Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj komedie se točí okolo milostných eskapád malostranské krasavice Stázi, která se po nešťastné lásce zamilovala hned to tří pánů najednou… (Bohemia MP)

Recenze (21)

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Film v podobné stylu, jako jiné Podskalského operetky a muzikálky (sága o záletníku Karáskovi, Námluvy komtesy Gladioly, ...), jen schází takové to schazování absurditami, jako když Iva Janžurová pěje Chtěla bych tančit jen (z My Fair Lady) a u toho honí po silnici splašenou rezervní pneumatiku. Tady herci a zpěváci většinou jen tupě ilustrují obsah písně. I tak by se mi to dost líbilo, nabýt otravné vypravěčky Bohdalové. Zajímavá byla scéna, kdy Hana Hegerová zpívá duet s Karlem Gottem, ale nikdy nejsou společně v jednom záběru - patrně se nemohli dohodnout na termínu natáčení. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem příliš nepochopil smysl tohoto filmu ani proč se na scénáři podílel Martin Frič(!) Je to vlastně stejný produkt jako libovolný díl cyklů "Babiččina krabička" a "Bejvávalo", jen barevný a natočený na film. Populární herci a zpěváci v secesních kostýmech prozpěvují Hašlerovy písničky a otrocky věrně demonstrují, co se v nich zpívá. Ale cynika to pobaví. :-) 30% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Proti Hašlerovi nemám vůbec nic, jen mi cele nesedí toto balení s populáry let 60. - nicméně kostýmní klipy jsou docela milou změnou, po tom triviálním komunálním úvodu. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Nadčasové satirické písničkové pásmo přislibuje, že dno bude vždy nablízko, ale naštěstí ne nadosah. Hašlerovy písně jsou věčné a věčně věští. Společenskokritický úvod filmu, ten obraz Prahy věčně kažené, se záhy rozvíjí v mnohem vážnější drama dívčího srdce a jinošských a pánských duší a dušiček, které až překvapuje spletitostí osudových zápletek a zábavností point. Škoda jen, že je neprotkává více stylových záběrů. Tehdy šlo ještě leckde brát. Dnes už se jich pomalu nedostává ani ve snech. Pragensie. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Udělat film s písničkami není lehké. Stává se, že písničky jsou do děje vkomponovány násilně nebo se nevztahují k ději nebo jsou písničky pěkné, ale děj filmu nestojí za nic... Je milé, že nic z toho se tohoto filmu netýká! Navíc sledovat české zpěváky z druhé poloviny 60. let je víc než zajímavé. Je to taková „Babiččina krabička“ ve filmovém podání. Toto dílo pana Podskalského se mi zdá jako skvělá pocta písničkáři Hašlerovi a skvělé připomenutí jeho písniček. Těch dodnes živých i těch už pozapomenutých. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Sympatická a promyšlená snaha překlenout jednoduché obehrávání písniček věků minulých pomocí podstatných scének, uvádějících diváka do atmosféry a překlenujících propast času, která běžně bývá příliš vysokou překážkou znesnadňující přistoupení na stylizovanou hru starých dvorků, kolotočů, panen a mládenců. To vše v jednotě hereckých a pěveckých výkonů pod jistým a stylovým ale přitom nearchaickým Podskalského vedením a s Illínovým hudebním vkladem (prolnutí hašlerovky se Starci na chmelu). Důstojnější formou se to už těžko někomu povede. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Film se scénářem od Karla Hašlera? Víceméně ano. Nic proti jeho písničkam, ale když jdou po sobě, je pěkně vidět jejich jednoduchost - jsou to prostě odrhovačky, jedna jak druhá... Nejvíce mě zaujala scéna z Matějské pouti, kdy se překřikují Hlinomaz, Menšík, Černý a další (Menšík tam dokonce propašoval jeho oblíbenou figurku zvanou Picmaus :-) ). Obsazení vůbec je na dnešní dobu neuvěřitelně kvalitní, i když vymustrovaní zpěvací už jsou dneska devalvovaní na minimum. Věřím ale, že před těmi 40-ti lety to byla paráda. Nejvíc mě zklamalo, že jsem nedokázal identifikovat Janu Novákovou, která zde má hrát - mám sice tip na jednu z jeptišek, ale jistý si nejsem. :-( ()

Prekarkar 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh staropražských (a ne jen těch) písniček podtržený ještě lepší režijí a nadstandardně skvělou kamerou. A tehdejší nejlepší herce, zpěváky a muzikanty samozřejmě nejde nezmínit. Možná jsem na to měl zrovna náladu. Skvělý kousek! ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Dnes som sa díval na tento film a nepochopil som prečo herci, ktorí nevedia a nikdy nevedeli spievať ( Bohdalová ) spievajú. Tieto Podskalského filmy sú aké sú , ale ísť na toto do kina??? Ale treba oddeliť pesničky a film - pesničky patria do zlatej klenotnice českej kultúry ale film tam ........ 40% ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Nejsem přívržencem těhle "prvorepublikových" šarád, které mají jakoby připomenout nějaké časy. Bylo to jakoby rozšafné, ale zároveň také umělé. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Filmové pásmo písniček o hledání lásky. Příběh o panně Stázi (Pavlína Filipovská) a jejich pěti nápadnících (Václav Neckář, Waldemar Matuška, Josef Zíma, Miloš Kopecký, Josef Beyvl). Písničky Karla Hašlera budou věčně půvabné a zpěvné. Jsou vybrány a seřazeny tak, aby vytvořili lyrický příběh, který se odehrává v centru staré Prahy. Mluveným slovem provádí Jiřina Bohdalová a Darja Hajská. Je příjemné si odskočit z moderní Prahy plné aut, hotelů, obchodů plných blbůstek pro turisty do staré Prahy krámků pro místní a plné pokojných, romantických zákutí. ()

javirgo 

všechny recenze uživatele

Docela chápu někoho, kdo viděl film až po x letech, že dává nízké hodnocení a nic mu to neříká. Ale tenkrát po premiéře lidi v kině vstávali, tleskali a na lístky se stály fronty. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za pana Hašlera.Zbytek hodnotím negativně,protože neasnáším,když Bohdalová krákorá a tváří se u toho,jako že je zpěvačka.Paní Bohdalová,nezpívejte a už snad ani nehrajte. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak ze zvědavosti se na to jednou podívat dalo. Asi nejzajímavější je ta úvodní sekvence, ukazující totálně rozkopanou Prahu poloviny "šedesátek" a pár záběrů z "demoličního derby":). Ta barevná část už tak poučná nebylla. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

To snad ani není film. To je snad, řekněme, polohraný polodokument s polozpěvy. Jak jinak vyjádřit totální kravinu, to tedy nevím. Hašlerky vůbec nemusím, čekal jsem alespoň legraci. Ne, ne, kdepák, ani omylem. Ale doposlouchal jsem to. Musel jsem. Šlak mne měl poskákat. ()

Reklama

Reklama