Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Recenze (798)

ClapTrap 

všechny recenze uživatele

Výborný akční film, plný skvělých hlášek a ustřední dvojice GG (Glover, Gibson) je naprosto parádní. Střih, režie, hudba, scénář všechno je naprosto vynikající. Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Pecka na nudný večer plná hlášek, se skvělým záporákem a jednou z nejlepších policejních dvojek v historii. ()

smajly 

všechny recenze uživatele

Fenomenální. Je to takový koncentrát těch největších klišé z kriminálního žánru, který dohromady dává výbornou podívanou. Neliší se ani tak moc od ostatních, podobně zaměřených filmů, ale má zkrátka něco navíc. Největší podíl na tom má výborně obsazená dvojice hlavních hrdinů, včetně jejich filmových charakterů. Další díly série, přestože nepřišly už s ničím novým a nejsou pro mě lepší než "jednička", jsou pořád velmi povedené kriminálky. Pro mě je to typický příklad filmu, na který se člověk rád dívá znovu a znovu. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální akční film ! Pro mě jeden z nejlepších !! Výborná ústřední dvojice ,promyšlený a chvílemi dokonce zábavný scénář , skvělá režie a výborná kamera načal tuto sérii , která má skutečně hodně slibný začátek !!! Výborně pane Donnere , dokonalá práce ! ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých velmi oblíbených záležitostí a patrně nejlepší buddy movie ever! Právem je u mě na špici nejvíce reprízovaných filmů. Žádná jiná dvojice mi v žádném snímku nebyla tak sympatická jako zde ....or I´m too old for this shit! ()

departed 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem nikdy Lethal Weapon neviděl a tohle je tedy má premiéra. Většina pěti hvězdičkářů sice mají nasazený růžový brejle a nostalgie na starou VHS kazetu, kterou si pouštěli nejspíš každý víkend, jen tak nevyprchá, ale pro mě ten film nebyl ničím zajímavý, vyjímečný, dokonce ani zábavný a to jsem všude četl jak je to nahláškovaný až na půdu a tak. Možná proto jsem čekal (teď už vím, že naivně), že se budu od začátku do konce popadat za břicho. Hlavní dvojka je fajn, ale bez té pořádné buddy chemie, jako třeba Tango & Cash. Jó jó, kdyby to byl film mého mládí, tak tam s největší pravděpodobností taky plácnu pět hvězd a nic neřeším. Jenže není. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Kdykoli se k tomu můžu vrátit, a vždy mě to dokáže pohltit, sežrat, spolknout, a vyplivnout úplně uspokojenýho. Nemá smysl plácat a trávit čas popisováním něčeho tak nadčasově parádního. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Klasika na ktorú budem vždy spomínať s láskou. Je to jeden z filmov, ktoré ovplyvnili akčný film v deväťdesiatych a ktorého postavy boli viac ako len postavy. Martin Riggs a Roger Murtough a celý ich svet (kolegovia, psychologička, rodina, auto, loď, dom) sa stali postupne legendami. Nešlo ich nemilovať. Standing ovation a päť hviezd, to sú Smrtonosné zbrane. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

První zbraň je nejméně komediální zato nabitá akcí, drsným slovníkem a má psychopatického pana Joshuu. Víc než komedie bych se nebal označení krimi-thriller, protože zmiňovaná drsnost není pouhou součástí slov hlavních protagonistů, a odráží se nejen v záporných postavách ale také v podlomené psychice nevyzpytatelného Martina Riggse. Gibson zahrál postavu natolik přesvědčivě, že mu toho ztrápeného chlapa s nečekanými výbuchy vidíte v každém pohledu do jeho očí. Ale vždycky se zasměju u finále se sebevrahem, polapení drogových dealerů s vánočními stromečky nebo první návštěvě u Murtaugha. Dialogy jsou obecně prošpikované a v případě Riggse vystřelují rychlostí kulometu. Nikdy jsem ale nebyl přesvědčen o nejvyšším hodnocení - k úplné dokonalosti mi přece jen něco schází. ()

Pedronaut 

všechny recenze uživatele

Možná to bylo dabingem, možná tím, že jsem na filmu nevyrostl, ale první díl mě v mých třiceti letech nijak zvlášť neoslovil. Nebylo to špatné, ale čekal jsem větší pecku. ()

Fanak 

všechny recenze uživatele

Vynikající akce, vypilované dialogy, zajímavá detektivní zápletka... Ech, co se namáhat, vždyť to všichni znají. Čas tehlé klasice neubral na zábavnosti ani trochu. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

I po dvaadvaceti letech pořád výborná zábava, která nevypadá zastarale. To si pětku zaslouží. Rozhodně! ()

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama