Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeon Woo-chi je silný, ale nezbedný kouzelník, jenž se dostane do problému a je zaklet do obrazu. Za 500 let je zase osvobozen, aby přemohl démony, kteří utekli. Ale setkává se i s horšími věcmi, než jsou démoni. (balone)

Recenze (34)

tombac 

všechny recenze uživatele

Chce to přežít méně nápaditou a poněkud přeplácanou historickou linii. Jakmile film razantně přehodí výhybku do současnosti, stane se minimálně o třídu zábavnější, přestože potenciál střetu kouzelníka s moderními výdobytky a životem ve velkoměstě šlo využít ještě lépe. Ale k dobru ještě Jeon Woo-chimu přičtěme fakt, že i přes ne moc kvalitní triky a spoustu wuxia létání v něm souboje dobře vypadají a vizuálně je na úrovni, což je k vidění zejména v solidním finále, které by nedělalo ostudu kdejakému západnímu fantasy blockbusteru. Bavilo mě to. Plus Im Su-jeong v černé a vysokých kozačkách! Nemám co dodat. 7-8/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Zábavný mainstream s nečekaně originálním konceptem (kouzelníci jako obdoba wu-xia šermířů bojující v historii i moderní době) a svěže rozvolněnou vyprávěcí strukturou, kde vršení atrakcí předchází příběhu. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení se odvíjí hlavně od toho, že hlavní hrdina je prostě sympaťák, bavilo mě se na něj koukat. Padne tu pár dobrých hlášek, ale boje mě moc nezaujaly a troufám si říct, že délka filmu je přepálená... :-) Začátek v minulosti mě bavil méně, v přítomnosti už se vedlo lépe. Hlavní asi je, že se mi u toho spát nechtělo... ^^ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Osobně mě to teda až zase tak moc neohromilo, i když jsem se na to fakt těšil, ale jelikož je tu takovej v poslední době nešvar těhle asijských fantasy, a to ,že se to prostě zbytečně snaží být vtipně zábavný za všech okolností, i když to pak ztrácí vážnost v důležitých momentech, který by to potřebovaly jako sůl, tak se mi to bohužel nelíbilo tak, jak bych si přál. V podstatě se z toho stalo takový pseudopokračování Návštěvníků s Jeanem Renem, kterýho tu supluje Dong-won Kang a jako dívku tu má Su - jeong Im, což je rozhodně super výběr, ale dalo se s nim rozhodně zapracovat ještě líp, ale i přesto jsem se bavil ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná akčná fantasy komédia. Má iba priemerný príbeh o schopnom, ale nezodpovednom kúzelníkovi, ktorý v čase stredoveku kúzla využíva len na zábavu, ale keď je nespravodlivo obvinený z vraždy svojho majstra, štyria schopní kúzelníci ho dostanú a tak spolu so svojim pomocníkom skončí zakliaty v obraze, pričom ale stihne zo sebou vziať aj polovicu vzácnej flauty, ktorá má po spojení oboch častí veľkú moc. A keď sa v súčasnosti dostanú na slobodu dvaja silní démoni, ktorí robia len problémy, trojica kúzelníkov, ktorí sa medzitým plnohodnotne začlenili do spoločnosti, sú nútení zakliateho kúzelníka znovu prebudiť, aby im s tým pomohol, no čakajú ich aj iné problémy. Spracovanie nie je zlé, ale ani ma moc nezaujalo. Táto zápletka ako celok ide úplne mimo mňa, dobrí a zlí kúzelníci, ich rôzne motivácie a prístup k práci, snaha získať čarovnú flautu a podobné prvky, ktoré ma absolútne nezaujímajú, takže už len z princípu si ma tento film nemohol plnohodnotne získať a po celý čas mi bolo úplne jedno, kto vyhrá a ako sa to skončí, ale zase nemôžem ani úplne kritizovať. Nájde sa tu viacero dobrých nápadov, oceňujem odľahčený a miestami až taký hravý prístup, čo vidno hlavne v úvodnej prezentácii hlavnej postavy, veľkým plusom je aj to, že kúzelníci dosť pripomínajú wu xia bojovníkov, celkom sa mi páči línia s asistentkou herečky a pochvalu si zaslúži aj celá záverečná fáza, len škoda, že viacero prvkov, ktoré mali slušný potenciál, hlavne prítomnosť nezodpovedného kúzelníka zo stredoveku v súčasnosti sa až tak dobre využiť nepodarilo. Takže aj keď základ ma vôbec nezaujal, stále sa tu toho nájde dosť, čo mi sadlo a tak sa na to dá po celý čas bez problémov pozerať, dokonca ani s touto výrazne nadpriemernou dĺžkou nemám väčší problém. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná. Síce to nie je práve typ, ktorý by som vyhľadával, ale aj tak je dosť dobre natočená, nápaditá, oceňujem veľkú rozmanitosť a celkovo je kvalitne zvládnutá. A najlepšie je bezpochyby celé finále, ktoré sa na pomery žánru až mimoriadne vydarilo. Omnoho horšie je už na tom humor, je ho tu plno, ale vôbec ma nebavil, no aspoň nie je otravný, skôr len nevyužitý a nadbytočný. S hereckým obsadením som pomerne spokojný, Gang Dong-Won v hlavnej úlohe, ale nedokáže to naplno utiahnuť, mám ho rád, ale hlavnú úlohu mal mať niekto charizmatickejší, dobre obsadené výrazné vedľajšie postavy, k tomu moje dve ženské obľúbenkyne, hlavne skvelá Lim Soo-Jung, ale aj Yum Jung-Ah, len škoda, že obe mali málo priestoru a väčšina vedľajších postáv ma charakterovo moc nebavila. Réžia a technická stránka sú v rámci žánru až na prekvapivo vysokej úrovni, výborný vizuál, dobrá atmosféra, ale pomerne rozporuplné efekty, mnohé sú perfektné, ale viaceré aj dosť zaostávajú, no to ma vôbec netrápi. Takže Jeon Woo Chi určite nie je zlý film, ale nie je to práve môj typ. Skôr mi sadol podobný Arahan. 59% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Žádné veledílo, ale celkem příjemná jednohubka. Triky jsou sice dost nevyvážené a celá to story je v podstatě strašná ptákovina, ale nad vodou to drží docela slušná porce dobrých vtípků. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Neučesané vyprávění a až fyzicky nepříjemně chaotický střih (nejen v nešikovně zinscenovaných akčních scénách) jsem byl nějak schopný přežít. Jenže Woochi bohužel stojí a padá především na humoru, přičemž humorem se zde rozumí zejména herecký projev ve stylu "klec s rozdivočelými makaky" za doprovodu dětinsky poťouchlé hudby. Samozřejmě že (ne)akceptování určitého stylu humoru je docela subjektivní a navíc kulturně podmíněná záležitost (zatímco u domácích publik se asijské bláznivé komedie těší oblibě, západní diváci pro ně mnoho pochopení nemívají), ale tenhle snímek jsem zkrátka z nemalé části doslova protrpěl. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejská fantasy podivnost, která mi svou bizarností nejednou připomněla podobně ulítlou "Noční hlídku". Zbytečně přepálená stopáž, podivné postavy, špatně udělaná akce a nic neříkající příběh. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Obecně nemám rád korejské filmy - vždy mi přišly naprosto zmatené. Tohle je zmatené, digitální a i na martial art film až příliš nereálné. Asi mě pobuda kouzelník a bojovník v jednom měl pobavit, ale měl jsem problém s tím zjistit, jestli se děj odehrává, předtím, v jiné minulosti či v moderní současnosti, a proč tomu tak je. Řada scén na sebe nenavazuje, celá ta zápletka je volná, vymyšlená bez ladu a skladu a bez pravidel, a vlastně není ani komu fandit. Chvilku to baví, ale skutečně jen chvilku. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se naplno rozjede až ve druhé půli. První půle je o třídu slabší a méně zábavná, ale vysloveně špatná také není. Filmu dokonce nevadí slabší triky, neboť jsou kompenzovány příjemnou atmosférou a celkovým audiovizuálním pojetím. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

No já nevím... film se v podstatě skládá z nepřetržité řady scén, jejich cílem je diváka ohromit, ale dějová linie je poněkud slabší, tak nějak typicky asijsky nedotažená a zmatená. Muselo to stát spoustu peněz a hraje v tom Lim Su-Yeong, ale přesto je to takový lepší průměr. Nebo možná spíš jenom průměr. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Někde jsem viděl pěkný komentář k tomuto filmu: "Kung Fu Rabbit! My life is complete." Opravdu pokud nejste spokojeni se žádným současným žánrem, tady byste si mohli smlsnout. Hodně to stojí na hlavním hrdinovi, kterej je prostě fantatickej. Je to mocný arogantní kouzelník, který dělá dobro (protože se mu to hodí) a přitom je to děsnej sympaťák. Začátek je hodně složitý, takže lepší je se dívat v podvečer a nejlépe znát pár info, od kterých se lze odpíchnout. Například, že se Woochi dočetl v jedné knížce, že aby se stal nejmocnějším kouzelníkem, tak potřebuje konkrétní zrcadlo, bronzový nůž a vdovu a namísto profi kouzlení si usnadňuje práci papírkama se zaklínadlama... napodruhé se vám to bude určitě líbit víc, protože už budete vše chápat. Tady budu první komentující, který tomu dá 5 hvězdiček, ale proč by ne, když jsem se bavil celou dobu a nevzpomínám si na žádný podobný film. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Přepálená stopáž, moc překombinované žánry. Akce přehledná podle toho, jak se střihač vyspal. Finále nicméně poutavé. Příběh dobrý. Lepší scénář a bylo by to super. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Zábavně podaná korejská verze wuxia v současnosti (spokojil bych se i s perfektní Koreou 16.století, ale originalitě se meze v Ásii nekladou) s mnoha tamními hvězdami a s příběhem, který se může jevit přeplácaně, ale nakonec vůbec neurazí. Kouzelníci si mě chytli za srdce a není to vůbec pohádka, jak by se mohlo na první pohled zdát. Velmi mile mě překvapila rozkvetlá větev zapíchlá v boku, detail, který tak nějak zajímavě působil... ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Je to zábavné, je to fantasy a je to akční. Ze začátku jsem měla problém si zvyknout na rychlé mísení žánrů, ale zhruba v polovině filmu si mě kouzelníci doslova omotali kolem prstu. Vizuálně opravdu skvělý film, plný létaní a kouzel. Pro mě hodně silné čtyři hvězdičky, dala bych i pět, ale když Jeon Woo-chi srovnám s jinými filmy podobného žánru, byla bych k nim nespravedlivá, pokud bych mu dala plné hodnocení. ()

dan.pacino 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie, kterou bych od jihokorejců nečekal. Film příjemně paroduje bojové klasiky a vnáší do nich zcela nový druh humoru. ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Super film! Příběh mě bavil, herecké obsazení se mi líbilo, skvělé triky a bojové scény. Více asi ani nemusím dodávat. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Zmatený střih, přepálená stopáž a zbytečná grotesknost filmu značně ubírají tam, kde si nahrabal díky pěknému příběhu, který ale tu zmíněnou stopáž neutáhne, opět skvělému Dong-won Kangovi a pěkně vymyšleným kouzelnickým soubojům a celé té stvořené mytologii... A hlavně dobře zvládnutou paralelou do naší současnosti, kde je film vůbec nejzábavnější... ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Kouzelné, magické, strašidelné, démonské, napínavé × trochu zamotané, zbrklé. Na začátku jsem se s tím dějem moc nechytala, ale postupně jsem se do toho dostala, chvíli trvalo než jsem pochopila kdo s kým, proti komu a proč. Film bez pochyby zajímavý už tím, že se honí démoni a bojuje se proti zlému, které se snaží dostat nějakou flétnu (asi jako prsten v LOTR) a bojuje o ní i po 500 letech (což zase připomíná Návštěvníky). Jinak je to fajn. ..bojím se otočit.. ()

Reklama

Reklama