Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Recenze (465)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně Rene Russo! Tedy ne že by v prvních dvou dílech scházela, ale tady je prostě nepostradatelná. Takhle se rozvíjí příběh postavy filmové ságy;) Kvalita maličko, maličko nižší než u prvních dvou částí, ale není to už prostě ono. Jenže i tak stojí vysoko nad počiny typu Neprůstřelný se Sandlerem a Wayansem... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Od drsnější hláškoidní kriminálky 80. let se film svým laděním přesunul blíž k explozivní akční komedii let devadesátých a s tím bohužel ztratil část svého kouzla. Příběh je chabý a s ohlédnutím na předchozí dva díly i dost neoriginální. Padouch opět nevýrazný jako bílá šmouha ve sněhu. Režie ucházející, ačkoliv se stále nemohu zbavit dojmu, že Richard Donner prostě neumí natočit akční scénu, která by nebyla zbytečně over-the-top. Větší akcentování rodinných motivů nepotěšilo, ale ještě je snesitelné. Hláškaření mezi hlavními parťáky nedosahuje perlivosti Blackových dialogů a zbytečně často přerůstá v chaotické překřikování, do kterého se nyní s mnohem větší vervou bohužel zapojuje extra otravný Joe Pesci. 75% Zajímavé komentáře: tron, buldock ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Rene Russo mi nevadí (proč taky, proboha???), humor dostává více prostoru...pro mě ideální podívaná na neděli s nějakou tou dobrotou po mém boku...ehm ;-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Třetí díl a nemůžu jinak než opět za plný počet to co se vidí je neuvěřitelné, přibylo snad ještě více humoru . Tolik kultovních scén.Můžeme sledovat třetí případ a budeme potřetí plně uspokojeni . ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru jsou první tři díly celé série víceméně vyrovnané a jediný, který tak trochu kazí celkový dojem, je ten čtvrtý. O tomhle třetím díle si dokonce myslím, že byl z celé série nejlepší (ale jen o hodně malá prsa :) ). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl série a může za to hlavně nevýrazný záporák. Nevím co si tvůrci mysleli, ale po tvrďácích jako pan Joshua či Adolf působí tenhle strašně obyčejnsky, ještě že ve čtyřce přišel Jet Li. Celkově mi tenhle díl přišel i méně akční a zvlášť v prostředku je to spíš dost rozpačitej rodinnej film než akční nářez. Rene Russo mohla dostat radikálně míň prostoru, protože při těch jejích bitkách jsem fakt trpěl, takováhle parodie na kopy se jen tak nevidí. Zato Gibson a Glover jsou furt stejně hustý a Joe Pesci je tu opravdu vtipnej, až na to že s blonďatejma vlasama a náušnicí vypadá jak pasák. Možná se zdá že strašně kritizuju, ale bavilo mě to. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto sú základy, na ktorých sa dá stavať." Ako školákovi sa mi kedysi trojka páčila viac, ako predchádzajúce dve časti. Oslovil ma humor a množstvo (nekrvavej) akcie (úvodná explózia). Dnes je to naopak: čím som starší, tým viac vidím, aká je trojka nesympatická a miestami až trápna (krotenie psa je nepochybne jedna z najstrašnejších filmových scén v kariére Mela Gibsona). Glover s Gibsonom to poňali ako rodinnú komédiu a Donnerovi so Silverom to tak vyhovovalo, lebo vedeli, že vďaka tomu zarobia viac. A mali pravdu, trojka pri rozpočte 35 miliónov ich na celom svete zarobila 175. Kým v dvojke boli rodinno-komediálne pasáže ešte vcelku znesiteľné a striedané brutálnymi a nekompromisnými nápadmi, v trojke je to už naozaj temer až rodinná akčná komédia. Ak vám to nevadí, prirátajte si minimálne jednu hviezdu naviac. Mne to vadilo. Strašne. Neuveriteľné je, že štvorka bola ešte rodinnejšia, v podstate až sitkom s akčnými vsuvkami. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Treti dil si prekvapive udrzuje kvalitu prvnich dvou. Na druhou stranu, neni to uz nic novyho, pouze potreti to samy, akorat, ze drogy z prvniho dilu a prachy z druhyho, vystridaly zbrane. Takze otazka, jak to hodnotit, sice vse slape na vybornou, navic pribyla paradni drsnacka Russo a opet se dostane ke slovu i Pesci, ale cely uz to zacina bejt trochu okoukany a precejen uz moc urvany. Nicmene porad jeste 5*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Hlášky, akce, vtípky, akce, hlášky a akce. Je to už jednodušší, je to odlehčenější ale sakra, pořád to staví na těch dnes už legendárních základech a přitom to ničemu nevadí, René Russo je cool a trio Donner, Gibson, Glover to stále má pevně na háku. Nejraději mám sudé díly, ale i tak je to jen velice těsné. Co mě zajimá, dostaneme ještě někdy podobný film? Podobnou sérii? S takovouhle duší? No, já v to doufám... už by pomalu bylo na čase. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování, které je slabší než první dva díly. Přítomnost Rene Russo je ku prospěchu věci a celkem mi do děje zapadla. Joe Pesci skvělý jako v předešlém díle (nemůžu si pomoc, ale při každém jeho objevení na place, umírám smíchy:-)). Gibson a Glover stále předvádějí co se od nich čeká, opět nechyní akce, humor, ale ani dramatické či vážné chvilky...... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Richard Donner pořád drží napětí, humor, výjimečnost a akci. Výborné pokračování, které si drží kvalitní (komediální) látku. Miluji 90. léta :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já ho rozstřílím ... bude to vypadat jako sebevražda." Tak to považuju za adekvátní trest za to, že pachatel přešel silnici mimo přechod a narazil na dva zmatené pochůzkáře. Tradičně šílený Riggs s netradičně šíleným Murtaughem mě zkrátka opět pobavili a seržant Coleová z vnitřních záležitostí tomu taky dodala šťávu. Rád bych si s ní ukazoval zranění, sledoval ji při akci a i když jsem to taky nikdy nedělal se seržantem, tak bych s tím možná mohl začít. A až budu prodávat dům, tak rozhodně přes Lea Getze, protože ten správně informuje kupujícího o termitech v konstrukci, prozradí kudy vjel do domu drogový dealer i o rekonstrukci koupelny v důsledku pumového útoku. Ten chlap má prostě talent a mě to baví. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná zbraň 3 je snad nejhravějším a celkově mým druhým nejoblíbenějším dílem série. Humor je zde všude a přitom absurdity nepůsobí stupidně. Riggs a Murtaugh jsou definitivně nejlepší policejní dvojka filmového plátna. Nejen, že jsou skvěle sehraní, neváhají pro "hloupost" druhého nasadit krk, ale nebojí se ani ztropit si z druhého pořádný žert. Zkrátka jiskří to, má to grády a parádní atmosféru raných 90. let. 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První dva díly mě bavily, ale nebyl jsem z nich odvařený. Proto jsem nepředpokládal, že by na mě tahle dvojka drsňáků s otravným Pescim v patách zapůsobila ještě potřetí. Jenže ona zapůsobila a já si užil tuhle jízdu minimálně na stejné úrovni jako minule a předminule. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Nebyť toho, že už ide o tretí diel, ktorý je viac-menej o tom istom (čo rozhodne nie je chyba!), dal by som opäť plné hodnotenie - nielenže pribudla sexy Rene Russo, ktorá dáva filmu trochu ľudskejší rozmer, ale dostaneme aj príležitosť nahliadnuť do zatiaľ nepoznanej časti Riggsovej psychiky. A samozrejme nesmieme zabudnúť ani na perfektný koniec v troskách horiaceho domu - jednoducho paráda! PS: Súkromné hodnotenie pre všetkých fanúšikov tejto série - päť * a 9 / 10. No nie som zlatý? ()

Reklama

Reklama