Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Orton, americký obchodník pracující v Číně, se vydává na pouť mytickým světem čínských bohů a démonů, aby zachránil svět před zkázou a vysvobodil autora Cesty na západ a původní rukopis jeho románu. Největší radostí pětatřicetiletého Nicka Ortona bylo před lety studium čínské historie a literatury, teď se ale živí jako poradce USA na obchodní vztahy s Čínou. Při jedné ze svých cest na Východ se setkává se záhadnou kráskou, která ho přesvědčuje, že současný svět je na pokraji zkázy a on jediný může katastrofu odvrátit. Musí ale vysvobodit v podsvětí ze spárů zloduchů autora Cesty na západ a původní rukopis jeho románu. Nick tajuplné ženě uvěří až v momentě, kdy hodiny náhle začnou běžet pozpátku. Je čas vstoupit císařovou hrobkou ze světa smrtelných do říše duchů, démonů a bohů. Až tady odkryje, že půvabnou průvodkyní podsvětím je sama čínská bohyně milosrdenství, jež ho při jeho misi podsvětím provází a později se zcela lidsky zamiluje. Zde také poznává svého nového učitele, legendárního Opičího krále a jeho přátele, věčně hladového Vepře a Kurážného mnicha, kteří mu na pouti za vzácným rukopisem a panem Wuem budou pomáhat. Proti nim ale stojí stovky nepřátelských nestvůr se záludnými triky a kejklemi a dokonce i samotný vládce zla - cenzor Shu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Když na ostatních kanálech nedávali nic zajímavého, přepnul jsem to vždy na Hallmark. Skoro pokaždé během celého dne jsem narazil právě na tento film. Nejdříve jsem mu nevěnoval žádnou pozornost, ale později si mě začal více získávat svými efekty, zpracováním a námětem.___Ovšem po pořádném zhlédnutí nakonec z mého nadšeného dojmu zbyl jen průměrný projekt Hallmarku.___ Nejvíce bych nejspíše vyzdvihl efekty, báječné čínské kostýmy a make-up číňanek. Co se týče výkonů, byly většinou průměrné. Snad jen hezká Ling Bai vypadala opravdu jak bohyně z čínské mytologie.___ Nad Rokem draka možná nikdy nezavrhnu a až nebudou kokurenční kanály co dávat, přepnu na Hallmark a tam se určitě najde něco zajímavého... ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Tento film som ako jeden z mála videl na filmovom kanále Hallmark, aj to len kvôli jeho obrovskej propagácii. Námet je čerpaný z čínskej mytológie a v tomto filme zaujme výprava a filmové triky. Ale inak som mu nevedel prísť nejako na chuť. Thomas Gibson sa asi viac hodí do sitcomu Dharma a Greg ako do celovečernej snímky. ()

Reklama

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslela, že to bude regulární Béčkový film, ale po deseti minutách jsem si byla jistá, že to je Céčkový film, bohužel rychlost odcházení i náznaků kvality odcházela čím dál rychleji a v polovině filmu odešla do ztracena a kvality filmu se začaly procházet na samém dnu. Takhle děsný film už jsem neviděla dlouho, snad i kvůli němu budu muset přehodnotit všechny své dosavadní odpady!... X-D Ale může pobavit, když si k němu sednete s dobrými přáteli, sklenkou vína/půllitrem piva/staganem vodky, a zahrajete si na komentátory. Navíc ta přehnaná stopáž!! @___@ ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Kvalitní příběh natočený velmi nekvalitně, aneb jak zničit skvělou předlohu. Příběh Sun Wukonga mám velmi rád a i tady to místy stálo za to, ale bylo to zbytečně roztažené a hlavně nudné. Z dvou a půl hodinového filmu stálo za shlédnutí jen asi padesát minut. Zbytek byla nepotřebná omáčka, která byla nesnesitelná. Díky tomu nemůžu hodnotit lépe než třemi hvězdami, ačkoliv kostýmy, efekty a souboje docela ušli. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle projekt se mi ze všech filmů od Hallmarku líbil nejméně. Jako lákadlo do jedné z hlavních rolí obsadili Kabira Bediho, ale moc to nepomohlo. Míchat američany s čínskou legendou o Opičím králi není moc dobré. Podle mne je starší seriál o tomto nezdárném duchu stokrát lepší. Hallmark má na více, než takové mrzační mýtů. Merlin se Samem Neillem, nebo Sněhová královna s Bridget Fondou jsou toho pro mne důkazem. ()

Zajímavosti (2)

  • Velká část filmu se točila v ateliérech v České republice. (wosho)
  • Film je volnou adaptací příběhu klasické čínské literatury "Cesta na západ". (Stanislaus)

Reklama

Reklama