Reklama

Reklama

Edith Piaf

(TV film)
  • Česko Edith Piaf: Bez lásky to nejde (více)
Francie, 2003, 60 min

Režie:

Marianne Lamour

Hrají:

Édith Piaf

Obsahy(1)

Osudové lásky a osudové písně legendy světového šansonu.  Pohnutý život slavné francouzské šansoniérky Edith Piaf inspiroval mnoho divadelních i filmových tvůrců. Protože soukromí a písně této legendy nelze oddělovat, rozhodli se tvůrci dnešního dokumentu své dílo postavit na vlivu Editiných lásek na její tvorbu. Příznivci světoznámých šansonů tak nebudou ochuzeni o jejich autentické podání a navíc se dozvědí celou řadu zajímavých souvislostí. Aniž by se museli uchýlit k drbům či bulvárním způsobům, podařilo se dokumentaristům natočit velmi poutavý snímek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

tahit 

všechny recenze uživatele

Zkuste se nechat unášet proudem tónů a proniknout do hájemství láskyplných slov. Bylo to příjemné, nádherné a neopakovatelné. Nálada její hudby byla dokonalost sama. Prostě nádhera slyšet i vidět Edith Piaf, jak vystupují z chvějící se duše ta teskně silná volající slova, bez potřeby touhy vyniknout, ale dát do toho srdce, jejímž hlavním námětem byla vždycky láska. Doporučuji jen tak sednout s dobrým vínem nechat odplynout všední starosti a poslouchat hlas příjemně hladící, který dokonale vyjadřuje náladu všedních míst i věcí. Film o Edith Piaf jsou výborně sdělitelné vzpomínky, čímž nechci říct, že jde o nějaké famózní dílo, ale měl jsem z toho takový podivně zvláštní, ale za to krásný večerní prožitek a to není málo. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument o vynikající šansoniérce Edith Piaf. To byla ženská, která je absolutní originál a její písničky nikdy nezestárnou!! A ten její neskutečně silný životní příběh je opravdu dechberoucí! Ten její hlas - to je obrovská bouře!! Krása!! Jedinečnej talent!! ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Edith Piaf byla složena snad jen ze svého srdce a hlasivek. A dokument o ní je natočen s takovou láskou a úctou k této velké malé ženě, že mu prostě musím odpustit všechny drobné nedostatky. Les Hommes de Piaf je necelou hodinou, kterou jsem mohla prožít tak blízko Edith Piaf, jako kdyby byla mou přítelkyní. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama