Reklama

Reklama

Dokonalý podraz

(seriál)
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2012), 54 h 34 min (Minutáž: 41–57 min)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Timothy Hutton, Gina Bellman, Saul Rubinek, Beth Riesgraf, Aldis Hodge, Phillip Edward Van Lear, Christian Kane, Jaime Ray Newman, Scott Lowell (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jeden sa vyzná v únikoch. Jeden v boji. Jeden v počítačoch. Jeden v predstieraní. Všetci sú zlodeji, zvyknutí hrať sólo. Spojí ich ale jeden, ktorý má plán. Nikto nemá rád bohaté korporácie, skorumpovaných podnikateľov či politikov. Na súdoch proti nim jednotlivec neobstojí, strácajú obrovské balíky daňových peňazí... A tento tým vždy nájde cestu, ako im podkúriť a pritom trochu pomôcť bežnému človeku bez vplyvu, i sebe. (MoiJe)

(více)

Recenze (70)

matmanX 

všechny recenze uživatele

Vezměte Hustle, odeberte vtipné dialogy, zajímavé postavy a chytrý scénář a dostanete Leverage. Jako většina amerických seriálů, které se buď inspirovaly, nebo úplně okopírovaly britský originál, naráží Leverage na ten samý problém: Britové to udělali na jedničku a Američani už prostě nemají co nabídnout. U Leverage si tvůrci navíc řekli, že aby běžný divák všechno pochopil, musí se i postavy seriálu chovat a až na speciality mít vědomosti běžného diváka, což úspěšně háže přes palubu nějakou autenticitu a uvěřitelnost, že téhle partě to opravdu projde. Ale i přesto, že je Leverage snad ve všech ohledech slabší než jeho britský bráška, se na něj člověk nemůže hněvat. Je to zkrátka jeden z těch seriálů, které si pustíte v sobotu odpoledne a on vás na hodinu zabaví a ty méně vnímavé nechá v domnění, že viděli něco prudce inteligentního. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Na Podfukáře to nemá, ale ti měli jinou atmosféru, šmrnc, styl točení a dimetrálně rozdílný způsob natáčení. Právě proto tyto dva snímky nelze tak úplně věrohodně porovnat... A třebaže Podfukáře budu mít vždycky radši (i díky větší preciznosti a právě té atmosféře), tak Dokonalý podraz je pro mě dalším seriálem, který stoupá na mém žebříčku oblíbensoti takřka díl od dílu (už jen ten fakt, že 4. série - srpen 2011 - jsou co se týče do kvality slušně vyrovnané), nesrovnalosti tam jsou, ale na ty kašlu, protože Dokonalý podraz je bezesporu plnohodnotná zábava. 85% ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

70%. Je to vtipné, nápadité, pohodové, svižné a brané s nadhledem. Scénář je v podstatě stále stejný i postup práce, jen se mění kulisy. Nicméně, nevadí to, protože i tak to baví. Výborné jsou různé slovní přestřelky a průpovídky. Seriál na pohodu! Není nějak extrémně výjimečný, ale když běží, rád se na něj kouknu, protože se pobavím a odreaguju. Howgh! ()

Laku 

všechny recenze uživatele

Celkem povedenej seriál s nadhledem.. a ten jejich boss je pořádněj sympaťák. Trochu bych řekl, že s jeho postavou ten seriál stojí a padá.. Docela se mi líbí, jak si Leverage na nic nehraje, nic moc neřeší.. jen svižně plyne, vypráví a občas si komicky utahuje sám ze sebe. Taková příjemná seriálová jednohubka. ()

ivicudus 

všechny recenze uživatele

Ako už bolo viackrát povedané, je to odľahčený americký Hustle. Zostava, ktorá sa ale zišla, má lepšiu chémiu a skvelo fungujú ako team. Pre mňa je Leverage ideálny oddychový seriál a ako fanúšik Doctora Who, si ma seriál získal už len narážkami a odkazmi naň. (Hacker Hardison sťahuje novú epku Doctora uprostred conu cez dva satelity, čo na tom nemôžete nemilovať...) Vypínam mozog, nahadzujem najväčší úškrn, vyložím nohy a pozerám. Ako aždý seriál, aj tento má niektoré nudnejšie vatové epky, v druhej sérii ich bolo viac po tom, ako Gina Bellman vynechala pár dielov, ale stále je to vysoko zábavný seriál. Práve odštartovala tretia séria a vyzerá, že má nakročené správnym smerom. ()

Galerie (770)

Zajímavosti (2)

  • Mentora Parkerové (Beth Riesgraf) Archie Leach (Richard Chamberlain), který se v jedné z epizod objevil, je odkazem na Archibalda Leache, více známého pod jménem Cary Grant, který si ve filmu Chyťte zloděje (1955) zahrál právě roli zloděje. (Ragdoll)
  • Ve třetí epizodě přijede Eliot (Christian Kane) na koni do stájí a říká: "Pony express is never late". Jedná se o odkaz na dokumentární seriál Into the West (od r. 2005) rovněž z produkce TNT, kde postava ztvárněná Christianem Kanem jezdí pro Pony Express. (Barrymore)

Reklama

Reklama