Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeon Woo-chi je silný, ale nezbedný kouzelník, jenž se dostane do problému a je zaklet do obrazu. Za 500 let je zase osvobozen, aby přemohl démony, kteří utekli. Ale setkává se i s horšími věcmi, než jsou démoni. (balone)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (34)

hunty 

všechny recenze uživatele

Zábavně podaná korejská verze wuxia v současnosti (spokojil bych se i s perfektní Koreou 16.století, ale originalitě se meze v Ásii nekladou) s mnoha tamními hvězdami a s příběhem, který se může jevit přeplácaně, ale nakonec vůbec neurazí. Kouzelníci si mě chytli za srdce a není to vůbec pohádka, jak by se mohlo na první pohled zdát. Velmi mile mě překvapila rozkvetlá větev zapíchlá v boku, detail, který tak nějak zajímavě působil... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Neučesané vyprávění a až fyzicky nepříjemně chaotický střih (nejen v nešikovně zinscenovaných akčních scénách) jsem byl nějak schopný přežít. Jenže Woochi bohužel stojí a padá především na humoru, přičemž humorem se zde rozumí zejména herecký projev ve stylu "klec s rozdivočelými makaky" za doprovodu dětinsky poťouchlé hudby. Samozřejmě že (ne)akceptování určitého stylu humoru je docela subjektivní a navíc kulturně podmíněná záležitost (zatímco u domácích publik se asijské bláznivé komedie těší oblibě, západní diváci pro ně mnoho pochopení nemívají), ale tenhle snímek jsem zkrátka z nemalé části doslova protrpěl. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Osobně mě to teda až zase tak moc neohromilo, i když jsem se na to fakt těšil, ale jelikož je tu takovej v poslední době nešvar těhle asijských fantasy, a to ,že se to prostě zbytečně snaží být vtipně zábavný za všech okolností, i když to pak ztrácí vážnost v důležitých momentech, který by to potřebovaly jako sůl, tak se mi to bohužel nelíbilo tak, jak bych si přál. V podstatě se z toho stalo takový pseudopokračování Návštěvníků s Jeanem Renem, kterýho tu supluje Dong-won Kang a jako dívku tu má Su - jeong Im, což je rozhodně super výběr, ale dalo se s nim rozhodně zapracovat ještě líp, ale i přesto jsem se bavil ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Zmatený střih, přepálená stopáž a zbytečná grotesknost filmu značně ubírají tam, kde si nahrabal díky pěknému příběhu, který ale tu zmíněnou stopáž neutáhne, opět skvělému Dong-won Kangovi a pěkně vymyšleným kouzelnickým soubojům a celé té stvořené mytologii... A hlavně dobře zvládnutou paralelou do naší současnosti, kde je film vůbec nejzábavnější... ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Někde jsem viděl pěkný komentář k tomuto filmu: "Kung Fu Rabbit! My life is complete." Opravdu pokud nejste spokojeni se žádným současným žánrem, tady byste si mohli smlsnout. Hodně to stojí na hlavním hrdinovi, kterej je prostě fantatickej. Je to mocný arogantní kouzelník, který dělá dobro (protože se mu to hodí) a přitom je to děsnej sympaťák. Začátek je hodně složitý, takže lepší je se dívat v podvečer a nejlépe znát pár info, od kterých se lze odpíchnout. Například, že se Woochi dočetl v jedné knížce, že aby se stal nejmocnějším kouzelníkem, tak potřebuje konkrétní zrcadlo, bronzový nůž a vdovu a namísto profi kouzlení si usnadňuje práci papírkama se zaklínadlama... napodruhé se vám to bude určitě líbit víc, protože už budete vše chápat. Tady budu první komentující, který tomu dá 5 hvězdiček, ale proč by ne, když jsem se bavil celou dobu a nevzpomínám si na žádný podobný film. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (2)

  • Podkladem pro vznik hlavního hrdiny stála ze sedmnáctého století dochovaná korejská literární novela, o jejímž původu se toho do dnešní doby zhola nic neví, v níž se v roli kouzelníka, pomáhajícím chudým a bezbranným, objevuje mladý a mnohdy arogantní mladík, ne-li přímo uličník, Woo-chi Jeon, jenž, po spolknutí magického korálku proslulé devítiocasé lišky Gumiho (구미호), disponuje kouzelnickými dovednostmi taoistické magie. Prostý lid jej vidí jako svého hrdinu, který se z něj posléze i stává, neboť svoje schopnosti propůjčuje těm nejpotřebnějším. Na stejný námět vznikla v roce 2012 i poměrně úspěšná televizní série Jeon Woo-chi. (Conspi)

Reklama

Reklama