Reklama

Reklama

Na palubě luxusního parníku se z Evropy do Spojených států vrací ve společnosti proslulý svobodný playboy Nicky Ferrante (Cary Grant). Seznámí se s přitažlivou a zdravě sebevědomou Terry (Deborah Kerrová) a oba se do sebe zamilují, i když jsou vázáni každý jinde a Nicky má dokonce před svatbou. Je to jen letmé šálení smyslů v příjemném prostředí zaoceánské lodi, kde jeden druhému nemůže nadlouho uniknout, i kdyby chtěl, anebo opravdový a hluboký cit? Oba se rozhodnou, že to zjistí. Ještě před přistáním v newyorském přístavu si slíbí, že se za půl roku sejdou na vyhlídkové terase Empire State Building. Pokud samozřejmě budou v té době bez závazků a pokud Nicky, který si velmi zakládá na tom, že nikdy nepracoval, dokáže svoji budoucí ženu uživit.

Další děj se nesluší prozrazovat, i když vnímavý divák či amatérský filmový historik už bystří pozornost, neboť mu to něco připomíná. Aby ne. Film Nezapomenutelný příběh (1957) je totiž remakem klasického romantického snímku Krajkový šátek (1939), ve kterém ústřední dvojici ztělesnili Charles Boyer a Irene Dunneová. A režisér je dokonce tentýž - Leo McCarey. Navíc v roce 1994 vznikl další remake Milostná aféra s manželskou dvojicí Warren Beatty-Annette Beningová. Současným divákům však tento příběh připomíná ještě jiný film, novodobou klasiku Samotář v Seattlu (1993) s Tomem Hanksem a Meg Ryanovou, jejíž děj je poměrně přesnou parafrází Nezapomenutelného příběhu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

nash. 

všechny recenze uživatele

První půlka naprosto skvělá, zejména díky Deborah Kerrové. Nejenže je krásná a okouzlující, ale její ironické a jemně jízlivé poznámky i výraz dodávají dialogům neuvěřitelnou štávu.. scénou přistání však ta zatím 5* podívananá klopýtne a klesne do mnohem fádnější a místy zdlouhavé podívané plné zpěvu. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Romantický snímek s vtipnými vsuvkami, které jsou tak obyčejné až jsou dokonalé. Nicky a Terry se čistou náhodou setkají na lodi, zamilují se do sebe. Nemůžou spolu být, jelikož oba dva mají svého partnera. Po skončení plavby se rozejdou a po nějaké době se k sobě vrátí. Pro někoho možná romantické klišé, ale když je Cary Grant tak okouzlující, tak se mu prostě nedá odolat. "Když je dole tak krásně, tak proč mě vodíte sem nahoru" ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film pre ženy. Nič viac asi netreba ani napísať. Ale predsa. Spomeňte si na Sleeping in Seattle a na to, čo znamenal tento film pre ženy okolo Meg Ryan a čo pre chlapov okolo Toma Hanksa. Takto to bude všade a v každom čase. Film som pozeral dávnejšie s jedným kamarátom, ktorý niekedy v polovici skonštatoval, keď videl New Yorkské mrakodrapy, že už by to zachránila iba Godzilla. Ja taký kritický nie som, film mi nudný nepripadal, len stále nie som žena. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď mám pravdu povedať, z romantickej stránky sa mi najviac páčil samotný záver, keď konečne Nicky zistil čo je vo veci. Ale to predtým na mňa pôsobilo dosť obyčajne, hlavne dejová linka, ktorá sa odohrávala na pevnine. Tentoraz preto u mňa vyhrala novšia verzia snímku - Bezsenné noci v Seattli s Tomom Hanksom a Meg Ryan (aj keď túto herečku moc nemusím). Na druhú stranu sa však vôbec nečudujem babám tej doby, že boli z Nickyho Ferranteho tak paf, Cary Grant bol aj vo vyššom veku celkom štramák. Normálne ma napadla myšlienka, že či on náhodou nechodil aj do solárka, keď bol tak pekne opálený :). Už len jeho pohľad musel sám od seba nadvihovať sukne. Lepší priemer. 65/100 ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se v odborných kruzích říká kýč jako stehno. Je tu opravdu všechno: děvkař měnící se ve své lepší já, ušlechtilá stařenka, odporně roztomilé dětičky, buran s ryzím srdcem a dojemně bezmocná kráska. Chybí snad jen prdelatí amorkové a Santa se sobama. Ani místy vtipné dialogy nezachrání skutečnost, že se tu romantika servíruje neskutečně humpoláckým způsobem. Pravdou ovšem je, že jsem viděl mnoho statečných, silných a ve všech ohledech rozumných žen u tohodle filmu prolévat potoky slz. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Druhý ze tří filmů, ve kterých si společně zahráli Cary Grant a Deborah Kerr. (StarsFan)
  • Nickie a Terry se domluví, že se na střeše Empire State Building potkají za 6 měsíců. Shodou okolností má k setkání dojít přesně v polovině filmu; tedy za 59 a půl minuty z celkových 119. (StarsFan)

Reklama

Reklama