Reklama

Reklama

Dylan Moran: Like, Totally

všechny plakáty
Velká Británie, 2006, 69 min

Hrají:

Dylan Moran

Obsahy(1)

Druhý záznam představení stand-up komika Dylana Morana, tentokrát z Londýna. Jeho zvláštní postavení ke všemu znovu napadá řadu témat, ať už stejných jako v předchozím představení, ale s novými vtipy, nebo úplně nová témata. "Cynický" Ir zasahuje znovu a je vidět, že i Londýňané jsou nadšení. (c.tucker)

Recenze (85)

Terva 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, prosím přivítejte na jevišti - Dylana Morana. Tentokráte je jeho vystoupení realizováno v Londýně. V městě všeho vyznání, městě všech ras, kam jezdí turisté celého světa......zvracet do hospod. Jak je tak u Morana běžné, probere všechny babské řeči - od venkovanů (říká jim burani), přes městské nudné Američany a nezapomene i na Britskou politickou scénu. CITÁT - TY, ty a ty, jděte do prdele!!!! My si dáme čaj............... V té americké sféře neopomene ani Arnolda Schwarzeneggera jako guvernéra Kalifornie. CITÁT - Jak se to mohlo stát?.......... Mluví i o celkem běžném celosvětovém jevu jak Evropském tak Americkém a tím je čím dál tím větší agresivita lidí za volantem - nakonec Moran přiznává, že neumí řídit a že vlastně vůbec řidičák nemá. A jen tak bokem přizná, že neumí ani plavat a bojí se, že by, kdyby měl řidičák, mohl spadnout s autem do jezera - to je noční můra Dylana Morana. CITÁT - Jsem pak kompletně v prdeli........... Politika, náboženství, rodina, děti, hospoda a kecy - to vše a možná ještě víc v pořadu Lika a Totaly. CITÁT - Teď půjdu pryč, ale VRÁTÍM SE.......... Divák (posluchač) zde najde (uslyší) velké množství tvrdé reality, racionální pravdy a kruté upřímnosti. Užil jsem si to. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Pokaždé když se dívám na Dylana připadá mi, že čas utíká poněkud rychleji. Dylan mluví a mluví a najednou skončí a vám připadá, že uběhlo teprve 20 minut. Like, Totally již není tak fantastický stand up jako Monster. Témata jsou více agresivnější a vulgárnější, chvílemi to upadá do béčkové zábavy, jakoby se Dylan bál, že jeho vtipy nejsou tak dobré, tak je musí vyšperkovat něčím vulgárním, protože to je to co lidé chtějí dnes slyšet a čemu se dnes lidé smějí. I přesto si Like, Totally drží vysoký standart celých 70 minut, což je velmi úctyhodné. ()

Reklama

danoo 

všechny recenze uživatele

I think, L i k e, T o t a l l y is even more stylish than M o n s t e r and this is Moran´s c o n t r i b u t i o n . t o . p s y c h o a n a l y s :_________ „Tahle agresivita je fakt běsná... A potkáte ji všude... Jako možná si myslíte, že jste naštvaní na toho nemožného řidiče. Ale pravděpodobně to bude něčím jiným...Něčím z vaší minulosti... Možná jste podvědomě naštvaní na svoji matku. A tak ve svých 45 letech skončíte uprostřed ulice a zběsile ječíte...Takové chování musí mít nějaký důvod. [...] Možná si vzpomínáte na své dětství: Sedíte sami v kuchyni, soumrak přechází v sametovou noc, z dáli se ozývá křik dalšího dítěte a vy jste sami, protože právě nadchází zvláštní čas, kdy dostanete puding celý jen pro sebe. Ve dveřích se objeví vaše matka v šatech z padesátých let a voní po magnoliích a sušenkách... Postaví před vás puding a vy si přitáhnete židli a pak se objeví takový ten staromódně vypadající nanukáč... Takový, co se musí nakrájet nožem na chleba dřív než se rozpustí do oceánu sladkosti... Vy rozrušeně zvednete svou malou vidličku, zaboříte a vytahujete ten první kousek... A pak, a pak sklapne past! Past plná japonských pavouků-bojovníků... A ona si zapálí sirku o své předloktí a vyhodí vás do předsíně, abyste tam tančili pro peníze. A s tím se nikdy nevyrovnáte...To prostě není možné..." ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Kompaktnější a konzistentnější Monstrum. Jako by tentokrát byly vymezeneny hranice, mezi kterými se bude Dylan pohybovat... a díky tomu působí Like, Totally jako silnější celek, ne tolik syrově upřímný jako Monster, ale zase víc drsnější a celistvější. Pro mne osobně lepší představení než v Dublinu, za což možná může neupejpavost jednoho velkohubého Ira, kterej si neváhá do držky vzít cokoliv a kohokoliv. I na Arnolda dojde řada... ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Nevydrží to - na pódiu musí kouřit, jíst, pít. Sice se míň cuchá, ale zato častěji ztrácí nit. A zase všechno, i ty zdánlivě dobré věci, představuje vždy především z té temné stránky. Ale, bože, já ten jeho svéraznej pesimismus TÁK ZBOŽŇUJU! I tu nevyzpytatelnost, s kterou láme jedno tabu za druhým. Obzvlášť to jeho "And then the cage comes down!" zvolané zrovna když už to vypadá, že aspoň na půl minutu doopravdy zvážněl. Ale u něj to skutečně není potřeba, on ta životní moudra pronese i s burácivým smíchem publika v pozadí. ()

Zajímavosti (2)

  • Po posledním představení v Austrálii odcházel Dylan Moran z pódia ochraptělý a skoro bez hlasu. (TheJoker)
  • Dylan v tomto vystoupení použije slovo "fuck" či jeho variace celkem 27x. (dddddavidddd)

Reklama

Reklama