, která se k bezstarostnému seriálu plnému malicherností vlastně vůbec nehodí, ale o to více šokuje. Všichni jsou na dně, nemocní a dokonce blízko smrti. Finální série se i díky uměle vyhroceným vztahům slušně rozjede, i když to bohužel odnese postava Silver, z které se stane nejotravnější osoba seriálu. Ten už dávno táhne Naomi, která je v podání McCord jako uragán v každé scéně. 90210 předčasně vrcholí epizodou ve stylu Pařby ve Vegas, které znovu kralují holky. Tak si budu BH vždycky pamatovat. Emotivní, ale hlavně zábavné. S1 - S3: 90% S4: 80% S5: 85% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Gossip Girl 2? Dovolte, abych se téhle urážce pro Gossipku od srdce zasmál. Kdepak, od začátku jsem tušil, že návrat na 90210 bude hodně bolestivý, ale že až takhle, to mě ani ve snu nenapadlo. Většina postav je absolutně nesnesitelná, dialogy jsou oproti původnímu seriálu ještě mnohem níž a celá GP magie okolo Beverly Hills je rozprášena již v prvních minutách, kdy zjistíte, že to u Nata vypadá jako v každé druhé neosobní kavárně, že se West Beverly High změnila na budovu, v níž chybí školní rádio a skutečné problémy, a bohužel se vytratilo i ono "drama", kdy jsem (i po letech) fandil některým postavám při závislostech na prášcích či alkoholu. Tihle přerostlí teenageři ať si klidně chcípnou v koutě a mně dají pokoj, jedinou zábavnou postavou je rozkošně nenávistná Jessica Stroup, která sice nemá vůbec co hrát, ale aspoň se neustále neculí, nešíří kolem sebe své rádoby trable a nezvládá při tom jen dvě herecké polohy jako nová "Brenda" Annie. Nejsmutnější ovšem je, že se seriál drží nad odpadní propastí jen proto, že si pomáhá nostalgickými berličkami v podobě Brendy a Kelly. Bleh. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

No, zatím nesleduji pravidelně, spíš jen tak namátkou a z toho co jsem viděla musím říct, že se opravdu nejedná o nic originálního, prostě parta lidí, která mezi sebou spí, intrikuje a tak podobně. Upřímně se v těch Barbínách a Kenech vůbec nevyznám, prostě mi připadají všichni stejní a nijak zvlášť mě to nebaví. Ale při čekání na Zoufalky nebo při vaření to jako kulisa funguje dobře. Mimochodem přirovnání ke Gossip Girl? GG je mnohem lepší a to to taky není žádná sláva. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po 7 dílech: Jedna z televizních klasik (ano, je to tak, ať chceme nebo ne) se pokouší o návrat a není to návrat dvakrát povedený. Jasně, každej ví, že ani originál nebyl žádná sláva, ale máme na něj asi každý trochu nostalgickou vzpomínku. Nové 90210 je ale jiné, je to totiž ještě hloupější. Zápletky jsou hloupé,naivní a už stokrát viděné a celé je to vlastně o ničem, i když sem tam se nějaký ten náznak dobrého nápadu objeví. Postavy a herci jsou ale většinou otřesní. To, že vypadaj jak z nejnovějšího Bravíčka jsem ještě čekal, ale trochu toho nadání pobrat mohli. Hlavní hrdinka je čím dál otravnější s těma svýma dvěma výrazama, její brácha je nevýraznej, další holka je rozmazlená fiflena a další protivná feťačka. Moc vřelej vztah si k nim prostě nevybudujete. Jenom Jessica Stroup je hezká a i fajn hraje a ten učitel je taky docela sympaťák. Jediný co to teda kromě těchto dvou zachraňuje jsou vedlejší roličky Kelly a Brendy ( a na moment i Nata) a soundtrack, kterej má v sobě všechny songy, který se zrovna hrajou. Suma sumárum je to naivní, hloupá pohádka o životě pro puberťačky, na kterej se ovšem ze zvrhlej důvodů ještě pořád koukám, protože se tý blbosti někdy rád ze srdce zasměju. Víc jak jednu sezónu ale nedám. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo kolem dvanácti tak jsem děsně milovala BH 90210 a když jsem teď v létě neměla na co koukat, propadla jsem trochu nostalgii a řekla jsem si, že bych pro změnu mohla zkusit tohle nové 90210. Upřímně řečeno, čekala jsem to horší, protože znám o čem takovéhle seriály jsou, tak mě nešokovalo, že zápletky jsou většinou přehnané a že ty postavy během čtyř let projdou víceméně úplně vším. Jediné co mi tady vyloženě vadilo, bylo, kromě toho, že se tam nějáká zápletka táhne takovou dobu a pak se na ní zapomene jako by nic, že tady spí každý s každým, nepřekvapuje mě to, ale vadí mi to, marně pátrám po tom jaká 'dvojice' se v té partě ještě nevystřídala, kdyby teda aspoň chodili s někým mimo partu a nespali furt mezi sebou. Nevím jestli bych se na to ještě někdy podívala znova, ale jednou se na to dívat dalo, protože tady opravdu myslet nemusíte. 3* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Presne to, čo sa od takéhoto seriálu očakáva. Odtrhnutie od reality a krásni mladí ľudia. Mínusom oproti originálu je nižšia charizma ústredných predstaviteľov. Žiaden sexidol typu Lukea Perryho tento seriál nevyprodukoval :) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Holky s klukama, kluci s holkama, holky s holkama, kluci s klukama. Intriky, párty, rychlý auta, občas nějaká bouračka. Hvězdička za písničky a chvilkové mihnutí Kelly, Donny a Brendy. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nová generace nebyla úplně zlá a dalo se koukat, někdy i zaujaly určitě postavy a někdy fakt díl byl celkem slušný ale jako celek to ve finále stačí jenom jednou vidět a dál to nerozvíjet. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

4/10 Jak mu černoch natáh ! Dobře mu tak ! A ty náno nebreč, stejněs mu nedala ! A Dylan, kurňa, ten až se vrátí, ten to mezi holkama pěkně zamotal ! Chudák učitel ! ... a ten Ty, to je hroznej chlap ! Nebo jsem se v něm mejlil ? Vždyť on jí šel hledat ! Jo a rozvádět se nemuseli, vždyť mu dala facku a pak se spolu vyspali. A ten spadlej kondom, tims to podělala ! ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Já to se seriálem Beverly Hills 90210 nespojuju. Je to podle mě obrovská chyba. ,,90210" beru jako nový seriál. Sice se objevují další vztahy, aférky apod. Jenže mě to baví. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Ozajstný trapas. Niekedy to vyzerá ako hraná komédia, potom sa to zvrtne do trápnych kecov a v okamihu tam je aj napätie ako z kriminálneho filmu. Je to úplne iné, ale hlavne sa to nedá pozerať, je to chaotické a nepútavé, použili v tom snáď všetky trápnosti zo súčasných a minulých filmov ohľadom vzťahov a udalostí na škole. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Trochu mně zamrzelo, že se tam neobjevil i Dylan a Brandon, i když se tam o nich mluvilo. Jinak tento seriál si žije svým vlastním životem a moc nenavazuje na ten starý. I přes to, že už je mi dvakrát tolik, než když běžela první řada, přesto jsem hltala každý díl. Bravo. Ráda bych se podívala také na dokument 90210 4Ever - Retrospective. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Náhodou celkom svieže, a úplne rovnaké ako originál.ale tak sú tam dôvody pre čo to pozerať..stará generácia, páradny OST a pekné herečky..vážne na oddych ()

Související novinky

Beverly Hills 90210 chystá návrat

Beverly Hills 90210 chystá návrat

23.12.2018

Stanice CBS podle všeho plánuje druhý restart kultovního seriálu pro mladé Beverly Hills 90210. Původní herci Jennie Garth, Tori Spelling, Jason Priestley, Brian Austin Green, Gabrielle Carteris a… (více)

Reklama

Reklama