Reklama

Reklama

Christian Hosoi: Vycházející slunce

  • USA Rising Son: The Legend of Skateboarder Christian Hosoi
všechny plakáty

Obsahy(1)

Tenhle fenomenální klučina se stal v 80. letech ikonou "skejťáků". Jediným vážným soupeřem mu byl Tony Hawk a později také drogy. Ale všechno dobře dopadlo. Americký kultovní dokument.

Koncem sedmdesátých let se průkopníci skateboardingu odrazili k novým výšinám. Zachytili módní trend, vyvinuli inovátorský styl založený na surfingu a přivedli svůj sport k dosud nevídané popularitě. Ti nejlepší "skateboardisté" se stali celebritami skateboardové subkultury. Vybavení, které dosud vyráběly převážně hračkářské firmy, muselo vyhovět i potřebám seriózních zájemců o nové sportovní odvětví. Objevil se souboj značek. Prkno chtěl každý kluk. Po celé Americe - a nejvíce v Kalifornii - vyrůstaly betonové skateparky. Staly se tréninkovou základnou nové generace skateboardistů. Zrodila se legenda. Christian Hosoi převyšoval všechny o třídu, i když jeho dlouholeté soupeření s Tony Hawkem mělo šťávu a bylo přínosem nejen pro ně samotné. Hosoiův život byl tak trochu úlet. Ten vážný úlet způsobily drogy. Pobyt za mřížemi a bible v rukou skateboardového "Krista" vše v dobré obrátily. Ještě ve vězení se oženil a v roce 2004 se objevil jako vážený a stále uctívaný host na X-Games. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dokonalost tohoto dokumentu, se odráží v dokonalosti Christiana Hosoie, nebo spíše v dokonalé zápletce jeho života. Pravdivé, upřímné, cool. Tony Hawk byl o proti Hosoiovi máslo, což jsem do teď nevěděl. Já ani nevěděl, že existoval nějáký Christian Hosoi. Od teď si to budu pamatovat napořád. 90% ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Dokument, který mě k mému údivu dost rychle upoutal a jakkoliv mě skateboarding nikdy nezajímal, tak jsem se na něj s chutí podíval a rád jsem se dověděl něco o moderní historii skatingu a jeho průkopnících (Tonyho Hawka jsem před shlédnutím dokumentu taky neznal). Byl jsem rád za tu spoustu filmových záběrů, které se ve filmu objevili. Moc pěkný životopisný dokument o někom, kdo si posral slibně rozjetou kariéru... ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Christian Hosoi a příběh jeho života, je jako jedna velká jízda rockové superhvězdy. Neuvěřitelné zážitky z průběhu celé jeho kariéry a osobního života, vypráví jak on sám, tak hlavně bezpočet jeho přátel, známých a lidí, kterým život ovlivnil. Pokud už bych měl použít onu rock´n´rollovou metaforu, tak pokud Tony Hawk je Jimmy Hendrix, Christian Hosoi je Elvis Presley, Keith Richards a Jimmy Hendrix dohromady! Jednoznačně jeden z nejlepších sportovních dokumentů všech dob! ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o legendě skateboardingu, Christianu Hosoiovi, o kterym jsem neměl ani páru. Dozvíte se hodně zajímavých věcí ze soukromí, dobuzachycující výpovědi lidí jako Tony Hawk, Tony Alva, Jason Lee a dalších... a vůbec nejlepší je, když poznatky z tohohle zajímavýho dokumentu spojíte s dojmy, který už znáte z Lords of Dogtown, pak už můžete říct, že víte o skateboardingu celou jeho podstatnou historii. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Skateboarding se mi líbí ale nikdy jsem ho neprovozoval. O to víc mě ale tento dokument nadchl když jsem ho jednou ráno shlédl na ČT4. ()

BadAs 

všechny recenze uživatele

Děkuji ti Chrisi za svuj přínos skateboardingu a za to že jsi mne inspiroval .-) jsi nejlepší skejter...-) a nás všech milovníků prkna neuztále vychazejicí slunce .-) světlo v našiich životech ....genialní soundtrack a film ze života zkutecne superstars .-) ovlivnujici miliony lidí a freestale lidi na svete ()

diZAXter 

všechny recenze uživatele

dokument o skejťácích nejen pro skejťáky. Tenhle dokument je prostě neskutečnej. Do detailu zachycený život jedné z největších hvězd a průkopníka tohoto sportu Christiana Hosoie, od ranných začátků, přes vrchol kariéry a pád až na samé dno. Velmi silný a inspirativní snímek doplněný vyprávěním jak hlavní hvězdy, tak jeho přátel, rodiny, kolegů z branže atd. Vřele doporučuju všem, nejen milovníkům prkýnek. 100% - pro mě nejlepší sportovní dokument ()

kokoro 

všechny recenze uživatele

Hosoi mal štýl. Princ skateboardingu. Tiger, feťák a neskôr kresťan, ktorého až vo väzení zachránila viera. Každý z majstrov skateboardingu je niečím zaujímavý. U Hosoia je to práve divokosť a coolovosť jeho životného i skejtového štýlu. ()

Reklama

Reklama